och, dużo by wyliczać... - z róznymi dżemami i powidłami - s serkiem waniliowym i z rodzynkami - z jagodami i serem - z duszonymi jabłkami i cynamonem (plus ew. polane sosem waniliowym) - ostatnio też z budyniem i serkiem (świeny przepis z WŻ) - z masą orzechowo-miodowo-rumową - ze szpinakiem i sosem beszamelowym lub fetą - z sosem pomidorowym, duszonymi pieczarkami, cebulka i żółtym serem
- z dżemem - z twarogiem i ze śmietaną - z serem żółtym w sosie pieczarkowym - z parówką i serem żółtym zapiekane - jako rosołek naleśnikowy (naleśniki krojone w paski, zalane rosołem)
Wielkich nowości nie wniosę, ale i tak się z Wami podzielę z czym ja je jadam :) -z dżemem -z białym serkiem -z nutellą -z bananami (posmarować naleśnika dżemem wiśniowym, położyć na niego banana, podsmażyć, udekorować bitą śmietaną i tartą czekoladą; od razu uprzedzam, że na jednym nie można poprzestać :)) -z jabłkami i cynamonem (duuuużą ilością cynamonu :)) -z serkiem homogenizowanym zmiksowanym z jakimiś owocami (jagodami, truskawkami itp.) -z pieczarkami i żółłtym serem -z mięsem I muszę Ci powiedzieć, że nie tylko Ty jesteś miłośniczką naleśników ;)
Polecam setrzeć do ciasta naleśnikowego sórkę z cytryny,smak jest wtedy o niebo lepszy,a zapach w całym domu.Oczywiście daję wodę gazowaną i mleko.Właśnie wczoraj smażyłam naleśniki.Zrobiłam z kremem i malinami.Krem był z dodatkiem rumu....Niestety już śladu po nich nie ma Mój nażeczony też jest wielkim amatorem naleśników.
U mnie jedną z wersji naleśników są naleśniki z nadzieniem takim, jak do ruskich pierogów. Podpatrzyliśmy to z rodzinką w Restauracji Lwowskiej we Wrocławiu. Nadziane ziemniakami i serem naleśniki obsmażamy na rumiano i podajemy z kwaśną śmietaną. Są naprawdę pyszne. A pozostałe wersje są dość tradycyjne - z serem, kapustą, dżemem (nie wszystko naraz oczywiście).
Ulubione na slono to z emmentalerem. Jak jzu sie przysmazy z jednej strony nalesnik, przerwacam na druga strone i posypuje startym serem, czekam az sie przysmazy (nalesnik z drugiej strony), skladam na pol, zdejmuje z patelni i zjadam.
Ulubione na slodko, przekladam nalesniki musem jablkowym z orzechami wloskimi. Wierzch polewam rozpuszczona czekolada.
Ooo! Widzę,że nie tylko ja kocham naleśniki miłością wielką ;) A najbardziej lubię takie z... -serem i rodzynkami -nadzieniem jak do pierogów ruskich -dżemem -jabłkami i cynamonem -serem żółtym -serem żółtym i pieczarkami -serem żółtym i parówkami -białym serem ze szczypiorkiem i koperkiem -zmiksowanymi owocami (truskawkami, jagodami, malinami itp.) podawane z górą bitej śmietany -nutellą i bananami -smakowym serkiem homogenizowanym (uwielbiam truskawkowy i wiśniowy) -miodem i bananami
Malenko nikt Ci nie podpowiedział, że można nalesniki jesć nie tylko na słodko. U mnie bardzo często są naleśniki z warzywami, papryką i mięsem z kapustą i grzybami, rybką i z ziemniakami i serem zółtym na ostro. Polewane sosami w zależności od farszu. (~_~) ABA
Naleśniki francuskie z twagożkiem http://wielkiezarcie.com/przepis16140.html -||- z kurczakiem i fasolą na pikantnie http://wielkiezarcie.com/przepis15089.html -||- z bananami i sosem czekoladowym -||- z serem żółtym i kurkami -||- z brokułami i rokpolem -||- z wędliną lub parówką -||- z różnymi owocami -||- z brzoskiniami i bitą śmietanką zapiekane
No to te co lubię najbardziej. Poza tym takie zwykłe z marmoladą śliwkową lub same bez niczego ale chyba najbardziej lubię na słono niż na słodko
Wszystkie jakie tylko sa na pikantno i slodko wylaczywszy te z dzemem ... za tymi ostatnimi nie przepadam Kocham tzw "ruskie", ale robilam tez takie z nadzieniem miesno-fasolkowym + sos z sera feta, smietany, czosnku i zmielonych orzechow :) No i ze szpinakiem posypane ostrym tartym serem (np oscypkiem) Pozdrawiam slodko i pedze zalozyc sobie sliniaczek :) Mrru
Jestem milosniczka nalesnikow, wprost je uwielbiam. Mozecie napisac, jakie wy jadacie?
och, dużo by wyliczać...
- z róznymi dżemami i powidłami
- s serkiem waniliowym i z rodzynkami
- z jagodami i serem
- z duszonymi jabłkami i cynamonem (plus ew. polane sosem waniliowym)
- ostatnio też z budyniem i serkiem (świeny przepis z WŻ)
- z masą orzechowo-miodowo-rumową
- ze szpinakiem i sosem beszamelowym lub fetą
- z sosem pomidorowym, duszonymi pieczarkami, cebulka i żółtym serem
i pewnie jeszcze sporo zapomniałam:)
Juz mi slinka leci...... chyba bede caly tydzien nalesniki jesc, he he he!!!!!
z nutellą.... moje dzieci uwielbiają
http://wielkiezarcie.com/przepis9261.html , zaskakujace , ale warto spróbować ;)))
No i koniecznie z pieczarkami i zółtym serem.....
Bardzo fajny przepis, napewno to wyprubuje. dzieki!!!
- z dżemem
- z twarogiem i ze śmietaną
- z serem żółtym w sosie pieczarkowym
- z parówką i serem żółtym zapiekane
- jako rosołek naleśnikowy (naleśniki krojone w paski, zalane rosołem)
Wielkich nowości nie wniosę, ale i tak się z Wami podzielę z czym ja je jadam :)
-z dżemem
-z białym serkiem
-z nutellą
-z bananami (posmarować naleśnika dżemem wiśniowym, położyć na niego banana, podsmażyć, udekorować bitą śmietaną i tartą czekoladą; od razu uprzedzam, że na jednym nie można poprzestać :))
-z jabłkami i cynamonem (duuuużą ilością cynamonu :))
-z serkiem homogenizowanym zmiksowanym z jakimiś owocami (jagodami, truskawkami itp.)
-z pieczarkami i żółłtym serem
-z mięsem
I muszę Ci powiedzieć, że nie tylko Ty jesteś miłośniczką naleśników ;)
Polecam setrzeć do ciasta naleśnikowego sórkę z cytryny,smak jest wtedy o niebo lepszy,a zapach w całym domu.Oczywiście daję wodę gazowaną i mleko.Właśnie wczoraj smażyłam naleśniki.Zrobiłam z kremem i malinami.Krem był z dodatkiem rumu....Niestety już śladu po nich nie ma
Mój nażeczony też jest wielkim amatorem naleśników.
U mnie jedną z wersji naleśników są naleśniki z nadzieniem takim, jak do ruskich pierogów. Podpatrzyliśmy to z rodzinką w Restauracji Lwowskiej we Wrocławiu. Nadziane ziemniakami i serem naleśniki obsmażamy na rumiano i podajemy z kwaśną śmietaną. Są naprawdę pyszne. A pozostałe wersje są dość tradycyjne - z serem, kapustą, dżemem (nie wszystko naraz oczywiście).
Ja tez robię z takim nadzieniem jak do pierogów. Polewam sosem pieczarkowym, pychotka
Polecam:
http://wielkiezarcie.com/przepis4016.html
http://wielkiezarcie.com/przepis18017.html
Smakują wyśmienicie!
Alex, twoje nalesniczki z truskawkami robilam w piatek. Byly naprawde pyszne, teraz zamierzam zrobic z jagodami. Dzieki za fajne przepisy.
Dziekuje wszystkim za tyle fajnych podpowiedzi. Teraz nie wiem od czego zaczac, hi hi hi!!!!!
Od ciasta naleśnikowego....
Jeśli ktoś lubi puszyste naleśniki to można dodać szczyptę sody do ciasta.
A ze słodkich oprócz w/w to jeszcze ze syropem klonowym!
Ooo! Widzę,że nie tylko ja kocham naleśniki miłością wielką ;) A najbardziej lubię takie z...
-serem i rodzynkami
-nadzieniem jak do pierogów ruskich
-dżemem
-jabłkami i cynamonem
-serem żółtym
-serem żółtym i pieczarkami
-serem żółtym i parówkami
-białym serem ze szczypiorkiem i koperkiem
-zmiksowanymi owocami (truskawkami, jagodami, malinami itp.) podawane z górą bitej śmietany
-nutellą i bananami
-smakowym serkiem homogenizowanym (uwielbiam truskawkowy i wiśniowy)
-miodem i bananami
hehe... ty jestes miłośniczką naleśników, a ja je poprostu nienawidzę. Ilekroć sa u mnie w domku na obiad to nigdy ich nie jem... Pozdrowienia
Malenko nikt Ci nie podpowiedział, że można nalesniki jesć nie tylko na słodko. U mnie bardzo często są naleśniki z warzywami, papryką i mięsem z kapustą i grzybami, rybką i z ziemniakami i serem zółtym na ostro. Polewane sosami w zależności od farszu.
(~_~) ABA
naleśniki piwne z dodatkiem mięsnegofarszu zapiekane w śmietanowym sosie- mój faworyt
Naleśniki francuskie z twagożkiem http://wielkiezarcie.com/przepis16140.html
-||- z kurczakiem i fasolą na pikantnie http://wielkiezarcie.com/przepis15089.html
-||- z bananami i sosem czekoladowym
-||- z serem żółtym i kurkami
-||- z brokułami i rokpolem
-||- z wędliną lub parówką
-||- z różnymi owocami
-||- z brzoskiniami i bitą śmietanką zapiekane
No to te co lubię najbardziej. Poza tym takie zwykłe z marmoladą śliwkową lub same bez niczego ale chyba najbardziej lubię na słono niż na słodko
Wszystkie jakie tylko sa na pikantno i slodko wylaczywszy te z dzemem ... za tymi ostatnimi nie przepadam
Kocham tzw "ruskie", ale robilam tez takie z nadzieniem miesno-fasolkowym + sos z sera feta, smietany, czosnku i zmielonych orzechow :)
No i ze szpinakiem posypane ostrym tartym serem (np oscypkiem)
Pozdrawiam slodko i pedze zalozyc sobie sliniaczek :)
Mrru