Forum

Gawędy o jedzeniu

Pieczone jabłuszko@!!! pysznie przyrządzone

  • Autor: magdalenka_012 Data: 2006-04-24 21:27:09

    Od niedawna pieke sobie jabłuszka w piekarniku są tak pyszne że trudno się nim oprzeć więc mam pytanie
    czym można nadziać i jak przyrządzić takie jabłuszko by było jeszcze pyszzniejsze????
    Czekam na waszą pomoc!!!!!!!!
    magdalenka_012

  • Autor: woila Data: 2006-04-24 22:14:54

    ...a możesz powiedzieć co to sułtanki?

  • Autor: MonikaK Data: 2006-04-25 12:19:31

    Ja  np. wydrążam w jabłku otwór i robię farsz z sera białego z cukrem i cymamonem, albo napełniam marmoladką z róży lub miód wymieszany z rodzynkami i migdałami, pozdrawiam

  • Autor: nulka5 Data: 2006-04-25 15:04:18

    MMmmmm! Jak to wszystko smacznie wyglada! Ale mi smaku narobilyscie!:) JA CHCE DO DOMUUUUUUUU!!!!!!

  • Autor: Janek Data: 2006-04-25 20:48:18

    Ciekawe byłoby(chyba?) z wiórkami kokosowymi i miodem (nie za dużo miodu, tylko aby wiórki "skleić" ..nie robiłem ale na"wyobrażnie smakową biore. Może zamiast miodu syrop z pomarańczowych skórek odlać... i odrobinę rumu, ... likieru...

  • Autor: alga Data: 2006-04-30 18:36:58

    przypomniał mi się taki sposob na jabłuszka ...
    wydrążone napelnić wcześniej ubitymi na sztywno bialkami z jaj z dodatkiem cukru ..taki kogel mogel 
    to zapiec w piekarniku , nastepnie posypać cynamonem.... pycha , polecam

  • Autor: stern Data: 2011-10-22 20:16:40

    Nadzienie z marcepanem i polane przed podaniem sosem waniliowym -niebo w gebie !!!!!!!!

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-10-23 21:58:58

    Ja dodaję orzechów włoskich, skórki pomarańczowej, rodzynek i miodu, odrobinę cynamonu - orzechy i skórka w połączeniu z jabłkami dają specyficzny aromat. Jeśli takie jabłka jak robisz Ci się znudzą to zrób Jabłka w cieście w całości pieczone wg mojego przepisu lub Tartę tatin czy Szarlotkę bakaliami sypaną. Ja uwielbiam jabłka pieczone i na pewno będę ten wątek obserwować!

  • Autor: Satina Data: 2011-10-25 20:21:11

    http://wielkiezarcie.com/recipe70574.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu