No właśnie.Pyszny rosołek ale z czym? Ryż uzywam juz w drugi daniu. Makaron też raczej nie jest wskazany. Myślałam o kluseczkach ziołowych. Czy ktoś je robił? czy wystarczy do zwykłego ciasta na lane kluski dodac ziół? czy też jest jakieś inne specjalne ciasto?
niestety mam zbyt mało czasu.Tylko 30 min na przygotowanie.Na drugie danie serwuje pyszną rybkę z ryżem. Ogólnie obiad powinien byc w miare lekki.Ale dziekuję, wykorzystam na pewno.
Wydaje mi się, że wystarczy je odpowiednio doprawić. A może spróbuj rosołek z ziemniaczkami. Ja taki uwielbiam naj bardziej. Ziemniaki oczywiście gotowne osobno. Pychota
Ja jadam przeważnie z makaronem, czasami jak rosół zostanie a makaron się skończy to zasypuje kaszą manną, ale moja babcia zajada wyłącznie z ziemniakami, więc może warto spróbować
Gdyby to bylo takie proste!! Moje szczęscie nie lubi ziemniaków, jest smakoszem i stąd mój dylemat.Mam koszmarna treme ponieważ po raz pierwszy bedzie jadł mój rosołek.Jestem dobrą kucharką, ze smakiem pochłania wszystko co zrobię( i oczywiście jestem winna nadwagi) ale zupka to mój debiut przed nim.
To jest własnie to o czym myślałam.Dodam do tego ziół ( jesteśmy fanami ziół )i przy okazji będzie dobrze wyglądać na talerzu. Wiedziałam, że na Was mozna liczyć. Dzięki
Witaj Bea. Proponuję Ci ugotować osobno kaszkę mannę na gesto z ziołami. Po ugotowaniu, a trwa to 5 minut, wyłożyć mannę na płaskim talerzu cieńką warstwę i pokroić w kwadraciki. Te kwadraciki dać do talerza głębokiego i zalać rosołkiem.Ja dla dzieciaków nieraz wycinałam foremką gwiazdeczki i inne cudeńka. Pozdrawiam (~_~) Barbara
Dziekuję wszystkim za pomoc.Wczoraj zrobiłam kluseczki z ciasta.Okazało się, że był to strzał w dziesiątkę.Następne propozycje wykorzystam przy kolejnych rosołkach.
No właśnie.Pyszny rosołek ale z czym? Ryż uzywam juz w drugi daniu. Makaron też raczej nie jest wskazany. Myślałam o kluseczkach ziołowych. Czy ktoś je robił? czy wystarczy do zwykłego ciasta na lane kluski dodac ziół? czy też jest jakieś inne specjalne ciasto?
niestety mam zbyt mało czasu.Tylko 30 min na przygotowanie.Na drugie danie serwuje pyszną rybkę z ryżem. Ogólnie obiad powinien byc w miare lekki.Ale dziekuję, wykorzystam na pewno.
Wydaje mi się, że wystarczy je odpowiednio doprawić. A może spróbuj rosołek z ziemniaczkami. Ja taki uwielbiam naj bardziej. Ziemniaki oczywiście gotowne osobno. Pychota
Ja jadam przeważnie z makaronem, czasami jak rosół zostanie a makaron się skończy to zasypuje kaszą manną, ale moja babcia zajada wyłącznie z ziemniakami, więc może warto spróbować
Gdyby to bylo takie proste!! Moje szczęscie nie lubi ziemniaków, jest smakoszem i stąd mój dylemat.Mam koszmarna treme ponieważ po raz pierwszy bedzie jadł mój rosołek.Jestem dobrą kucharką, ze smakiem pochłania wszystko co zrobię( i oczywiście jestem winna nadwagi) ale zupka to mój debiut przed nim.
http://wielkiezarcie.com/przepis14793.html
-polecam;)))pozdrówka
tak nalesniczki sa super, myślalam o nich, ale zapomnialam kupić mleka i nie mam po pracy czasu na zakupy.
A może - http://wielkiezarcie.com/przepis15463.html oczywiście proporcję można zmniejszyć
To jest własnie to o czym myślałam.Dodam do tego ziół ( jesteśmy fanami ziół )i przy okazji będzie dobrze wyglądać na talerzu. Wiedziałam, że na Was mozna liczyć. Dzięki
Witaj Bea. Proponuję Ci ugotować osobno kaszkę mannę na gesto z ziołami. Po ugotowaniu, a trwa to 5 minut, wyłożyć mannę na płaskim talerzu cieńką warstwę i pokroić w kwadraciki. Te kwadraciki dać do talerza głębokiego i zalać rosołkiem.Ja dla dzieciaków nieraz wycinałam foremką gwiazdeczki i inne cudeńka.
Pozdrawiam (~_~) Barbara
straciatella;
zuppa pavese;
Leberspaetzle - kluseczki watrobiane;
knedel watrobiany (Leberknoedel);
Dziekuję wszystkim za pomoc.Wczoraj zrobiłam kluseczki z ciasta.Okazało się, że był to strzał w dziesiątkę.Następne propozycje wykorzystam przy kolejnych rosołkach.