Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Jakie torty najchetniej robicie/zamawiacie?prosba o porade:)

• Autor: gosia5982 Data: 2015-08-06 17:50:26

itam serdecznle="font-size: 20px;" />hcialam przepiete i dowiedziec sie jakie torty najchetniej pieczeci/zamawiacie?Czy lubicie tradycyjne smaki,czy szukacie nowosci?Bede wdzieczna za szczegolowe odpowiedzi,tzn jakie kremy Wam smakuja,jakie biszkopty lubicie?Czego unikacie?A co wrecz musicie znalezc w pysznym torcie.Z gory dziekuje wszystkim za poswiecony czas.span style=">Pozdrawiam span style=">Gosia

• Autor: Smosia Data: 2015-08-07 10:00:00

Łatwiej byłoby mi odpowiedzieć na pytanie 'jakich tortów/ciast nie lubię' :D
    Mogę pożreć większą porcję tortu na biszkopcie czekoladowym lub orzechowym czy makowym, niż z biszkoptem jasnym.
    Blaty biszkoptowe muszą być lekko wilgotne, ale nie ociekające 'słodką wodą'.
    Masa najchętniej wiśniowa lub inna owocowa, niezbyt słodka, na masełku lub śmietanie/jogurcie z galaretką.
    Podstawa to odpowiednie pomieszanie smaków, by nie wyszło mdłe, zapychające ciacho.
    A dla profesjonalistów (czyli nie dla mnie) ważne jest zestawienie kolorów, przybrania.
    Ja wolę dekoracje proste i smaczne, najchętniej czekoladowo-owocowe.
    I teraz to już muszę coś upiec, bo mi jęzor ucieknie :P

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-08-07 11:32:28

Czekoladowy (kakaowy) biszkopt, mało nasączony, kwaśne powidła jako jedno przełożenie (ale nie koniecznie) i CZEKOLADOWA masa (koniecznie budyniowa). I nawet jak będzie wyglądał jak kupa, to go zeżrę!

Biszkopt ostatnio ten
    http://wielkiezarcie.com/recipes/30000356

a masa moja własna, a właściwie mojej mamy.

• Autor: Herbaciana Data: 2015-08-08 06:49:10

Na "osiemnastkę" córka zażyczyła sobie czekoladowo ananasowy na jasnym biszkopcie i podobno był rewelacyjny< ja nie jestem za bardzo ciastowa,więc nie będę się wypowiadać w swoim imieniu>. Latem u mnie sprawdzają się torty lodowe. Wszystkie oczywiście przygotowuję sama.

Przejdź do pełnej wersji serwisu