Forum

Kuchenne porady

Resztki pieczeni

• Autor: mtomy Data: 2006-03-13 10:56:12

Hallo Wielkie Zarloki :)),

zostalo mi od wczoraj resztki pieczeni wieprzowej ale drugi dzien to samo nie chce podawac, mam w domu jeszcze piersi z kurczaka no i kielbaske (slaska, parowka) oraz kawalek boczku z tego myslalam jakas zupke ugotoowac moze gulaszowa albo cos w tym kierunku co mozecie mi polecic ????

kto ma jakis ciekawy pomysl
    z gory dziekuje

m tomy

• Autor: olusia1 Data: 2006-03-13 11:17:38

Może bigos zrobisz:)

• Autor: emiloos Data: 2006-03-13 11:31:49

Cześć.

Możesz zrobić sałatkę na wieczór :-) http://wielkiezarcie.com/przepis12455.html

emiloos

• Autor: Mag8 Data: 2006-03-13 12:18:11

Mozesz równiez przepuscic mieso przez maszynke i zrobic np pyzy. Albo te zupke, o której pisalas, bardzo dobry momysl. Zycze smacznego obiadku :)

• Autor: dankarz Data: 2006-03-13 16:36:02

Może zmiksuj wszystko, przypraw, dodaj cebulkę lub szczypior troche majonezu i powstanie fajna pasta mięsna do kanapek - pozdrawiam dankarz

• Autor: mtomy Data: 2006-03-13 20:39:22

hallo,
    zrobilam tak:
    pokroilam pieczen, cebulke, papryke, pieczarki, wszystko przypieklam osobno i po kolei a potem wszystko razem wrzucilam do gara dodalam jeszcze kielbaski i boczku oraz dwa ziemniaczki i wszystko fajnie podgotowalam przyprawilam papryka, pieprzem, chayan pieprzem no i co milam pod reka. Na koncu dodalam jesczez takie "grubeKluski" lane i to jeszcez razem poddusilam
    narobilo sie tego tyle ze i na drugi dzien bedziemy mieli :)))

a nastepnym razem zrobie kluski z miesem narobilas mi smaku 
    dzieki za  rady

m tomy

• Autor: Janek Data: 2006-03-14 11:31:23

Mój przepis na gulasz.....wziął się właśnie w takiej samej sytuacji...Zajrzyj >gulasz Janka< ...jakie to fajne...Jutro zrób z ...czyms innym, dodaj np. ogórka kiszonego, lub ....sama będziesz wiedziała jak i co zmienić i Rodzinke zaskoczyc..
    BRAWOOOOOO, najsmaczniejsze jest to co sami wymyślimy...
    Pozdrawiam..

• Autor: Uretan Data: 2006-03-18 18:05:17

Ja za radą pewnego Włocha robię z mielonej pieczeni sos boloński do spaghetti. Jest bardzo "jedwabisty" bo mielona pieczeń w odróżnieniu od surowego mięsa nie tworzy bryłek.

Przejdź do pełnej wersji serwisu