Forum

Kuchenne porady

tort jogurtowy- pomocy

  • Autor: kanapka Data: 2006-06-24 23:17:22

    Kochane kucharki  i kucharze -pomocy!!! Mam taki dylemat ,chce upiec tort z masą z jogurtu + galaretka, tylko nie chce żeby wyszła pianka , ale żeby masa miała konsystencję podobną do masy robionej ze śmietany kremówki (mam nadzieje że w miarę jasno tłumaczę o co mi chodzi :)) ). I tak wykombinowłam że jeśli dodam nie całe opakowanie galaretki to uzyskam taką konsystencję, że masa nie całkowicie stężeje, będzie lekko "śmietanowa". No i nie wiem czy dobrze kombinuję :)), czy tort sie nie rozjedzie. Mam nadzieje, że Wasze doświadczenie mi pomoże :)) Dziekuje z góry za jakiekolwiek sugestie :)

  • Autor: Glumanda Data: 2006-06-24 23:20:29

    http://wielkiezarcie.com/przepis16663.html Zobacz tu, moze Ci sie przyda. Przepis jest wielokrotnie wyprobowany, pozdrowienia.

  • Autor: kanapka Data: 2006-06-25 00:06:23

    ooo a myślałam że już wszyscy śpią i dopiero jutro ktoś sie odezwie :)) dziękuję , ale chodzi właśnie o to że nie chcę dodawać śmietany :)), chociaż jak nic nie wymyślę to skończy się na śmietanie :)) dzięki za pomoc i pozdrawiam :)) miłej nocki życzę ;)

  • Autor: Glumanda Data: 2006-06-25 00:09:12

    Mozesz go smialo zrobic bez smietany, tylko zamiast niej daj odp. wiecej jogurtu! dobranoc!!!

  • Autor: jola Data: 2006-06-25 07:45:02

    http://wielkiezarcie.com/przepis16219.html a co powiesz na to ciasto jest przepyszne i na czasie

  • Autor: kanapka Data: 2006-06-25 08:52:56

    dzięki Glumandziu i Jolu!! Mam nadzieje że coś z tego wyjdzie :)) Jednak WŻ ułatwia życie.... :)) pozdrawiam bardzo porannie i udanego dnia :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu