Witajcie Kochani :) Chciałam zapytać Was, czy któraś piecze-bądź kupuje od kogoś drobne ciasteczka świateczne. Dziewczyny jaka cena u Was obowiązuje? Ile rodzajów w konkretnej cenie można dostać? Pomóżcie kobiety, bo sie zastanawiam, czy w to brnąć w tym roku-ceny wszystkiego jak zwykle w górę, a niektórzy u mnie myślą, że takie ciastka to tylko mąką i paczka rodzynek.
W wolnej chwili dodam przepisy. Niektóre sama wymyśliłam i są zawsze robione na oko ;)Część są z amerykańskich, czeskich i innych zagranicznych stronek. Musiałabym chwile poświęcić żeby przetłumaczyć-niestety chwilowo wolnego czasu brak-remont w domu mamy. Pozdrawiam. Ps. Niektóre są na moim profilu ;)
A nie myślałaś, by pakować miks ciastek i sprzedawać na wagę? Myślę, że wtedy łatwiej byłoby ustalić sobie stałą cenę. Mając cenę za kilogram robiłabyś paczki miksów ( 200-500g ) w konkretnej gramaturze i określiła cenę opakowania.
Mega wybór smakołyków:) Nie piekę na zamówienie, ale myślę że .... trzeba by policzyć ile wydasz na składniki, prąd czy gaz, no i ile czasu poświęcisz na upieczenie od A do Z. Ile godzin, i to zsumować i gotowe :) Podasz cenę za kg. Jak komuś nie pasuje nich kupi w sklepie, ja bym się za grosze nie bawiła.
Co prawda kupuję w dwóch sprawdzonych, małych cukierniach więc nie wiem czy można się do tego odnieść. Płacę od 45-55 zł 1 kg. Jest tam kilkanaście rodzajów malutkich ciasteczek w tym również orzeszki, ule itp... Od koleżanki kupowałam mieszankę przez nią pieczonych ciastek (też około kilkunastu wyszukanych rodzajów) i płaciłam 60 zł. Jestem pod wrażeniem Twojej pracowitości, są śliczne;)
Witajcie Kochani :)
Chciałam zapytać Was, czy któraś piecze-bądź kupuje od kogoś drobne ciasteczka świateczne. Dziewczyny jaka cena u Was obowiązuje? Ile rodzajów w konkretnej cenie można dostać?
Pomóżcie kobiety, bo sie zastanawiam, czy w to brnąć w tym roku-ceny wszystkiego jak zwykle w górę, a niektórzy u mnie myślą, że takie ciastka to tylko mąką i paczka rodzynek.
Poniżej zdjęcie moich ciasteczek z zeszłego roku.
Nie pomogę ale MUSZĘ napisać, że jestem pod wrażeniem.
Niezupełnie w temacie ale ciasteczka wspaniałe:)
Dziękuję dziewczyny :) Nie ma żadnej duszyczki, która podpowie coś?
Nie mam pojęcia ile za sztukę, może cukiernicy odezwą się...
Od siebie dodam ach i och, pyszotki jak malowane.
Można prosić o linki do przepisów lub o przepisy?
W wolnej chwili dodam przepisy. Niektóre sama wymyśliłam i są zawsze robione na oko ;)Część są z amerykańskich, czeskich i innych zagranicznych stronek. Musiałabym chwile poświęcić żeby przetłumaczyć-niestety chwilowo wolnego czasu brak-remont w domu mamy.
Pozdrawiam.
Ps. Niektóre są na moim profilu ;)
Kurcze, chyba źle to opisałam ;) Chodziło mi o cenę za kilogram mieszanych ciastek, nie za sztukę :)
Super Ciacha!!!
A nie myślałaś, by pakować miks ciastek i sprzedawać na wagę?
Myślę, że wtedy łatwiej byłoby ustalić sobie stałą cenę.
Mając cenę za kilogram robiłabyś paczki miksów ( 200-500g ) w konkretnej gramaturze i określiła cenę opakowania.
Tak właśnie robiłam, chodziło mi o cenę miksu za kilogram.
Mega wybór smakołyków:)
Nie piekę na zamówienie, ale myślę że .... trzeba by policzyć ile wydasz na składniki, prąd czy gaz, no i ile czasu poświęcisz na upieczenie od A do Z. Ile godzin, i to zsumować i gotowe :) Podasz cenę za kg.
Jak komuś nie pasuje nich kupi w sklepie, ja bym się za grosze nie bawiła.
Dziękuję :)
Co prawda kupuję w dwóch sprawdzonych, małych cukierniach więc nie wiem czy można się do tego odnieść. Płacę od 45-55 zł 1 kg. Jest tam kilkanaście rodzajów malutkich ciasteczek w tym również orzeszki, ule itp... Od koleżanki kupowałam mieszankę przez nią pieczonych ciastek (też około kilkunastu wyszukanych rodzajów) i płaciłam 60 zł. Jestem pod wrażeniem Twojej pracowitości, są śliczne;)
Dziękuję bardzo :):):)
jak podam adres, to przyślesz mi taki zestaw
:)