Zostałam poproszona o zrobienie tortu bananowo-waniliowego ale zupełnie nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Myślę aby zrobić go na śmietanie. Macie jakieś pomysły jak podołać temu zadaniu?
Masa co prawda nie waniliowa .. ale możesz do masy śmietanowej dodać prawdziwą wanilią lub ekstrat waniliowy ..
Jeżeli bardzo zależy na smaku waniliowym to możesz zrobić masę budyniową z nutką wanilii lub bardziej wykwitną i delikatną : masa budyniowa (waniliowa) z ubitą śmietaną, oczywiście usztywniona żelatyną ..
Polecam "Ciasto Architekta" przepyszne i efektowne ze swojej strony do masy z serków polecam dodać galaretki cytrynowe /nie lubię kolorowych mas/ i na wierzch zamiast polewy czekoladowej poukładać plasterki bananów i zalać galaretką cytrynową. Pozdrawiam
Zrobiłam tą masę z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipes/30083406 jest tam masa bananowo waniliowa z serkami homogenizowanymi waniliowymi. Bałam się tego smaku i najpierw zrobiłam dla siebie na wypróbowanie i powiem szczerze że nie spodziewałam się że tort bananowo-waniliowy może być taki pyszny. Nie był za słodki, nie był mdły. Wszyscy byli zachwyceni tym smakiem, tak więc jeśli ktoś ma ochotę, to naprawdę polecam.
Zostałam poproszona o zrobienie tortu bananowo-waniliowego ale zupełnie nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Myślę aby zrobić go na śmietanie.
Macie jakieś pomysły jak podołać temu zadaniu?
- Widzę, że już wybrałaś przepis, a więc i masy. Też myślałam o budyniowej - z bananowym budyniem lub o galaretkowo - budyniowej.
- Ja lubię banany i wanilię, ich połączenie jednak mi nie bardzo pasuje - chyba wyjdzie mdłe. Przydałby się dżem lub syrop dla przełamania słodyczy.
Tyle podpowiada mi mój gust, ale każdy łasuch ma swój i piecze pod niego.
Smacznego wypieku życzę.
Moniu !
Podpowiadam tylko .. może Ciebie zainspiruje :
http://wielkiezarcie.com/recipes/30094106
Masa co prawda nie waniliowa .. ale możesz do masy śmietanowej dodać prawdziwą wanilią lub ekstrat waniliowy ..
Jeżeli bardzo zależy na smaku waniliowym to możesz zrobić masę budyniową z nutką wanilii lub bardziej wykwitną i delikatną : masa budyniowa (waniliowa) z ubitą śmietaną, oczywiście usztywniona żelatyną ..
No to kombinuj Koleżanko ...
Polecam "Ciasto Architekta" przepyszne i efektowne ze swojej strony do masy z serków polecam dodać galaretki cytrynowe /nie lubię kolorowych mas/ i na wierzch zamiast polewy czekoladowej poukładać plasterki bananów i zalać galaretką cytrynową. Pozdrawiam
Hay ! Co z torcikiem ? , udało się ?
Zrobiłam tą masę z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipes/30083406 jest tam masa bananowo waniliowa z serkami homogenizowanymi waniliowymi. Bałam się tego smaku i najpierw zrobiłam dla siebie na wypróbowanie i powiem szczerze że nie spodziewałam się że tort bananowo-waniliowy może być taki pyszny. Nie był za słodki, nie był mdły. Wszyscy byli zachwyceni tym smakiem, tak więc jeśli ktoś ma ochotę, to naprawdę polecam.
A oto moje dzieło: