Kiedyś w sklepach mozna było kupić śledzie korzenne w puszkach a'la mina p. czołgowa. Coś jak anchovies. Czy ktoś zna skład przypraw stosowany w "ukorzenianiu" śledzi? Gotowe korzenne śledzie są fatalne
zdarza mi sie ukorzenniac sledzie we wlasnym zakresie. Do mozdzierza klade lisc laurowy- drobniutko pokruszony, ziele angielskie, pieprz czarny, gozdziki i szczypte cynamonu. Ziola ucieram na jednolita mase i posypuje tym sledzie. Proporcje przypraw - wg indywidualnych preferencji.
Marinik, jesteś boski...mnie jeszcze nigdy nie udało się w moździerzu utrzeć liścia laurowego...Ale chyba to z braku cierpliwości...ta cholera nie chce mi się dać "utrzeć" Bahus
rzeczywiscie uciera sie bardzo trudno. Dlatego wlasnie krusze go najpierw na drobniutkie kawaleczki a potem poddaje sie on ucieraniu razem z innymi dodatkami
Kiedyś w sklepach mozna było kupić śledzie korzenne w puszkach a'la mina p. czołgowa. Coś jak anchovies.
Czy ktoś zna skład przypraw stosowany w "ukorzenianiu" śledzi?
Gotowe korzenne śledzie są fatalne
[temat przeniesiony z Problemów technicznych]
Spróbuj http://wielkiezarcie.com/przepis13414.html ja dodałam jeszcze parę goździków
mam pytanie , jak zamiescic wiadomość na forum??
@olusia1:
mam pytanie , jak zamiescic wiadomość na forum??
a dokładniej w czym problem? - przecież zamieściłaś już kilka wiadomości, to trochę nie rozumiem pytania...
Napisz konkretniej, co chcesz zrobić?
pozdrawiam,
shiludek
/. .\
--o00- \ -00o--
shoffix
* * * * * * * *
zdarza mi sie ukorzenniac sledzie we wlasnym zakresie. Do mozdzierza klade lisc laurowy- drobniutko pokruszony, ziele angielskie, pieprz czarny, gozdziki i szczypte cynamonu. Ziola ucieram na jednolita mase i posypuje tym sledzie. Proporcje przypraw - wg indywidualnych preferencji.
Marinik, jesteś boski...mnie jeszcze nigdy nie udało się w moździerzu utrzeć liścia laurowego...Ale chyba to z braku cierpliwości...ta cholera nie chce mi się dać "utrzeć"
Bahus
rzeczywiscie uciera sie bardzo trudno. Dlatego wlasnie krusze go najpierw na drobniutkie kawaleczki a potem poddaje sie on ucieraniu razem z innymi dodatkami