zostalo mi od wczoraj resztki pieczeni wieprzowej ale drugi dzien to samo nie chce podawac, mam w domu jeszcze piersi z kurczaka no i kielbaske (slaska, parowka) oraz kawalek boczku z tego myslalam jakas zupke ugotoowac moze gulaszowa albo cos w tym kierunku co mozecie mi polecic ????
hallo, zrobilam tak: pokroilam pieczen, cebulke, papryke, pieczarki, wszystko przypieklam osobno i po kolei a potem wszystko razem wrzucilam do gara dodalam jeszcze kielbaski i boczku oraz dwa ziemniaczki i wszystko fajnie podgotowalam przyprawilam papryka, pieprzem, chayan pieprzem no i co milam pod reka. Na koncu dodalam jesczez takie "grubeKluski" lane i to jeszcez razem poddusilam narobilo sie tego tyle ze i na drugi dzien bedziemy mieli :)))
a nastepnym razem zrobie kluski z miesem narobilas mi smaku dzieki za rady
Mój przepis na gulasz.....wziął się właśnie w takiej samej sytuacji...Zajrzyj >gulasz Janka< ...jakie to fajne...Jutro zrób z ...czyms innym, dodaj np. ogórka kiszonego, lub ....sama będziesz wiedziała jak i co zmienić i Rodzinke zaskoczyc.. BRAWOOOOOO, najsmaczniejsze jest to co sami wymyślimy... Pozdrawiam..
Ja za radą pewnego Włocha robię z mielonej pieczeni sos boloński do spaghetti. Jest bardzo "jedwabisty" bo mielona pieczeń w odróżnieniu od surowego mięsa nie tworzy bryłek.
Hallo Wielkie Zarloki :)),
zostalo mi od wczoraj resztki pieczeni wieprzowej ale drugi dzien to samo nie chce podawac, mam w domu jeszcze piersi z kurczaka no i kielbaske (slaska, parowka) oraz kawalek boczku z tego myslalam jakas zupke ugotoowac moze gulaszowa albo cos w tym kierunku co mozecie mi polecic ????
kto ma jakis ciekawy pomysl
z gory dziekuje
m tomy
Może bigos zrobisz:)
Cześć.
Możesz zrobić sałatkę na wieczór :-) http://wielkiezarcie.com/przepis12455.html
emiloos
Mozesz równiez przepuscic mieso przez maszynke i zrobic np pyzy. Albo te zupke, o której pisalas, bardzo dobry momysl. Zycze smacznego obiadku :)
Może zmiksuj wszystko, przypraw, dodaj cebulkę lub szczypior troche majonezu i powstanie fajna pasta mięsna do kanapek - pozdrawiam dankarz
hallo,
zrobilam tak:
pokroilam pieczen, cebulke, papryke, pieczarki, wszystko przypieklam osobno i po kolei a potem wszystko razem wrzucilam do gara dodalam jeszcze kielbaski i boczku oraz dwa ziemniaczki i wszystko fajnie podgotowalam przyprawilam papryka, pieprzem, chayan pieprzem no i co milam pod reka. Na koncu dodalam jesczez takie "grubeKluski" lane i to jeszcez razem poddusilam
narobilo sie tego tyle ze i na drugi dzien bedziemy mieli :)))
a nastepnym razem zrobie kluski z miesem narobilas mi smaku
dzieki za rady
m tomy
Mój przepis na gulasz.....wziął się właśnie w takiej samej sytuacji...Zajrzyj >gulasz Janka< ...jakie to fajne...Jutro zrób z ...czyms innym, dodaj np. ogórka kiszonego, lub ....sama będziesz wiedziała jak i co zmienić i Rodzinke zaskoczyc..
, najsmaczniejsze jest to co sami wymyślimy...
BRAWOOOOOO
Pozdrawiam..
Ja za radą pewnego Włocha robię z mielonej pieczeni sos boloński do spaghetti. Jest bardzo "jedwabisty" bo mielona pieczeń w odróżnieniu od surowego mięsa nie tworzy bryłek.