Ale kusisz! U mnie najzywklejsze w świecie jajka na twardo z solą. Bez dodatków. Jutro chyba po prostu truskawki do porannej kawy, bo kupiłam obłędne :)
Bys nie draznil ! Niemieckie wedliny sa blee, czasami jezdze do polskiego sklepu.Niestety, ale to nie to............szybko sa niezjadalne ,takie lepkie!Staram sie cos sama tworzyc, ale nie zawsze mam checi.Twoje takie apetyczne!
Ja dziś jadłam kanapki przygotowane na szybko (niestety zaspałam i nie miałam czasu na nic innego). Jutro mam wolne, więc szykuję wielkie pyszne śniadanko. Zaczerpnę trochę inspiracji stąd ;)
Masz tak super przepisy. Dlaczego ich nie wstawiasz do przepisów. Chciała bym poprosić o przepis o te zapiekane naleśniki ale nie wiem czy już nie wyczerpałam limit Twojej cierpliwości.
Nie wstawiam, bo to nie mojego autorstwa. I na pewno nie wyczerpałaś mojej cierpliwości..:) Jeśli tylko masz ochotę to pytaj - jak wiesz, zawsze odpowiem:)
...hmmm...z głowy robię, na tak zwane oko:)) Nawet już kilka razy myślałam o zapisaniu proporcji, ale zawsze mi się przypomina jak już sporo namieszane i zawsze tak odkładam do następnego razu
Moj maz jest fanem jajek zapieknych na wszystkim, wiec jako ciezko pracujacy mezczyzna moze sobie na taki zyloard kalorii pozwolic. :) nad takimi daniami sie nie zastanawiam, to sa ulutne przeblyski od razu do realizacji. :) a ta bawola kielbasa, choc droga okrutnie...nikomu procz M.nie smakuje, wiec drecze chlopa, poki nie zje. :)
Fajnie masz w tych Włochach Jedzenie lekkie ,przyjemne, zdrowiutkie - nie grozi żaden cholesterol ani inna przypadłość gastryczna A robiłaś lazanie z szynka parmeńską i 4 serami.........po co ja się pytam.........:)
Mlodziez domowa odgrzewane racuchy z jogurtem waniliowym, mlodziez szkolna zrolowana bulke z jablkami i standardowym cynamonowym nadzieniem. Do szkoly kanapka, mandarynki i sok. M.przygotowal przed wyjsciem do pracy. Jakos nie mam dzis sily i cierpliwosci.
Śniadanie
u mnie płatki ryżowe na mleku z owocami.
Kanapki z pastą z awokado i wędzonym łososiem :)
Bagietka z karkówką gotowaną w 10 minut (ale tak naprawdę w pół godziny:)), żółtym serem, ogórkiem małosolnym własnej roboty, pomidorem i rzodkiewką..
Resztę wczorajszej sałatki :)
Sałatka z łososiem, jajkiem, sosem balsamicznym i całym mnóstwem warzyw..
Serek wiejski z rzodkiewką, ogórkiem świeżym i małosolnym, pieczywo z wędliną.
Inspirowany ,,Uretanowym chłodnikiem" Koktajl z pomidorami z puszki, na jogurcie z otrębami i siemieniem lnianym :)) Pycha....:))
Na śniadanie ... rolldogi, czyli parówki z serem , w pikantnym cieście drożdżowym:)
Ale kusisz!
U mnie najzywklejsze w świecie jajka na twardo z solą. Bez dodatków.
Jutro chyba po prostu truskawki do porannej kawy, bo kupiłam obłędne :)
Po prostu kromka chleba, jajko, pomidory, rukola, cebula i szynka parmenska :)
Sałatka z kalafiora i tortellini :)
Pyszna prawda? :)
Bardzo :)
Mniammmm :))
Kurczeca oiers na rukoli, pomidory, bazylia, oliwa...
Oooo! Moje jedzonko :D
Sałatka z wędzoną makrelą, jajkiem i sosem balsamicznym.
Wolowina, jajko sadzone, ser asiago, pomidory, bazylia, grillowane warzywa. Kanapka. :)
Dziś na szybko, kanapka z serkiem typu mascarpone i rzodkiewką :)
Sery, wedliny, owoce, warzywa...
Sałatka..
Uwielbiam połączenie ogórka małosolnego i pomidora. Teraz wcinam non stop
Jajecznica i sałatka z pomidorów, rukoli i fety :)
Sałatka z wędzoną makrelą, jajkiem i wszelkimi dostępnymi w lodówce warzywami..
Z braku jagod a ogromnej ilosci moreli... Morelanki z kruszonka. ;)
A może na śniadanie ...pikantny tatar ze śledzia, do tego jeszcze lekko ciepły chleb żytni razowy na zakwasie z mnóstwem ziaren :)
Misiu, dasz mi przepis na tego pyszniastego tatara śledzikowego.....?
Resztka pasty jajecznej z wczoraj - pychotna była :)
Pancakes jogurtowe wg Wkn :))
New Orleans beignets i obowiązkowo café au lait. :)
Omlet z oscypkiem, podany następnie z moim sosem chili...Mmmm:))
Faktycznie mniammmm
Śniadanko dla moich rycerzy ;) ... chleb żytni razowy na zakwasie, pasta z jaj, wędlina, warzywa:)
do pracy - śledź na słodko, sałata, pomidory, szynka ...
Sałatka z pomidorów i avokado :)
Wreszcie, po długiej przerwie, chleb na jeszcze bardzo młodziutkim domowym zakwasie :) Wracam do swojej przygody z pieczywem :)
Bruschetta na domowym chlebie
do pracy - pieczony kurczak z sałatą i sosem czosnkowym, sałatka z pomidorów
Chalka
Sałatka z lazurem i własnoręcznie wyhodowanymi kiełkami..:)
Pajda domowego chleba ze zdjęcia z domowymi powidłami :)
U mnie zagościł ciemny chleb, biały serek i pomidor oraz zielony ogórek. Polecam.
Kiełbaska gołąbkowa i kiełbaska szaszłykowa + sałatka z pomidorów i inne dodatki... :)
Aż boję się zapytać co to jest kiełbaska gołąbkowa:D Jednak zapytam.
To jest taka kiełbaska z farszem jak w gołąbkach... As, pytaj, zawsze chętnie odpowiem :)
Te kiełbaski kupuje się gotowe w sklepie? Czy samemu jakoś robi?
To wyroby sezonowe i można je kupić w niektórych sklepach.
As,zależy od producenta jaką ma ofertę a w związku z tym nie wszędzie można kupić.
dzisiaj jadłam
Szynka pieczona + chlebek, pomidorki, rzodkiewka, ogórki, sałata i inne dodatki... :)
typowe śniadanie to nie jest, ale właśnie zrobiłam i zjadłam też :) Ikra z bakłażana z dodatkiem warzyw innych
Ostatnio baaardzo "jajcarsko".. Szakszuki na wszelkie sposoby i jajeczne muffinki z cukinią.
A co to to ostatnie na zdjęciu, bo bardzo ładne, ciekawe i apetyczne?
Małpiatko, ja też chcę wiedzieć, co to jest to na ostatniej fotce????
Napisałam w komentarzu - muffinki jajeczne z cukinią:)
Yhhhyyy.... a jak to się robi???
Też się przymierzam
takie tam ze śniadania ...
Bys nie draznil ! Niemieckie wedliny sa blee, czasami jezdze do polskiego sklepu.Niestety, ale to nie to............szybko sa niezjadalne ,takie lepkie!Staram sie cos sama tworzyc, ale nie zawsze mam checi.Twoje takie apetyczne!
mała lokalna produkcja, z mała ilością konserwantów, z dobrego mięsa i wędzone na drzewie nie na brykietach ...
Podziwiam i gratuluje.Nie wysylasz czasami za granice, chetnie bym kupila.
Mmmmm:))
Ale mniammmm! Uwielbiam Lubię też połączenie z serem białym :)
Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem..
Sałatka z lazurem, mimolette i winogronami..
Omlet z prażonymi jabłkami, gruszkami i żurawiną z nutką cynamonu :)
Szakszuka z kiełbaską, cebulą i papryką..
Sałatka z winogronami i lazurem..
Jajka sadzone na paróweczkach maślanych ze szczypiorkiem, chlebek z pomidorkiem i szczypiorkiem :)
Co to są paróweczki maślane?
To są cienkie kiełbaski wieprzowe z tłuszczem maślanym właśnie o takiej nazwie "Paróweczki maślane". A wyglądają tak:
Bardzo dobrze znam te parówki ... otrzymały nagrodę :)
Jajka sadzone z kiełbaską i cebulką, na pieczywie.
Surówencja warzywna z fetą i chili :)
Frittata..
Szakszuka, jak zwykle ostatnio..
Dawno nie robiona Owsianka....z mango i orzechami + siemię i otręby:))
Resztka wczorajszej sałatki makaronowej z melonem, szynką szwarcwaldzką i fetą..
Ja dziś jadłam kanapki przygotowane na szybko (niestety zaspałam i nie miałam czasu na nic innego). Jutro mam wolne, więc szykuję wielkie pyszne śniadanko. Zaczerpnę trochę inspiracji stąd ;)
Piękny ten przegląd Waszych śniadań.
U mnie dziś kawa, a do niej grahamki z masłem i miodem rzepakowym :)
Ryba z folii na śniadanie ,czemu nie? ... Wersja dla najważniejszego .
Salatki - Makusiowa-rzodkiewkowa,moja..... selerowa z porem jajkiem i ananasami.
Zaklepuję selerową z ananasami :D
Nigdy nie lubilam gotowac, wolalam budowac mosty.........teraz mam ochote i czasami mi to wychodzi, dzieki Wam.
Ja poproszę porcję rzodkiewkowej :) a co tam jest oprócz rzodkiewek? mogę przepis?
http://wielkiezarcie.com/recipes/3895860881892836168.........Renata to przepis makusi.
Dzięki Basiu, o ja klipa przecież sama ją robiłam
Śledziki Po Wiejsku.....ze świeżych i niesolonych śledzi:)) Pycha:)
No o masz dopiero zjadłam swoje a tu znowu kusisz
...:) zapraszam!!! Dwa wiadereczka poczyniłam:))
Jak wiadereczka to może być mało !
Dziś szakszuka (z dodatkiem podsuszanej kiełbaski), a kilka dni temu naleśnik zapiekany z jakiem, szynką szwarcwaldzką, papryczką chili i fetą..
Masz tak super przepisy. Dlaczego ich nie wstawiasz do przepisów. Chciała bym poprosić o przepis o te zapiekane naleśniki ale nie wiem czy już nie wyczerpałam limit Twojej cierpliwości.
Nie wstawiam, bo to nie mojego autorstwa. I na pewno nie wyczerpałaś mojej cierpliwości..:) Jeśli tylko masz ochotę to pytaj - jak wiesz, zawsze odpowiem:)
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/galettes_bretonnes/przepis.html
Dziękuję
Jajecznica z suszonymi pomidorami na grzankach..
Kanapka z pysznym Pasztetem wczoraj popełnionym:)
Iwciu a z jakowego przepisu śmigasz takie smakowite paszteciki?
...hmmm...z głowy robię, na tak zwane oko:))
Nawet już kilka razy myślałam o zapisaniu proporcji, ale zawsze mi się przypomina jak już sporo namieszane i zawsze tak odkładam do następnego razu
To napisz w końcu proszę... Podziel się z bliźnim a nie tylko kusisz
postaram się już przy następnym zbieractwie;)
To się postaraj
Kanapki z serkiem, szpinakiem i pieczoną dynią.
Ale super :)
Faktycznie pyszne, a zrobione z resztki dyni z obiadu z poprzedniego dnia..:) To się nazywa oszczędność..;)
Standardowo - szakszuka..
Zostawiam Was z kanapkami z czekośliwą :)
Jajca sadzone z kiełbaską i pieczarkami plus jako załącznik pomidor.
Porywam na jutro jajca z pomidorem :) Z kiełbaski i pieczarek zrobiłabym dla odmiany szybki obiad :D
Proszę bardzo :) Ale jesteś gospodarna kobitka
Ciasto francuskie, oliwa czlsnkowa, ser, papryka, bawola kielbasa, cebula. 15 minut w piekarniku i gotowe. :)
Ciasto francuskie, ser, papryka, cebula, bawola kielbasa, jajo i oliwa czosnkowa.
Fajne :) Też bardzo lubię takie rzeczy. Ostatnio zastanawiałam się nad wersją z salami, cebulą, jajkiem i suszonymi pomidorami w oliwie :)
Moj maz jest fanem jajek zapieknych na wszystkim, wiec jako ciezko pracujacy mezczyzna moze sobie na taki zyloard kalorii pozwolic. :) nad takimi daniami sie nie zastanawiam, to sa ulutne przeblyski od razu do realizacji. :) a ta bawola kielbasa, choc droga okrutnie...nikomu procz M.nie smakuje, wiec drecze chlopa, poki nie zje. :)
a robilaś mu lazanie przekladaną jajcami ,to by się zdziwił:)
Lazanię jak najbardziej robię z jajkami ale gotowanymi na twardo i groszkiem. :)
nooo to już chyba mnie niczym nie zaskoczysz......
Lokalny, wiejski przepis, pierwszy, który poznałam po przyjezdzie do Włoch.
Fajnie masz w tych Włochach Jedzenie lekkie ,przyjemne, zdrowiutkie - nie grozi żaden cholesterol ani inna przypadłość gastryczna A robiłaś lazanie z szynka parmeńską i 4 serami.........po co ja się pytam.........:)
Z czym nie robiłam...najbardziej lubię z bobem, szparagami i młodym groszkiem, z mozzarellą i asiago :)
E! Wysiadam:)
Iwett Ty się zapytaj czego Bahati nie robiła ?
Obawiam sie, ze znane jej są wszystkie numery świata.:) Przeciez mieszka w .......Kudlow:)
Bo my tu w Kudlach wszystko mamy!!! ;) Na przyklad z kranu whiskey plynie ( sadzac po rachunku).
To przeprowadz sie do mnie. Ja mam za darmoche cydr jablkowy ; nie wspomne o wodzie :) Ile chcesz.......
sałatka jarzynowa, chleb z szynką.
Śledź...do niego wyfiletowana cytryna ,czerwona posiekana cebula,zielony pieprz,oliwa i troszkę cukru :)
Tak mnie naszło ... mix sałat ze śledziem,cebulką i chili ... do tego chrupiący paluch ;)
Nie wyobrażam sobie śledzi na śniadanie...Miałam "przyjemność" stać w kolejce za takową osoba
jedzącą śledzie z cebulą na śniadanie...Trauma..do dziś....
u mnie kawa z mlekiem,chałka z miodem:)
Wystarczy dokładnie umyć zęby po śniadaniu.
Mlodziez domowa odgrzewane racuchy z jogurtem waniliowym, mlodziez szkolna zrolowana bulke z jablkami i standardowym cynamonowym nadzieniem. Do szkoly kanapka, mandarynki i sok. M.przygotowal przed wyjsciem do pracy. Jakos nie mam dzis sily i cierpliwosci.
Na śniadanie pasztet z suszonymi śliwkami,ćwikła z chrzanem własnej roboty,chlebek żytni z siemieniem lnianym :)
Misiu, okrutnie ''katujesz'' moje podniebienie takimi pysznościami, aż na sam widok ślinka mi cieknie po brodzie..., mniammmm :))
Lea wpadaj do mnie :)
Misiu, bardzo chętnie, dziękuję... :))
Kanapilki z Paszteciorkiem:))
Kanapilki..........? Co to jest........ szpilki? Po co te wieczne zdrobnienia........Głupio brzmi.!
Pewnie po to, byś miała potem takie ,,"pytania....
Zapewniaście,,,,,,,,,,,,
Koktajl Truskawkowy z otrębami i siemieniem:))
Jajka na miękko, ryż czerwony, awokado... :)
A co to za czerwony ryż? Jakaś odmiana?
Tak, to jest taka odmiana ryżu średnioziarnistego. Ma bardzo dobre właściwości prozdrowotne. :)
Śledzie w śmietanie....nie można się oderwać....uwielbiam
Pyszności, mniam... :)
Zdrowe racuszki śniadaniowe z suszonymi owocami :)
Ja dziś zaszalałam i zrobiłam sobie tosty, coś czuję, że do lata będzie mi ciężko wypracować sobie wymarzoną figurkę ;(
Mam nadzieję, że nie obrazicie się, że wraz z Nowym Rokiem założę nowy wątek śniadaniowy :)
http://wielkiezarcie.com/forum/12804846343703928371