Forum

Kuchenne porady

kto zna przepis na dobry tort czekoladowy?

  • Autor: Dareczka Data: 2006-04-29 09:19:59

    Witam serdecznie,
    mam problem.... moje dziecko za tydzien ma I Komunię. Uwielbia czekoladę, dlatego też zażyczył sobie tortu czekoladowego. Musi on być cały czekoladowy (bez dodatków śmietany - przynajmniej widocznych dodatków:-) ). Mogą być tam ewentualnie dodatki owocowe, lub galaretkowe (tak mi wyjaśnił:-)) Do orzechów, rodzynek i tego typu dodatków też nie ma uprzedzeń:-) Nie wiem dlaczego po prostu nie lubi śmietany.... A ja nie znam przepisu na taki właśnie torcik. Stąd moja prośba... jeżeli ktoś zna jakiś dobry przepisik, to bardzo prosze o podpowiedź. Dziekuję.

  • Autor: Sweetya Data: 2006-04-29 09:52:16

    http://wielkiezarcie.com/przepis14766.html -może taki?;)))pozdrawiam

  • Autor: maniuś Data: 2006-04-29 09:58:45

    http://wielkiezarcie.com/przepis3051.html a może taki

  • Autor: Aleex Data: 2006-04-29 10:12:25

    A może taki:
    http://wielkiezarcie.com/przepis5574.html

  • Autor: Jamaica Data: 2006-04-29 10:41:04

    Wydaje mi się,że nieźle sprawdziłby się tort Sachera. Nie mam swojego wypróbowanego przepisu, ale widziałam kilka na tej stronce. Może zerknij sobie na nie... Dobrze zrobiony Sacher to prawdziwe niebo w buzi :D

  • Autor: Dareczka Data: 2006-04-29 13:16:33

    Dziękuję za wszystkie propozycje, na pewno jedną z nich wybiorę... hmmm.. Dzięki:-)

  • Autor: nutella Data: 2006-04-29 15:07:41

    Polecam taki: http://wielkiezarcie.com/przepis9203.html zawsze wszystkim bardzo smakuje:)

  • Autor: Glumanda Data: 2006-04-29 17:35:48

    Ja znam dosyc prosty w wykonaniu krem na tort czekoladowy. Biszkopt w twojej wersji jaki chcesz. 3 opakowania śmietanki kremówki 30% słodkiej po 200g opkowanie, przelac do garnka, dodac czekolade 3 tabliczki (gorzka jest najlepsza, ze słodkiej krem jest zbyt słodki) całość powoli rozpuścić aż do uzyskania jednolitego płynu. ostudzić przełożyc do naczynia, w którym można ubijać i dać przez noc do lodówki. Nazajutrz ubić tak jak bitą śmietanę i przełożyć tym kremem tort, nie zapomniec o nasączeniu. To jest jedna z lżelszych wersji kremu czekoladowego na tort! Batrdzo ważne: całonocne schłodzenie, i ubicie w tym samym naczyniu co się chłodziło!! Powodzenia

  • Autor: g.paula Data: 2006-05-04 12:17:54

    Polecam gorącą przepis na mase do biszkoptu. Dla mnie wyszedł rewelacyjny tort urodzinowy. Znajdziesz tam zdjęcie mojego arcydzieła ;) http://wielkiezarcie.com/przepis15361.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu