Forum

Kuchenne porady

Resztki z pieczonego kurczaka- co wykombinować na obiad?

  • Autor: dorka Data: 2004-06-05 19:31:46

    Zostało mi z dzisiejszego obiadu trochę mięsa, jak w temacie. Rozważałam Coronation Chicken, ale pomysł upadł po głosowaniu rodzinnym. Myślę, coby podziabać na kawałki, dodać warzyw, poddusić i z ryżem wydać.
    Macie jakiś inny patent?

    Serdeczności
    Dorota

  • Autor: anrubi Data: 2012-10-21 19:37:48

    Odgrzebałam stary wątek, żeby nie zakładać nowego, z nadzieją, że ktoś jeszcze coś dorzuci, bo mam ten sam "problem" :)

  • Autor: balbisia19 Data: 2012-10-21 20:23:50

    Ja bym zrobiła biały sosik musztardowy, kuraka obrała, pokroiła na kawałki i wrzucila do sosu zeby sie podgrzał. Do tego ziemniaki albo ryż i marchewka na gesto, Czesto tak robie jak mi zostaja resztki z rosołu  ( zamiast potrawkowego sosu bo juz nam sie troche przejadł ), wiec mysle ze i pieczony moze byc.

  • Autor: makusia Data: 2012-10-22 17:03:01

    Odgrzebałam stary wątek, żeby nie zakładać nowego, z nadzieją, że
    ktoś jeszcze coś dorzuci, bo mam ten sam "problem" :)

    Tutaj też coś poczytasz:)

  • Autor: anrubi Data: 2012-10-22 17:46:55

    Dziękuję, makusiu :)

  • Autor: aloalo Data: 2012-10-22 19:01:22

    Mięso zmiel lub drobniutko posiekaj, wymieszaj z natką pietruszki, ulubionymi dodatkami, które za bardzo nie puszczają soku,dodaj odrobinę majonezu, żeby się trzymało. Gotowe ciasto francuskie posmaruj mięsnym farszem, zwiń w roladę, pokrój w plastry, półóż płasko na blaszce i zapiecz. Smacznego :)

  • Autor: anusia_m Data: 2012-10-24 10:05:24

    Ja zwykle robię risotto http://wielkiezarcie.com/recipe50650.html

  • Autor: anqe Data: 2012-10-23 22:57:50

    ja zazwyczaj mieszam takie kawałki mięsa z różnymi sałatami i dodaję pomidorki, przyznam, że nawet mąż jak dostanie wcześniej zupę to mu to na obiad wystarczy - ale nie każdy lubi jadać liście

  • Autor: renataz36 Data: 2012-10-24 07:35:54

    A czy ja moge podpiąć się pod ten wątek?.... resztki jak w temacie ale chodzi o resztki pasztetu. Pozostał mi po imprezie no i kanapkowo po prostu już nam się przejadł. Co by sie nie popsuł narazie go zamroziłam ale jak go wykorzystać wtórnie? poradźcie Kochane Żarłoczki

  • Autor: anusia_m Data: 2012-10-24 10:02:38

    Może paszteciki?

    Ostatnio robiłam z tego przepisu:

    http://wielkiezarcie.com/recipe29791.html

    Ale z przepisów Glumandy też są pyszne, np z tego http://wielkiezarcie.com/recipe37481.html lub z tego http://wielkiezarcie.com/recipe32006.html.

Przejdź do pełnej wersji serwisu