Witam wszystkich, pomozcie mi, szukam przepisu na szarlotke, w ktorym do ciasta dodaje sie spirytus. Kiedys mialam bardzo sprawdzony przepis i niestety zagubil sie. Moze ktos ma jakis wyprobowany???
Ooo szarlotek to naszej stronce dostatek..Wybierz taką którą zrobisz bez problemu i...w zasadzie to spirytus do każdej możesz dodać. Możesz zerknąć w moje recepturki,może coś spodoba się Tobie )))
Nie piekłam, ale jest chwalony przepis Glumandy - ciasto z dodatkiem rumu, jabłka i na wierzchu plecionka ciastowa. Link wysłałam. Pozdrawiam i udanych wypieków życzę :))
Ostatnio dostałam przepis od starszej pani z Ukrainy i wyobraźcie sobie, że szarlotka jest niebiańska. Trik, który jest w tym przepisie to dodatek smalcu. Słyszałyście kiedyś o tym? ;)
Moja droga .... smalec spoko można dodać do każdego ciasta kruchego (mam na uwadze prawdziwy smalec a nie ''kostkę świecy'' za 0.99 złocisza .... Spróbuj dodać łyżkę smalcu np.do pleśniaka ciasto tylko zyska na walorach smakowych .
Wiecie Dziewczyny, ja dopiero poznaję kulinarne tajniki, więc ten smalec - dla Was oczywisty - dla mnie był niezwykłym odkryciem ;)) dzięki za wskazówki!
Witam wszystkich, pomozcie mi, szukam przepisu na szarlotke, w ktorym do ciasta dodaje sie spirytus. Kiedys mialam bardzo sprawdzony przepis i niestety zagubil sie. Moze ktos ma jakis wyprobowany???
Ooo szarlotek to naszej stronce dostatek..Wybierz taką którą zrobisz bez problemu i...w zasadzie to spirytus do każdej możesz dodać. Możesz zerknąć w moje recepturki,może coś spodoba się Tobie )))
Polecam Ci "Puszysta szarlotka" megi65, robiłam niedawno. Bardzo dobra i jak nazwa mówi bardzo puszysta i delikatna.
Może ten?http://wielkiezarcie.com/recipes/30064156
Nie piekłam, ale jest chwalony przepis Glumandy - ciasto z dodatkiem rumu, jabłka i na wierzchu plecionka ciastowa. Link wysłałam.
Pozdrawiam i udanych wypieków życzę :))
Heloooo
Szarlotka upieczona ...którą wybrałaś, udał się wypiek ?
Ostatnio dostałam przepis od starszej pani z Ukrainy i wyobraźcie sobie, że szarlotka jest niebiańska. Trik, który jest w tym przepisie to dodatek smalcu. Słyszałyście kiedyś o tym? ;)
Słyszałyśmy a jakże I nawet,że do ciasta się dodaje a nie jabłek tak dla precyzji
oczywiście ze śmiechu
Moja droga .... smalec spoko można dodać do każdego ciasta kruchego (mam na uwadze prawdziwy smalec a nie ''kostkę świecy'' za 0.99 złocisza ....
Spróbuj dodać łyżkę smalcu np.do pleśniaka ciasto tylko zyska na walorach smakowych .
Wiecie Dziewczyny, ja dopiero poznaję kulinarne tajniki, więc ten smalec - dla Was oczywisty - dla mnie był niezwykłym odkryciem ;))
dzięki za wskazówki!
Sorka, a gęsi?