Forum

Kuchenne porady

co zrobić z ugotowanych ziemniaków

  • Autor: anga Data: 2005-10-04 11:04:20

    Z wczorajszego obiadu zostało mi dużo ziemniaków i nie mam pomysłu co z nich zrobić, kopytka odpadają bo już mąż się śmiał "że znów będą kopytka..." :) Proszę o pomoc :) Pozdrowionka

  • Autor: klio Data: 2005-10-04 11:07:25

    Mogę Ci polecić moją ulubioną wersje ziemniaczków
    http://wielkiezarcie.com/przepis4154.html
    albo to jeśli zostało coś oprócz ziemniaczków
    http://wielkiezarcie.com/przepis4421.html

    klio
    ~(*_*)~

  • Autor: Stella Data: 2005-10-04 11:28:46

    Albo kluseczki slaskie ze skwareczkami do tego surówka i gotowe. Pozdrawiam

  • Autor: ekkore Data: 2005-10-04 11:32:11

    śluski kląskie - tak mówiłam jak byłam mała, leniwe pierogi, ruskie pierogi, odsmażane kartofelki na patelni

  • Autor: anga Data: 2005-10-04 13:53:16

    macie jeszcze jakies pomysły :) jak narazie wybieram kluski śląskie ( ale jeszcze czekam ) dzięki
    Z wami zawsze raźniej

  • Autor: shoffix Data: 2005-10-04 13:59:59

    >> kotlety <<

    pozdrawiam,
    shiludek
    \/
    /..\
    ---o00- \-00o---
    == shoffix ==

  • Autor: inka Data: 2005-10-04 14:51:26

    Użytkownik shoffix napisał w wiadomości:
    > >> kotlety << pozdrawiam,shiludek
    >           \/
    >          /..\ ---o00-
    > \-00o---  == shoffix ==

    hahahahahaha   - musisz koniecznie napisać ten przepis - jestem bardzo zainteresowana , może na tym biznes jakiś zrobię  - irenka

  • Autor: klinti Data: 2005-10-05 12:41:16

    Irenka kliknij na >>kotlety<< i będziesz miała przepis, ja już go sobie wydrukowałem :)

  • Autor: jola_mm Data: 2005-10-04 13:57:58

    A ja dodam że zamiast pierogów robię naleśniki i nadziewam nadzieniem pierogowym, np właśnie ziemniaczanym, albo nadzieniem do ruskich pierogów czy innych.
    Czasowo genialnie szybciej a smakowo.... Mój mąż który pierogi ruskie pochłania w takich ilośćiach że az strach.............sam potwierdził że super ta naleśnikowa odmiana pierogów i że prosi częściej:)
    Pozdrawiam

  • Autor: jola_mm Data: 2005-10-04 13:59:22

    Acha nie dodałam, że potem te naleśniki trzeba podsmażyć albo zapiec na wierzch dawając żółty ser.

  • Autor: ekkore Data: 2005-10-04 14:09:21

    przypomniały mi się jeszcze krokiety ziemniaczane smażone na głębokim tłuszczu

  • Autor: kikaGD Data: 2005-10-04 16:10:44

    A moja mama robi knedle /tym bardziej że sezon śliwkowy/.

  • Autor: llilijka Data: 2005-10-04 20:07:41

    Ja robię małe kopytka, ale zamiast wrzucać do wody rzucam na rozgrzany głęboki olej, smażę aż się zrumienią, solę jak frytki - na talerzu. Uwielbiają dzieci (a mąż musowo z piwem)

  • Autor: iwoneczka1976 Data: 2009-01-21 13:20:01

    a ja robię coś pysznego.jak zostają mi ziemniaki tłukę je jeszcze raz, dodaję 1/4 mąki ziemniaczanej(1/4 część ziemniaków chwilowo odkładam) dodaję dla posmaku pieprz kolorowy,troszkę czosnku(jak kto lubi)..zagniatam z tego formuję w ręce kulki i obtaczam w bułce tartej.smażę na głębokim oleju-kuleczki puchną.i robią się złote.następnie polewam sosem czosnkowym albo grzybowym-rewelacja-polecam.smacznego

Przejdź do pełnej wersji serwisu