Mam wielką prośbe do wszystkich użytkowników - potrzebuję jakąć ideę na tort dla mojego brata - ma za niedługo urodziny, a ja bardzo chciałabym mu przygotować pyszną niespodziankę. Najlepiej, żeby to było cos w stylu mojego " Alkoholika kremowego", ale poszukuję nowych pomysłów. Jestem otwarta na wszelkie propozycje. Dziękuję i pozdrawiam .
Sunny kochana-pytałaś mnie o radę w komentarzach do mojego przepisu. Wpisałam Ci tam co nieco-chociaż chyba niewiele pomogłam,ale myślę ,że kiedyś Ci się przydadzą i takie pomysły;))) pozdrówka!!!
To co zaproponuję z pozoru nie jest wykwintne ,bo bez pieczenia ,ale w smaku jest bardzo subtelne i wielu ludzi ,którzy nie lubia ciast,a zwłaszcza tortów jest tym zauroczonych i "wtranżala" ażsie uszy trzęsą.
TORT MALAKOFF
Srednią tortownice wyłożyć podłuznymi biszkoptami (na przemian warstwy),ugotować 2 budynie w 1,5 porcji mleka,przestudzone zmiksowac z 1 kostką masła.Biszkopty nasączyć ponczem -sok z 1 cytryny+kieliszek rumu dolać wody lub herbaty do pełnej szklanki.@ dżemy morelowe (lepsze) lub brzoskwinioe rozgrzać w garnku.Na nasaczone biszkopty nakładac warstwę masy budyniowej,kleksami dżem,ponownie masę.Zostawić masę na ostatnia warstwę.Posypać płatkami migdałowymi (dobrej firmy,nie tandetnych).Udekorowacnp.wisienkami z kompotu,lub brzoskwiniami,morelami.Na noc do lodówki.To ulubiony tort mojego syna.Właśnie znów go zrobiłam,bo jutro kończy 18 lat.
Mam wielką prośbe do wszystkich użytkowników - potrzebuję jakąć ideę na tort dla mojego brata - ma za niedługo urodziny, a ja bardzo chciałabym mu przygotować pyszną niespodziankę. Najlepiej, żeby to było cos w stylu mojego " Alkoholika kremowego", ale poszukuję nowych pomysłów. Jestem otwarta na wszelkie propozycje. Dziękuję i pozdrawiam
.
sunny - polecam Ci mój tort:
http://wielkiezarcie.com/przepis3790.html
zerknij też na jego drugą wersję w moich przepisach.
Sunny kochana-pytałaś mnie o radę w komentarzach do mojego przepisu.
Wpisałam Ci tam co nieco-chociaż chyba niewiele pomogłam,ale myślę ,że kiedyś Ci się przydadzą i takie pomysły;)))
pozdrówka!!!
Witaj http://wielkiezarcie.com/przepis6058.html jest superrrrr, u mnie jeszcze są inne zobacz sobie! pozdrawiam
To co zaproponuję z pozoru nie jest wykwintne ,bo bez pieczenia ,ale w smaku jest bardzo subtelne i wielu ludzi ,którzy nie lubia ciast,a zwłaszcza tortów jest tym zauroczonych i "wtranżala" ażsie uszy trzęsą. TORT MALAKOFF Srednią tortownice wyłożyć podłuznymi biszkoptami (na przemian warstwy),ugotować 2 budynie w 1,5 porcji mleka,przestudzone zmiksowac z 1 kostką masła.Biszkopty nasączyć ponczem -sok z 1 cytryny+kieliszek rumu dolać wody lub herbaty do pełnej szklanki.@ dżemy morelowe (lepsze) lub brzoskwinioe rozgrzać w garnku.Na nasaczone biszkopty nakładac warstwę masy budyniowej,kleksami dżem,ponownie masę.Zostawić masę na ostatnia warstwę.Posypać płatkami migdałowymi (dobrej firmy,nie tandetnych).Udekorowacnp.wisienkami z kompotu,lub brzoskwiniami,morelami.Na noc do lodówki.To ulubiony tort mojego syna.Właśnie znów go zrobiłam,bo jutro kończy 18 lat.