Witam Na początek mam nadzieję źe "adminy" się na mnie nie obrażą ... i nie będzie wielkiego zamieszania ... Słuchajcie - przez parę lat tu zaglądam i mam do Was ogromną prośbę ... ratuję kulinarnie mała włoską restaurację ... jeżeli można chciałbym Was prosić o polubienia na fejsie, jeżeli oczywiście używacie tego środka przekazu, dla Pizza Bella Napoli w małopolskim Olkuszu https://www.facebook.com/pizzeriabellanapoliolkusz. A jeżeli będziecie w okolicy lub przejazdem (restauracja jest przy głównej drodze Kraków - Bytom) to serdecznie zapraszam na pyszną pizzę (i nie tylko) z pieca opalanego drewnem na - na prawdę - włoskich składnikach, pewnie jeszcze przez jakiś czas sam ją dla Was przygotuję . Jeszcze raz wielkie dzięki ...
Wiadomo, że dla każdego z nas pieniądz ma inny wymiar ale patrząc na te ceny uważam, że są więcej niż uczciwe w kontekście choćby składników używanych do produkcji potraw. Tak z ciekawości się zapytam ile byś była w stanie zapłacić za takie dania ? Sam nie polubię bo fb nie mam ale poproszę znajomych.
As za colę bez ograniczeń (dolewkę) płaciłam w Pizza Hut 15 zeta/osoba. To jest dopiero drogo........nie uważasz? Było nas dwoje....... A ile można tego wypić ???
Nie patrzyłem na cenę napojów tylko dań i tak jak pisałem wcześniej uważam je za bardzo rozsądne, natomiast co do cen napojow to jest to problem 99% knajp w Polsce. Nie od dziś wiadomo, że szeroko pojęta gastronomia na tym elemencie zarabia najwięcej ale 6 zł za szklankę płynu o pojemności 0,2 to przesada i jest mało fair w stosunku do klienta. Martwi mnie, że tak łatwo łapiemy te złe wzorce z zachodu a o tych dobrych zapominamy, jest jednak nadzieja bo zauważam, że darmowa szklanka "tap water" w coraz większej liczbie dobrych knajp to norma choć nomen omen dalej jest to kropla w morzu potrzeb.
Te 5-6 to chyba nie jakoś specjalnie drogo. Tyle kosztowało chyba i przed moim wyjazdem.
W Stanach napoje są relatywnie tanim dodatkiem do dania. W fast-foodach za zestaw za ok. 8 dolarów,wielki napój kosztuje ok 2 dolarów. Przy czym płacisz za większy kubek - bo wypić możesz tyle samo - tylko się więcej nabiegasz do dystrybutora. I jeszcze pełny kubek możesz zabrać ze sobą. Woda jest gratis (bo to kranówka). No chyba, że zażyczysz sobie butelkowane - wtedy jest droższe. Jak jest w mc donaldzie i innych z tej półki cenowej nie wiem, nie byłam.
W restauracji z obsługą - za obiad powyżej 10 dolarów, za napój (tak samo z dolewką do bólu i kubkiem na drogę) płacisz w granicach trzech dolarów - zależy od restauracji.
możesz mi powiedzieć które twoim zdaniem pizze są dla Ciebie za drogi ? może uda nam się dostosować ceny do klienta, chociaż przy obecnym kursie euro wyjdziemy sprowadzając produkty z Włoch a nie z macro pewnie na 0
Fajnie, że wreszcie się chwalisz już otwartą pizzerią.....:DD
Pamiętam jak w wątku ,,poznawczym" wstawiłeś zdjęcia z trwającej budowy......
Czekam na link oficjalnej strony (jak będzie już wzorowo prosperować) bo ,,fejsa"nie używam;) Jak tylko będziemy jechać do Krakowa w odwiedziny do znajomych, chętnie zawitamy na pizzę:))
Rano na spokojnie doczytałam.....hi hi, że to nie jest ta miejscówka;) A to, że doczytałam zawdzięczam wpisowi As, bo normalnie aż sobie na stronkę weszłam do cennika.....cennika z cenami i rozmiarami pizz , normalnie :)) I zobaczyłam kontakt z adresem .
W takim razie kibicuje nadal, by powstała ta wymarzona, Twoja:))
Witam
Na początek mam nadzieję źe "adminy" się na mnie nie obrażą ... i nie będzie wielkiego zamieszania ...
Słuchajcie - przez parę lat tu zaglądam i mam do Was ogromną prośbę ... ratuję kulinarnie mała włoską restaurację ... jeżeli można chciałbym Was prosić o polubienia na fejsie, jeżeli oczywiście używacie tego środka przekazu, dla Pizza Bella Napoli w małopolskim Olkuszu https://www.facebook.com/pizzeriabellanapoliolkusz.
A jeżeli będziecie w okolicy lub przejazdem (restauracja jest przy głównej drodze Kraków - Bytom) to serdecznie zapraszam na pyszną pizzę (i nie tylko) z pieca opalanego drewnem na - na prawdę - włoskich składnikach, pewnie jeszcze przez jakiś czas sam ją dla Was przygotuję .
Jeszcze raz wielkie dzięki ...
To ja "lubię". I wstąpię, jeśli będę w okolicy:)
dzięki wielkie ...
Fajnie się prezentuje-polubione.
Dziękuję
polubione,pozdrawiam
Grazie mile
Polubione i chętnie wstąpię jak będę przejazdem,zwłaszcza,że mam nie tak bardzo daleko, no i smak wloskiej pizzy to jest to co lubię.Pozdrawiam.
Dzięki, zapraszamy ...
"Polubione". Ale wypadaloby zapytać adminów :)
Makusia a bo to był taki spontan wczoraj w nocy, jeżeli naruszyłem jakiś regulamin to sorki
Niedługo będę na trasie i przy okazji będę miała możliwość porównania oryginalnych włoskich składników ( nie sklepowe ale prosto od chłopa).
Zapraszam
Polubione i na osi czasu opublikowane. Co prawda mieszkam daleko, ale jak będę przejazdem zajrzę.
Dziękuję
Zrobione :)
Super
Już polubine...
dziękuję ...
Lubię to !!!
Dzięki
Zrobione, choc nie dokladnie wiem, gdzie mam lubie wstawic? :)
Bardzo dziękuję
Nie ma za co:) Zycze powodzenia! Smacznie wygladaja potrawy a darmowe piwo jako zacheta bardzo mi sie podoba:)
Polubiłam :)
Miło mi że polubiłaś
Szkoda, że na fejsie nie ma linku do oficjalnej strony. Poszukałam sobie w Googlach. Nie polubię bo tam jest stanowczo za drogo jak dla mnie.
Mam nadzieję że do miesiąca zbudujemy fajną stronę, dziękuję
Wiadomo, że dla każdego z nas pieniądz ma inny wymiar ale patrząc na te ceny uważam, że są więcej niż uczciwe w kontekście choćby składników używanych do produkcji potraw. Tak z ciekawości się zapytam ile byś była w stanie zapłacić za takie dania ? Sam nie polubię bo fb nie mam ale poproszę znajomych.
Za szklankę wody, coca coli lub herbaty 6 zł to zdecydowanie za dużo.
As za colę bez ograniczeń (dolewkę) płaciłam w Pizza Hut 15 zeta/osoba.
To jest dopiero drogo........nie uważasz? Było nas dwoje.......
A ile można tego wypić ???
Nie patrzyłem na cenę napojów tylko dań i tak jak pisałem wcześniej uważam je za bardzo rozsądne, natomiast co do cen napojow to jest to problem 99% knajp w Polsce. Nie od dziś wiadomo, że szeroko pojęta gastronomia na tym elemencie zarabia najwięcej ale 6 zł za szklankę płynu o pojemności 0,2 to przesada i jest mało fair w stosunku do klienta. Martwi mnie, że tak łatwo łapiemy te złe wzorce z zachodu a o tych dobrych zapominamy, jest jednak nadzieja bo zauważam, że darmowa szklanka "tap water" w coraz większej liczbie dobrych knajp to norma choć nomen omen dalej jest to kropla w morzu potrzeb.
Te 5-6 to chyba nie jakoś specjalnie drogo. Tyle kosztowało chyba i przed moim wyjazdem.
W Stanach napoje są relatywnie tanim dodatkiem do dania. W fast-foodach za zestaw za ok. 8 dolarów,wielki napój kosztuje ok 2 dolarów. Przy czym płacisz za większy kubek - bo wypić możesz tyle samo - tylko się więcej nabiegasz do dystrybutora. I jeszcze pełny kubek możesz zabrać ze sobą. Woda jest gratis (bo to kranówka). No chyba, że zażyczysz sobie butelkowane - wtedy jest droższe.
Jak jest w mc donaldzie i innych z tej półki cenowej nie wiem, nie byłam.
W restauracji z obsługą - za obiad powyżej 10 dolarów, za napój (tak samo z dolewką do bólu i kubkiem na drogę) płacisz w granicach trzech dolarów - zależy od restauracji.
"Nie polubię bo tam jest stanowczo za drogo jak dla mnie."
Przykładowo "4 Fromaggi" u mnie 31 cm 25-30 PLN, a 40 cm około 40 PLN, a bywa i drożej więc z tym "stanowczo za drogo" to bym się tak nie rozpędzał.
Nieważne. Poza tym jak by drogo/tanio nie było to jak można koledze w prowadzeniu biznesu nie spróbować pomóc?
możesz mi powiedzieć które twoim zdaniem pizze są dla Ciebie za drogi ? może uda nam się dostosować ceny do klienta, chociaż przy obecnym kursie euro wyjdziemy sprowadzając produkty z Włoch a nie z macro pewnie na 0
Nie jest nawet podane jakiej średnicy jest pizza, a to ważna informacja.
Gdzie nie jest podane ? W cenniku w ulotce ? bo nie za bardzo Cię rozumiem - mała 33 cm duża 40 cm.
Przepraszam za zamieszanie. Coś mi się pokręciło.
https://www.facebook.com/pizzeriabellanapoliolkusz/photos/a.556694557816117.1073741829.554095204742719/596723877146518/?type=3&theater
No bez przesady...
Fajnie, że wreszcie się chwalisz już otwartą pizzerią.....:DD
Pamiętam jak w wątku ,,poznawczym" wstawiłeś zdjęcia z trwającej budowy......
Czekam na link oficjalnej strony (jak będzie już wzorowo prosperować) bo ,,fejsa"nie używam;)
Jak tylko będziemy jechać do Krakowa w odwiedziny do znajomych, chętnie zawitamy na pizzę:))
dzięki
Iwonka to niestety nie moja, ale zaprzyjaźniona (moja na razie niestety stoi odłogiem) ale tu pomagam po znajomości
Noooo Właśnie!!!!
Rano na spokojnie doczytałam.....hi hi, że to nie jest ta miejscówka;) A to, że doczytałam zawdzięczam wpisowi As, bo normalnie aż sobie na stronkę weszłam do cennika.....cennika z cenami i rozmiarami pizz , normalnie :))
I zobaczyłam kontakt z adresem .
W takim razie kibicuje nadal, by powstała ta wymarzona, Twoja:))
Też polubiłam co prawda z męża fb bo swojej nie mam ale głos jest.
Powodzenia!
dziękuję ...
No nie ma za co......:)
Ale tak się zastanawiam ...może na hasło: WŻ jakas znizka na pizze albo na tą strasznie drogą cole :D
Polubione. Powodzenia!
fajnie dzięki ...
Nie jestem na facebook, ale wchodze przez syna( znam Jego namiary), kliknelam!
fajnie dzięki bardzo ...
Polubiłam.
Polubione....chyba się wybiorę w tym tygodniu, bo mam dosłownie rzut beretem...
zapraszam
Lubię to !
dziękuję ...
Polubiłam .
super dzięki