No właśnie, kochani podzielcie się czy je kupujecie, czy są jakieś lepsze bądż gorsze (producent)? no i oczywiście jak je przyrządzać, z czym? Kuszą w sklepiku ale jeszcze nigdy nie kupowałam i nie wiem z czym to się je, Pozdrówka
Ja używam i Hortino i Hortex. Zazwyczaj dokładam trochę cebulki (przesmażam ją przed dodaniem mrożonki), czasem na koniec lekko doprawiam śmietaną i maggi.
Osobiście polecam mrożone mieszanki warzywne. W każdej chwili można je przygotować. 15 minut i obiad gotowy. Zawsze doprawiam je po swojemu, bo lubię jedzenie pikantne. Ostatnio pojawiły się "Warzywa do..." (mies, makaronu, gulaszu i drobiu). Niektóre z nich są z gotowym, zamrożonym sosem! Pomysłowe i smaczne:)
Hortino "w środku" zawiera to samo co Hortex, ponieważ Hortino przygotowuje warzywa również dla Hortexu, a że firma mniej znana to i ich produkty są tańsze dlatego polecam Hortino (jestem taka mądra, bo mama koleżanki pracuje w Leżajsku w Hortino)
Ja robię je praktycznie ze wszystkim:P tzn. ze śmietaną, ryżem, makaronem, sosem sojowym, podsmażonym kurczakiem, serem feta, tartym parmezanem, sosem pomidorowym... najczęciej hortex:)
W moim przepisie użyte są mrożonki w osobnych torebkach, ale z powodzeniem można użyć mieszanek warzywnych, to po prostu przykład ich zastosowania. http://wielkiezarcie.com/przepis11761.html, i doprawienia. http://wielkiezarcie.com/przepis11759.html, tutaj masz inny przykład, to jest akurat fasolka, ale podobnie postępuję z brukselką, lub mieszankami warzywnymi. Może spróbujesz... jasia
Miła Renatko ja kupuję tylko warzywka na patelnię firmy Aviko. Próbowałam z innych firm, niestety nikomu nie przypadły do gustu w porównaniu z tą. Po przeanalizowaniu składu wyrobów nie kupuję z Hortexu. Warzywa duszę w głebokiej patelni. Pod koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Na krótko przed zjedzeniem dokładam ugotowane kluski / muszelki, rurki, świderki do wyboru/ i mieszam. Na talerzu polewam sosem" FIX do spaghetti 4 sery z brokułami" firmy Knorr. Wszystkim to danie bardzo smakuje. Prawie co piątek jesteśmy od niego uzależnieni. Nikt nie chce innego w tym dniu jeść dania. Spróbuj a sama się przekonasz. Spytasz mnie dlaczego akurat z tej firmy warzywa? To proste, bo jest większa w paczce róznorodność warzyw i są drobno pokrojone. Oprócz tego wybieramy zawsze z pieczarkami. Pozdrawiam (~_~) ABA
Dzięki wszystkim za podpowiedzi, już chyba nie będę ich omijać w sklepiku, ABA bardzo przypadł mi do gustu Twój przepis, chyba jutro go wypróbuje, zwłaszcza, że piątek Pozdrówka
No właśnie, kochani podzielcie się czy je kupujecie, czy są jakieś lepsze bądż gorsze (producent)? no i oczywiście jak je przyrządzać, z czym? Kuszą w sklepiku ale jeszcze nigdy nie kupowałam i nie wiem z czym to się je, Pozdrówka
Kupuję warzywa z Hortexu , mam same dobre doswiadczenia . A z dań mogę Ci polecić http://wielkiezarcie.com/przepis16412.html .Pozdrawiam
Ja kupuje z firmy 'HORTINO'. Jak na razie nie narzekam :)
klio
~(*_*)~
Ja równiez kupuję warzywka z horteksu,wrzucam je na patelnie i to wszystko.Czasami podaję je do obiadu zamiast ziemniaków.
Ja używam i Hortino i Hortex. Zazwyczaj dokładam trochę cebulki (przesmażam ją przed dodaniem mrożonki), czasem na koniec lekko doprawiam śmietaną i maggi.
Osobiście polecam mrożone mieszanki warzywne. W każdej chwili można je przygotować. 15 minut i obiad gotowy. Zawsze doprawiam je po swojemu, bo lubię jedzenie pikantne. Ostatnio pojawiły się "Warzywa do..." (mies, makaronu, gulaszu i drobiu). Niektóre z nich są z gotowym, zamrożonym sosem! Pomysłowe i smaczne:)
Hortino "w środku" zawiera to samo co Hortex, ponieważ Hortino przygotowuje warzywa również dla Hortexu, a że firma mniej znana to i ich produkty są tańsze dlatego polecam Hortino (jestem taka mądra, bo mama koleżanki pracuje w Leżajsku w Hortino)
Ja robię je praktycznie ze wszystkim:P tzn. ze śmietaną, ryżem, makaronem, sosem sojowym, podsmażonym kurczakiem, serem feta, tartym parmezanem, sosem pomidorowym...
najczęciej hortex:)
W moim przepisie użyte są mrożonki w osobnych torebkach, ale z powodzeniem można użyć mieszanek warzywnych, to po prostu przykład ich zastosowania.
http://wielkiezarcie.com/przepis11761.html,
i doprawienia.
http://wielkiezarcie.com/przepis11759.html,
tutaj masz inny przykład, to jest akurat fasolka, ale podobnie postępuję z brukselką, lub mieszankami warzywnymi.
Może spróbujesz...
jasia
Jako mięsożerca zaczynam od pokrojonej w paseczki i przesmażonej piersi kurczęcej - a potem- TE warzywka.
Miła Renatko ja kupuję tylko warzywka na patelnię firmy Aviko. Próbowałam z innych firm, niestety nikomu nie przypadły do gustu w porównaniu z tą. Po przeanalizowaniu składu wyrobów nie kupuję z Hortexu. Warzywa duszę w głebokiej patelni. Pod koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Na krótko przed zjedzeniem dokładam ugotowane kluski / muszelki, rurki, świderki do wyboru/ i mieszam. Na talerzu polewam sosem" FIX do spaghetti 4 sery z brokułami" firmy Knorr. Wszystkim to danie bardzo smakuje. Prawie co piątek jesteśmy od niego uzależnieni. Nikt nie chce innego w tym dniu jeść dania. Spróbuj a sama się przekonasz. Spytasz mnie dlaczego akurat z tej firmy warzywa? To proste, bo jest większa w paczce róznorodność warzyw i są drobno pokrojone. Oprócz tego wybieramy zawsze z pieczarkami.
Pozdrawiam (~_~) ABA
próbowałam przepis ABA super a może ktoś jeszcze coś podszepnie?