Dzień dobry :) Długo mnie nie było a tu proszę ile zmian, mam nadzieje, ze sobie z nimi poradze ;) A teraz do rzeczy, wczoraj próbowałam odgruzować zamrażalnik i jakież było moje zdziwienie gdy okazało sie że mam 6 litrowych worków zamrożonych ugotowanych opieniek. Nie mam pomyslu co z nimi zrobić, już sprawdziałam do sosu się średnio nadają bo wychodzi "glut". Poratujecie jakims pomysłem/przepisem żeby coś z nich zrobić i tym samym mieć miejsce w zamrażalniku :) ? Pozdrawiam M.
Ja robiłam z takich krokiety....Do podsmażonej cebulki dodałam posiekane (odmrożone) grzybki i podsmażałam pod przykryciem i potem bez do miękkości, do tego ugotowana posiekana kapucha kiszona, razem chwilę podsmażone i dobrze doprawione - farsz do krokietów pyszniasty:))
Dzień dobry :) Długo mnie nie było a tu proszę ile zmian, mam nadzieje, ze sobie z nimi poradze ;)
A teraz do rzeczy, wczoraj próbowałam odgruzować zamrażalnik i jakież było moje zdziwienie gdy okazało sie że mam 6 litrowych worków zamrożonych ugotowanych opieniek. Nie mam pomyslu co z nimi zrobić, już sprawdziałam do sosu się średnio nadają bo wychodzi "glut". Poratujecie jakims pomysłem/przepisem żeby coś z nich zrobić i tym samym mieć miejsce w zamrażalniku :) ?
Pozdrawiam M.
Witaj, ja bym po prostu dała je do octu z cebule itd....zagotowała i masz na imprezkę jak znalazł.
Witaj, ja bym po prostu dała je do octu z cebulą itd....zagotowała i masz na imprezkę jak znalazł.
Przelej gorącą wodą i używaj jak świeżych. Na masełko, dodaj cebulkę i potem odrobinę śmietany,albo z cebulką i papryką jako farsz do pizzy.
Z mrożonych opieniek proponuję zrobić sałatkę.
Na jedną porcję można będzie użyć 2 - 3 litrów ugotowanych grzybów.
sałatka z opieniek
Ja robiłam z takich krokiety....Do podsmażonej cebulki dodałam posiekane (odmrożone) grzybki i podsmażałam pod przykryciem i potem bez do miękkości, do tego ugotowana posiekana kapucha kiszona, razem chwilę podsmażone i dobrze doprawione - farsz do krokietów pyszniasty:))
Ja tak jak iwciaG robię krokiety ,ale też i pierogi z opieniek i kapusty , paszteciki , dodaję do pizzy , zapiekanek .