W sobotę przychodzą do mnie teściowie mojego syna. Kochają jeść białą kiełbasę, a ja chcę dogodzić ich podniebieniom m.in. białą kiełbasą, ale przygotowaną inaczej niż tradycyjnie. Kto mi pomoże zaskoczyć miłych gości?
Tak myslalam :) Ja niestety nie znam innego przepisu, ale znalazlam w wyszukiwarce jeden. Wpisz biala kielbasa i Ci sie pokaze. Nie podaje linku, bo cos mi sie kisi komputer. Poszukam jeszcze. Jesli cos znajede to dam znac.
Ładne pętko obłożone cebulą i wolniutko duszone w piwie!!! Uwielbiam!!! Ale u mnie nie ma białej kiełbasy, więc jak się jaka dusza zlituje i przywiezie, to mam Boże Narodzenie, Wielkanoc, Rocznicę śmierci Josefa Wissarionowicza i Pierwszego Maja do kupy...
No popatrz, właśnie bedę wiozła na święta do Anglii, tam też nie mają białej kiełbasy. Ale samolot mam bezposredni z Goleniowa,..... może mały desant? jasia
witaj, jesli mieszkasz na Bawari uzyj grubej kielbasy zwanej Bratwurst ale nie tej cieniutkiej tylko wlasnie grubomielonej. Jak ja kupisz u dobrego masarza jest naprawde wysmienita i bardzo podobna w smaku do polskiej bialej kielbasy. Pozdrawiam serdecznie!
Nie wiem czy przypadnie Ci do gustu ale ja bardzo lubie krokieciki z biala kielbaska to przepis:o,5 kg bialej parzonej kielbaski.2 zoltka.1kg ziemniakow.1 lyzka maki ziemniaczanej 1lyzka masla bulka tarta do panierowania i jajka. ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie przepuszczamy przez mzszynke do mielenia dodajemy skladniki po za kielbasa przyprawiamy galka muszkatulowa sola pieprzem iprzyprawami ktore lubisz .obklejamy 3 centymetrowe kawalki kielbaski obtaczamy w rozkluconym jajku i w bulce tartej smazymy na dosc glebokim tluszczyku i zaskakujemy gosci podane z saladka jest pycha polecam .pozdrawiam
a u mnie robi sięzwyczajnie albo z barszczykiem białym albo zapiekana z cbulką. Ale dzięki temu wątkowi możę wypróbuje inne rzeczy skoro wiem żę można:))
W sobotę przychodzą do mnie teściowie mojego syna. Kochają jeść białą kiełbasę, a ja chcę dogodzić ich podniebieniom m.in. białą kiełbasą, ale przygotowaną inaczej niż tradycyjnie. Kto mi pomoże zaskoczyć miłych gości?
Co masz na mysli mówiac inaczej niz tradycyjnie? Ja uwielbiam biala kielbase posmazona z cebulka na patelni.
Pozdrawiam :)
to właśnie mam na myśli, tradycyjnie tzn. podsmażona z cebulką
Tak myslalam :) Ja niestety nie znam innego przepisu, ale znalazlam w wyszukiwarce jeden. Wpisz biala kielbasa i Ci sie pokaze. Nie podaje linku, bo cos mi sie kisi komputer. Poszukam jeszcze. Jesli cos znajede to dam znac.
tak, znalazłam kilka przepisów. Do soboty jeszcze kilka dni myślę, że mi coś jeszcze podrzucą, dzięki
Spróbuj tez na googlach. Zycze powodzenia Mag8
ktos mi kiedys podpowiedzial, ze robi biala pokrojona w dosc grube talarki w warzywach- tak jak rybe po grecku. Sprobowalem- POLECAM !!!!!!!!!!
To może być to Marinik
Mój Mąż przygotowywał kiedyś białą kiełbasę w piwie. Może to?
P.S. Przepisy są w sieci. Nie chcę kopiować konkurencji. :)
Ładne pętko obłożone cebulą i wolniutko duszone w piwie!!!
Uwielbiam!!!
Ale u mnie nie ma białej kiełbasy, więc jak się jaka dusza zlituje i przywiezie, to mam Boże Narodzenie, Wielkanoc, Rocznicę śmierci Josefa Wissarionowicza i Pierwszego Maja do kupy...
No popatrz, właśnie bedę wiozła na święta do Anglii, tam też nie mają białej kiełbasy.
Ale samolot mam bezposredni z Goleniowa,..... może mały desant?
jasia
witaj, jesli mieszkasz na Bawari uzyj grubej kielbasy zwanej Bratwurst ale nie tej cieniutkiej tylko wlasnie grubomielonej. Jak ja kupisz u dobrego masarza jest naprawde wysmienita i bardzo podobna w smaku do polskiej bialej kielbasy.
Pozdrawiam serdecznie!
zrób tak według przepisu Halszki a potem jak chcesz,w cebuli, pieczoną lub inną
http://wielkiezarcie.com/przepis1208.html znalazłam jeszcze taki przepis.
Nie wiem czy przypadnie Ci do gustu ale ja bardzo lubie krokieciki z biala kielbaska to przepis:o,5 kg bialej parzonej kielbaski.2 zoltka.1kg ziemniakow.1 lyzka maki ziemniaczanej 1lyzka masla bulka tarta do panierowania i jajka. ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie przepuszczamy przez mzszynke do mielenia dodajemy skladniki po za kielbasa przyprawiamy galka muszkatulowa sola pieprzem iprzyprawami ktore lubisz .obklejamy 3 centymetrowe kawalki kielbaski obtaczamy w rozkluconym jajku i w bulce tartej smazymy na dosc glebokim tluszczyku i zaskakujemy gosci podane z saladka jest pycha polecam .pozdrawiam
a u mnie robi sięzwyczajnie albo z barszczykiem białym albo zapiekana z cbulką. Ale dzięki temu wątkowi możę wypróbuje inne rzeczy skoro wiem żę można:))
super ! mam tyle ciekawych przepisów,że starczy mi na kilka spotkan. Pozdrawiam