Od niedawna pieke sobie jabłuszka w piekarniku są tak pyszne że trudno się nim oprzeć więc mam pytanie czym można nadziać i jak przyrządzić takie jabłuszko by było jeszcze pyszzniejsze???? Czekam na waszą pomoc!!!!!!!! magdalenka_012
Ja np. wydrążam w jabłku otwór i robię farsz z sera białego z cukrem i cymamonem, albo napełniam marmoladką z róży lub miód wymieszany z rodzynkami i migdałami, pozdrawiam
Ciekawe byłoby(chyba?) z wiórkami kokosowymi i miodem (nie za dużo miodu, tylko aby wiórki "skleić" ..nie robiłem ale na"wyobrażnie smakową biore. Może zamiast miodu syrop z pomarańczowych skórek odlać... i odrobinę rumu, ... likieru...
przypomniał mi się taki sposob na jabłuszka ... wydrążone napelnić wcześniej ubitymi na sztywno bialkami z jaj z dodatkiem cukru ..taki kogel mogel to zapiec w piekarniku , nastepnie posypać cynamonem.... pycha , polecam
Ja dodaję orzechów włoskich, skórki pomarańczowej, rodzynek i miodu, odrobinę cynamonu - orzechy i skórka w połączeniu z jabłkami dają specyficzny aromat. Jeśli takie jabłka jak robisz Ci się znudzą to zrób Jabłka w cieście w całości pieczone wg mojego przepisu lub Tartę tatin czy Szarlotkę bakaliami sypaną. Ja uwielbiam jabłka pieczone i na pewno będę ten wątek obserwować!
Od niedawna pieke sobie jabłuszka w piekarniku są tak pyszne że trudno się nim oprzeć więc mam pytanie
czym można nadziać i jak przyrządzić takie jabłuszko by było jeszcze pyszzniejsze????
Czekam na waszą pomoc!!!!!!!!
magdalenka_012
...a możesz powiedzieć co to sułtanki?
Ja np. wydrążam w jabłku otwór i robię farsz z sera białego z cukrem i cymamonem, albo napełniam marmoladką z róży lub miód wymieszany z rodzynkami i migdałami, pozdrawiam
MMmmmm! Jak to wszystko smacznie wyglada! Ale mi smaku narobilyscie!:) JA CHCE DO DOMUUUUUUUU!!!!!!
Ciekawe byłoby(chyba?) z wiórkami kokosowymi i miodem (nie za dużo miodu, tylko aby wiórki "skleić" ..nie robiłem ale na"wyobrażnie smakową biore. Może zamiast miodu syrop z pomarańczowych skórek odlać... i odrobinę rumu, ... likieru...
przypomniał mi się taki sposob na jabłuszka ...
wydrążone napelnić wcześniej ubitymi na sztywno bialkami z jaj z dodatkiem cukru ..taki kogel mogel
to zapiec w piekarniku , nastepnie posypać cynamonem.... pycha , polecam
Nadzienie z marcepanem i polane przed podaniem sosem waniliowym -niebo w gebie !!!!!!!!
Ja dodaję orzechów włoskich, skórki pomarańczowej, rodzynek i miodu, odrobinę cynamonu - orzechy i skórka w połączeniu z jabłkami dają specyficzny aromat. Jeśli takie jabłka jak robisz Ci się znudzą to zrób Jabłka w cieście w całości pieczone wg mojego przepisu lub Tartę tatin czy Szarlotkę bakaliami sypaną. Ja uwielbiam jabłka pieczone i na pewno będę ten wątek obserwować!
http://wielkiezarcie.com/recipe70574.html