Mam pytanie dotyczace likieru Amaretto, który mozna kupic w Czechach (i nie tylko). Chcialabym wiedziec czy ktos z Państwa uzywał takiego likieru np. do kremu do ciasta lub wie do czego mozna go używac? Z gory bardzo dziekuje
Witam! świetnie pasuje do tiramisu. Tak wegług włoskiego przepisu to właśnie się używa amaretto! i też polewa sie nim plastry ananasa super wtedy smakuje!
Miałam taki likier i używałam go do kawy tylko wtedy trzeba mniej słodzić bo jest słodki. raz użyłam go do kremu do tortu ale również wyyszedł mi za słodki bo uprzednio go posłodziłam. A TAK POZA TYM TO POLECAM! [TYLKO UWAŻAĆ Z CUKREM]
Mysle ze likieru Amaretto mozna swobonie uzywac do wypieków. Rzyczywiscie z tiramisu jest piszne. No i drinki z niego tez wychodza nieziemskie. Ale wszystko zalezy od gustu. Pozdrawiam
Likier można dodać także do masy karpatkowej lub innej budyniowej już po ugotowaniu i ostudzeniu (masa musi być lekko ciepła) ale jeszcze przed zmiksowaniem z masłem. Pycha a także do nasączania np murzynka kiedy jest jeszcze ciepły trochę go polewam a kiedy już prawie wystygnie zawijam w folię
Mam pytanie dotyczace likieru Amaretto, który mozna kupic w Czechach (i nie tylko). Chcialabym wiedziec czy ktos z Państwa uzywał takiego likieru np. do kremu do ciasta lub wie do czego mozna go używac? Z gory bardzo dziekuje
Witam! świetnie pasuje do tiramisu. Tak wegług włoskiego przepisu to właśnie się używa amaretto! i też polewa sie nim plastry ananasa super wtedy smakuje!
Witam rowniez.Ja czasem amaretto dodaje do kawy mnie smakuje bardzo ale to indywidualna sprawa.Taka kawka mniam mniam...Pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/przepis14082.html - co prawda to mazurek , ale smakuje jednakowo dobrze i poza Wielkanocą ;)
Miałam taki likier i używałam go do kawy tylko wtedy trzeba mniej słodzić bo jest słodki.
raz użyłam go do kremu do tortu ale również wyyszedł mi za słodki bo uprzednio go posłodziłam.
A TAK POZA TYM TO POLECAM! [TYLKO UWAŻAĆ Z CUKREM]
Mysle ze likieru Amaretto mozna swobonie uzywac do wypieków. Rzyczywiscie z tiramisu jest piszne. No i drinki z niego tez wychodza nieziemskie. Ale wszystko zalezy od gustu. Pozdrawiam
Ja taki likier używam do masy, do tortu czekoladowo -wiśniowego. Pyszności , ten smak , ten aromat !
Likier można dodać także do masy karpatkowej lub innej budyniowej już po ugotowaniu i ostudzeniu (masa musi być lekko ciepła) ale jeszcze przed zmiksowaniem z masłem. Pycha a także do nasączania np murzynka kiedy jest jeszcze ciepły trochę go polewam a kiedy już prawie wystygnie zawijam w folię
sprobuj tego:
http://gotowanie.onet.pl/18898,ksiazka_przepis.html
no i ja uwielbiam amaretto z cola:)
czyste z lodem albo z mlekiem - PYCHOTA!!!!
ja dodaję czasem do sernika i kawki