Forum

Gawędy o jedzeniu

"coś z krówką"

  • Autor: bunia Data: 2006-05-01 13:50:52

    może ktoś mi poleci jakieś ciasto z krówką, tzn. z mlekiem w puszcze z którego robimy krówkę.Mleko juz gotuje... czekam na propozycje :)

  • Autor: till Data: 2006-05-01 13:58:18

    http://wielkiezarcie.com/przepis12375.html Bunia , przeczytaj sobie te 100 komentarzy i nie bierz się za nic innego ;))).
    Chociaż zaraz, zaraz , komentarze to Ty juz przeczytałaś ;))) i nie tylko ....

  • Autor: bunia Data: 2006-05-01 14:05:13

    już mi go kiedys polecałaś i sie zastanawiałam nad nim ale... w miom osiedlowym sklepiku brak podstawowych produktów:( więc czekam na inne propozycje :) cmok!

  • Autor: galadriela Data: 2006-05-01 15:29:57

    0,5kg maki,
    0,5 szk cukru
    1łyżeczka proszku
    4 żółtka
    1 margaryna
    Zagnieść upiec dwa kruche placki i przełożyć je masą zrobioną z:
    0,5l śmietany kremówki lub 22% ubitej z 0,5szk.pudru i 4 śmietanfixy.

    Na wierzch polać mleko skondensowane ugotowane i posypac orzechy włoskie.
    Ciasto jest super pyszne i dość proste.Najlepiejzrobić je przynajmniej dzień przed konsumpcją:))

    Pozdrawiam i życzę smacznego!!!

  • Autor: Jamaica Data: 2006-05-01 17:15:10

    Nieśmiało polecę coś ze zwoich zbiorów... Może zainteresuje Cię:
    1.Toffi jakiego tu jeszcze nie widziałam
    2.Poprostu krówka
    3.Pokochasz to ciasto!!!
    4.Taaakie pyszne "jeżyki" Jamaici :D (one są naprawdę genialne ;))
    Przepraszam,że nie wstawiłam linków, ale niestety przekracza to moje umiejętności ;) Wszystkie przepisy znajdziesz w moich zbiorach. Pozdrawiam serdecznie!

  • Autor: bunia Data: 2006-05-01 23:17:24

    Jeżyki? świetny pomysł no i przepis, niedługo bedę miala 'młodych' gości - jeżyki powinny się przyjąć :). Dziękuje za przepisy.
    A jeżeli bedziesz tylko chciała to z checią udziele Ci pomocy przy "wklejaniu linków z przepisów". Jak by co służe pomocą :)))

  • Autor: sealand1 Data: 2006-05-01 22:27:04

    Ja też się dołączę, ale bardzo podobny przepis podała galadriela : http://wielkiezarcie.com/przepis16510.html

  • Autor: bunia Data: 2006-05-01 23:10:37

    SERDECZNIE WSZYSTKIM DZIEKUJĘ !!! teraz same krówki bedę pichciła, super! Wszystkich przepisów nie sposób obejrzec więc Wasza pomoc była mi niezbedna! dziękuje i przesyłam do Was szeroki uśmiech!

Przejdź do pełnej wersji serwisu