Zostało mi z dzisiejszego obiadu trochę mięsa, jak w temacie. Rozważałam Coronation Chicken, ale pomysł upadł po głosowaniu rodzinnym. Myślę, coby podziabać na kawałki, dodać warzyw, poddusić i z ryżem wydać.
Macie jakiś inny patent?
Ja bym zrobiła biały sosik musztardowy, kuraka obrała, pokroiła na kawałki i wrzucila do sosu zeby sie podgrzał. Do tego ziemniaki albo ryż i marchewka na gesto, Czesto tak robie jak mi zostaja resztki z rosołu ( zamiast potrawkowego sosu bo juz nam sie troche przejadł ), wiec mysle ze i pieczony moze byc.
Mięso zmiel lub drobniutko posiekaj, wymieszaj z natką pietruszki, ulubionymi dodatkami, które za bardzo nie puszczają soku,dodaj odrobinę majonezu, żeby się trzymało. Gotowe ciasto francuskie posmaruj mięsnym farszem, zwiń w roladę, pokrój w plastry, półóż płasko na blaszce i zapiecz. Smacznego :)
ja zazwyczaj mieszam takie kawałki mięsa z różnymi sałatami i dodaję pomidorki, przyznam, że nawet mąż jak dostanie wcześniej zupę to mu to na obiad wystarczy - ale nie każdy lubi jadać liście
A czy ja moge podpiąć się pod ten wątek?.... resztki jak w temacie ale chodzi o resztki pasztetu. Pozostał mi po imprezie no i kanapkowo po prostu już nam się przejadł. Co by sie nie popsuł narazie go zamroziłam ale jak go wykorzystać wtórnie? poradźcie Kochane Żarłoczki
Zostało mi z dzisiejszego obiadu trochę mięsa, jak w temacie. Rozważałam Coronation Chicken, ale pomysł upadł po głosowaniu rodzinnym. Myślę, coby podziabać na kawałki, dodać warzyw, poddusić i z ryżem wydać.
Macie jakiś inny patent?
Serdeczności
Dorota
Odgrzebałam stary wątek, żeby nie zakładać nowego, z nadzieją, że ktoś jeszcze coś dorzuci, bo mam ten sam "problem" :)
Ja bym zrobiła biały sosik musztardowy, kuraka obrała, pokroiła na kawałki i wrzucila do sosu zeby sie podgrzał. Do tego ziemniaki albo ryż i marchewka na gesto, Czesto tak robie jak mi zostaja resztki z rosołu ( zamiast potrawkowego sosu bo juz nam sie troche przejadł ), wiec mysle ze i pieczony moze byc.
Odgrzebałam stary wątek, żeby nie zakładać nowego, z nadzieją, że
ktoś jeszcze coś dorzuci, bo mam ten sam "problem" :)
Tutaj też coś poczytasz:)
Dziękuję, makusiu :)
Mięso zmiel lub drobniutko posiekaj, wymieszaj z natką pietruszki, ulubionymi dodatkami, które za bardzo nie puszczają soku,dodaj odrobinę majonezu, żeby się trzymało. Gotowe ciasto francuskie posmaruj mięsnym farszem, zwiń w roladę, pokrój w plastry, półóż płasko na blaszce i zapiecz. Smacznego :)
Ja zwykle robię risotto http://wielkiezarcie.com/recipe50650.html
ja zazwyczaj mieszam takie kawałki mięsa z różnymi sałatami i dodaję pomidorki, przyznam, że nawet mąż jak dostanie wcześniej zupę to mu to na obiad wystarczy - ale nie każdy lubi jadać liście
A czy ja moge podpiąć się pod ten wątek?.... resztki jak w temacie ale chodzi o resztki pasztetu. Pozostał mi po imprezie no i kanapkowo po prostu już nam się przejadł. Co by sie nie popsuł narazie go zamroziłam ale jak go wykorzystać wtórnie? poradźcie Kochane Żarłoczki
Może paszteciki?
Ostatnio robiłam z tego przepisu:
http://wielkiezarcie.com/recipe29791.html
Ale z przepisów Glumandy też są pyszne, np z tego http://wielkiezarcie.com/recipe37481.html lub z tego http://wielkiezarcie.com/recipe32006.html.