Proszę o pomoc! Kupiłam foremki do orzeszków (pojedyncze)- 10 szt w opakowaniu. Nie mam pojęcia jak powinnam je użyć. Czy nałożyć cienko ciasto na tą pojedyncza sztukę?Czy nałożyc na to drugą część? Piec w piekarniku? W jakiej temperaturze? Zielonego pojęcia nie mam!!!!
Dołaczam się do prośby o instrukcję obsługi, ktoś kiedyś się w jakimś wątku chwalił, że takie orzeszki z pojedynczych foremek robi, ale za nic nie mogę tego znaleźć. Moje foremki juz do mnie idą i chciałabym je wypróbować. Z góry dziękuję!
normalnie, każdą foremkę obkładasz ciastem cieńko i tak pieczesz. A łączy sie dopiero jak już kremem uzupełniasz. A tu przepis, tak dla jasnośći: http://wielkiezarcie.com/przepis11933.html
Dziękuję za pomoc. Już upiekłam w foremkach do orzeszków i do małych babeczek - i te zdecydowanie lepiej mi wyszły. Nie zrobiłam jeszcze kremu, ale chyba będę miała problemy ze zlepieniem orzeszków, bo nie łączą się idealnie. Mam jeszcze jedno małe pytanko: jak długo można przechowywać gotowe orzeszki i babeczki z kremem? Czy nie zmiękną (bo póki co są kruchutkie)?
więc co do złaczania - do mojego przepsiu na kasztanki ,nie ma z tym problemu , nakładasz krem na jedna połowke i przykrywasz drugą , a moje mozna przechowywać dośc długo , nawet ok tygodnia w lodówce oczywiście i nie miękną :) smacznego!
ja nigdy nie miałam problemów ze sklejaniem, daj może tyle kremu żeby trochę wystawał nad ciasto i złącz. A co do przechowywania to nie wiem dokładnie ile bo one długo się nie ostaną u mnie, natomiast raz na impreze zrobiłam kilka dni wcześniej i nie zmiękły.
kupiłam sobie pojedyncze foremki do wypieku orzeszków i chciałabym wypróbowac przepis mleny na orzeszki z kremem. Ale czy tam się nie daje jajek wogóle?? Czy ktoś z Was robił z tego przepisu?? Czy te łupinki od orzeszków wychodzą w smaku jak babeczki??
Proszę o pomoc! Kupiłam foremki do orzeszków (pojedyncze)- 10 szt w opakowaniu. Nie mam pojęcia jak powinnam je użyć. Czy nałożyć cienko ciasto na tą pojedyncza sztukę?Czy nałożyc na to drugą część? Piec w piekarniku? W jakiej temperaturze? Zielonego pojęcia nie mam!!!!
Dołaczam się do prośby o instrukcję obsługi, ktoś kiedyś się w jakimś wątku chwalił, że takie orzeszki z pojedynczych foremek robi, ale za nic nie mogę tego znaleźć. Moje foremki juz do mnie idą i chciałabym je wypróbować. Z góry dziękuję!
witaj zobacz w moich przepisach Kasztanki , własnie na te foremki, są super w razie wątpliwości pytaj :)
Myślę że proszę zobaczyć w przepis, http://wielkiezarcie.com/przepis9198.html
a jak coś to zapytać w komentarzach orzeszki!!
Bardzo dziękuję Wam Obu za pomoc, oba przepisy mi się podobają i pewnie oba wypróbuję! Pozdrawiam!
normalnie, każdą foremkę obkładasz ciastem cieńko i tak pieczesz. A łączy sie dopiero jak już kremem uzupełniasz.
A tu przepis, tak dla jasnośći:
http://wielkiezarcie.com/przepis11933.html
jakby co to pytaj:)
Pozdrawiam
Dziękuję za pomoc. Już upiekłam w foremkach do orzeszków i do małych babeczek - i te zdecydowanie lepiej mi wyszły. Nie zrobiłam jeszcze kremu, ale chyba będę miała problemy ze zlepieniem orzeszków, bo nie łączą się idealnie.
Mam jeszcze jedno małe pytanko: jak długo można przechowywać gotowe orzeszki i babeczki z kremem? Czy nie zmiękną (bo póki co są kruchutkie)?
więc co do złaczania - do mojego przepsiu na kasztanki ,nie ma z tym problemu , nakładasz krem na jedna połowke i przykrywasz drugą , a moje mozna przechowywać dośc długo , nawet ok tygodnia w lodówce oczywiście i nie miękną :) smacznego!
ja nigdy nie miałam problemów ze sklejaniem, daj może tyle kremu żeby trochę wystawał nad ciasto i złącz. A co do przechowywania to nie wiem dokładnie ile bo one długo się nie ostaną u mnie, natomiast raz na impreze zrobiłam kilka dni wcześniej i nie zmiękły.
kupiłam sobie pojedyncze foremki do wypieku orzeszków i chciałabym wypróbowac przepis mleny na orzeszki z kremem. Ale czy tam się nie daje jajek wogóle?? Czy ktoś z Was robił z tego przepisu?? Czy te łupinki od orzeszków wychodzą w smaku jak babeczki??
a czy możesz napisać gdzie zakupiłaś takie foremki? od pewnego czasu poszukuję takich, ale jak do tej pory bezskutecznie. Z góry dzięki!
jedne kupiłam na allegro 10szt za 6zł, a potem znalazłam komplet 40szt za 13zł w sklepie agd w moim mieście. Mieszkam w Sosnowcu
a ja poproszę o przepis na te orzeszki.Z góry dziękuję
gankoe@o2.pl