Forum

Kuchenne porady

Mrożone warzywa na patelnie

• Autor: renataz36 Data: 2006-04-19 17:00:04

No właśnie, kochani podzielcie się czy je kupujecie, czy są jakieś lepsze bądż gorsze (producent)? no i oczywiście jak je przyrządzać, z czym? Kuszą w sklepiku ale jeszcze nigdy nie kupowałam i nie wiem z czym to się je, Pozdrówka

• Autor: till Data: 2006-04-19 17:05:12

Kupuję warzywa z Hortexu , mam same dobre doswiadczenia . A z dań mogę Ci polecić http://wielkiezarcie.com/przepis16412.html .Pozdrawiam

• Autor: klio Data: 2006-04-19 17:09:29

Ja kupuje z firmy 'HORTINO'. Jak na razie nie narzekam :)

klio
    ~(*_*)~

• Autor: piszanka Data: 2006-04-19 17:14:49

Ja równiez kupuję warzywka z horteksu,wrzucam je na patelnie i to wszystko.Czasami podaję je do obiadu zamiast ziemniaków.

• Autor: Uretan Data: 2006-04-19 17:55:55

Ja używam i Hortino i Hortex. Zazwyczaj dokładam trochę cebulki (przesmażam ją przed dodaniem mrożonki), czasem na koniec lekko doprawiam śmietaną i maggi.

• Autor: Masza Data: 2006-04-19 18:27:24

Osobiście polecam mrożone mieszanki warzywne. W każdej chwili można je przygotować. 15 minut i obiad gotowy. Zawsze doprawiam je po swojemu, bo lubię jedzenie pikantne. Ostatnio pojawiły się "Warzywa do..." (mies, makaronu, gulaszu i drobiu). Niektóre z nich są z gotowym, zamrożonym sosem! Pomysłowe i smaczne:)

• Autor: 3porzeczki Data: 2006-04-19 21:01:22

Hortino "w środku" zawiera to samo co Hortex, ponieważ Hortino przygotowuje warzywa również dla Hortexu, a że firma mniej znana to i ich produkty są tańsze dlatego polecam Hortino (jestem taka mądra, bo mama koleżanki pracuje w Leżajsku w Hortino) 

• Autor: nutella Data: 2006-04-19 21:51:56

Ja robię je praktycznie ze wszystkim:P tzn. ze śmietaną, ryżem, makaronem, sosem sojowym, podsmażonym kurczakiem, serem feta, tartym parmezanem, sosem pomidorowym...
    najczęciej hortex:)

• Autor: jasia Data: 2006-04-19 22:37:09

W moim przepisie użyte są mrożonki w osobnych torebkach, ale z powodzeniem można użyć mieszanek warzywnych, to po prostu przykład ich zastosowania.
    http://wielkiezarcie.com/przepis11761.html,
    i doprawienia.
    http://wielkiezarcie.com/przepis11759.html,
    tutaj masz inny przykład, to jest akurat fasolka, ale podobnie postępuję z brukselką, lub mieszankami warzywnymi.
    Może spróbujesz...
    jasia

• Autor: marinik Data: 2006-04-20 09:43:20

Jako mięsożerca zaczynam od pokrojonej w paseczki i przesmażonej piersi kurczęcej - a potem- TE warzywka.

• Autor: ABA Data: 2006-04-20 18:17:06

Miła Renatko ja kupuję tylko warzywka na patelnię firmy Aviko. Próbowałam z innych firm, niestety nikomu nie przypadły do gustu w porównaniu z tą. Po przeanalizowaniu składu wyrobów nie kupuję z Hortexu. Warzywa duszę w głebokiej patelni. Pod koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Na krótko przed zjedzeniem dokładam ugotowane kluski / muszelki, rurki, świderki do wyboru/ i mieszam. Na talerzu polewam sosem" FIX do spaghetti 4 sery z brokułami" firmy Knorr. Wszystkim to danie bardzo smakuje. Prawie co piątek jesteśmy od niego uzależnieni. Nikt nie chce innego w tym dniu jeść dania. Spróbuj a sama się przekonasz. Spytasz mnie dlaczego akurat z tej firmy warzywa? To proste, bo jest większa w paczce róznorodność warzyw i są drobno pokrojone. Oprócz tego wybieramy zawsze z pieczarkami.
    Pozdrawiam (~_~) ABA

• Autor: renataz36 Data: 2006-04-20 19:09:52

Dzięki wszystkim za podpowiedzi, już chyba nie będę ich omijać w sklepiku, ABA bardzo przypadł mi do gustu Twój przepis, chyba jutro go wypróbuje, zwłaszcza, że piątek Pozdrówka

• Autor: renataz36 Data: 2006-04-21 20:58:40

próbowałam przepis ABA super a może ktoś jeszcze coś podszepnie?

Przejdź do pełnej wersji serwisu