zblizaja sie imieniny mojej coreczki i jak zwykle wpadna tesciowie, tesc jest strasznie wymagajacym smakoszem a ja przy rocznej coreczce nie mam zbyt wiele czasu aby podszkolic sie w gotowaniu i pieczeniu, dlatego prosze o podanie przepisu na jakis pyszny tort, ktory zawsze sie udaje i nie wymaga jakis wybitnych zdolnosci kiloinarnych. Z gory wszystkim serdecznie dziekuje i pozdrawiam
Polecam Ci ten biszkopcik http://wielkiezarcie.com/przepis9933.html jest bardzo lekki, nie za słodki, nie ma roboty dużej z kremami i zawsze mi wychodzi. Przeczytaj sobie komentarze tam jest wiele wersji tego ciasta.
Ja polecam Dupcie w galaretce Anginka- ciasto bardzo proste i przepyszne. Tyle, ze jak weźmiesz większą miskę (szerszą) to można by je ciut podwyższyć dodajac np jeszcze jedną warstwę galaretki , inaczej układając krem a pomiędzy niego biszkopty. Ale to już zależy od inwencji.
Polecam też Leona - choć jest bardzo czasochłonny - konieczność wylewanie poszczególnych warstw dopiero po całkowitym zastygnieciu poprzedniej - inaczej się wymieszają (moje własne doświadczenie) - ale wygląda efektownie i również go można zrobić w tortownicy (choć wtedy proporcje trzeba by zmniejszyć o połowę, bo na normalną blachę i tak jest bardzo wysokie). A jak smakuje..
http://wielkiezarcie.com/przepis9203.html Polecam ci ten przepis- wydaje się długi ale tylko dlatego, że starałam się wszystko dokładnie, krok po kroku, opisać. Jest naprawdę prosty a co najważniejsze pyszny. Zobacz na zdjęciach, czy ci się spodoba:))
zblizaja sie imieniny mojej coreczki i jak zwykle wpadna tesciowie, tesc jest strasznie wymagajacym smakoszem a ja przy rocznej coreczce nie mam zbyt wiele czasu aby podszkolic sie w gotowaniu i pieczeniu, dlatego prosze o podanie przepisu na jakis pyszny tort, ktory zawsze sie udaje i nie wymaga jakis wybitnych zdolnosci kiloinarnych.
Z gory wszystkim serdecznie dziekuje i pozdrawiam
Polecam Ci ten biszkopcik http://wielkiezarcie.com/przepis9933.html jest bardzo lekki, nie za słodki, nie ma roboty dużej z kremami i zawsze mi wychodzi. Przeczytaj sobie komentarze tam jest wiele wersji tego ciasta.
Ja polecam Dupcie w galaretce Anginka- ciasto bardzo proste i przepyszne. Tyle, ze jak weźmiesz większą miskę (szerszą) to można by je ciut podwyższyć dodajac np jeszcze jedną warstwę galaretki , inaczej układając krem a pomiędzy niego biszkopty. Ale to już zależy od inwencji.
Polecam też Leona - choć jest bardzo czasochłonny - konieczność wylewanie poszczególnych warstw dopiero po całkowitym zastygnieciu poprzedniej - inaczej się wymieszają (moje własne doświadczenie) - ale wygląda efektownie i również go można zrobić w tortownicy (choć wtedy proporcje trzeba by zmniejszyć o połowę, bo na normalną blachę i tak jest bardzo wysokie). A jak smakuje..
http://wielkiezarcie.com/przepis9203.html Polecam ci ten przepis- wydaje się długi ale tylko dlatego, że starałam się wszystko dokładnie, krok po kroku, opisać. Jest naprawdę prosty a co najważniejsze pyszny. Zobacz na zdjęciach, czy ci się spodoba:))
A może coś takiego http://wielkiezarcie.com/przepis9728.html możesz zmniejszyć proporcje bo według przepisu wychodzi ogromiasty.