Forum

Kuchenne porady

WITAM - czy ktoś chce fajny przepis

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-20 00:08:17

    Jest to pasta z pomidorow,papryki ,marchewki,  czosnku ,cebuli itp.na zimę znakomita bo dodaje się do sosów  i używa zamiast ketchupu

  • Autor: lucka33 Data: 2006-08-20 00:09:57

    Ja chetnie poprosze

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-20 00:21:37

    5kg-pomidorow    1kg-marchwi  1kg papryki  1łyzka mielonej ostrej papryki  200gr- czosnku rozdrobnionego  300gr-cebuli drobno posiekanej  4-łyżki stołowe soli  250 gr -cukru  120gr-octu  250gr- olejuPomidory,marchewke i paprykę mielimy przez maszynkę do mięsWszystko wkładamy do jednego garnka dodajemy mieloną paprykę i gotujemy aż uzyskamy gęstą masę.Wmniejszym naczyniu gotujemy czosnek z cebula  dokłądamy pozostałe składniki.Po rozgotowaniu łaczymy wszystko razem ,Nakladac do sloikow pasteryzować.Dodwać można do sosow  nadaje dobry smak świetnie smakuje z wędlinąPRZY GOTOWANIU CZOSNKU I CEBULI WYDZIELA SIĘ DUSZĄCY ZAPACH ALE POTRAWA W ZIMĘ JEST ZNAKOMITA GORĄCO POLECAM ROBIE JUŻ JĄ KILKA LAT PRZEPIS PRZYWIZŁAM Z MOŁDAWII

  • Autor: maniuś Data: 2006-08-20 00:36:51

    Zapisz go do '' przepisów użytkownika '' będzie nam z niego lepiej korzystać pozdrawiam

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-20 00:38:34

    ale jak moge sie dowiedziec w jaki sposob mam to zrobić! zabardzo nie wiem jeszcze jak sie poruszać

  • Autor: till Data: 2006-08-20 08:35:09

    Wejdź w <moje> na zakładce , tam w <dodaj przepis> i wypełniaj wszystko co trzeba . Awaria już usunięta ;)))))

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-20 09:39:12

    DZięki za pomoc-pozdrawiam serdecznie

  • Autor: till Data: 2006-08-20 17:39:56

    Nie zapomnij zaznaczyć opcji , w przeciwnym wypadku nikt oprócz Ciebie nie będzie widział tego przepisu ;))))
    I jak wszystkich nowoprzybyłych zachęcam do lektury faq i regulaminu

  • Autor: bela48 Data: 2006-08-20 09:34:45

    Będę tą pastę robić,przepis jest bardzo ciekawy.

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-20 09:38:13

    Pozdrawiam zapewniam że bedzie smakowała.Pamietać należy o wygotowaniu wody z warzyw musi byc papka .

  • Autor: nina Data: 2006-08-20 09:45:25

    Czy pomidory obierasz ze skórki?

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-20 14:00:13

    dzien dobry nie trzeba wszystko sie tylko mieli-smacznego bedzie dobre

  • Autor: Janek Data: 2006-08-20 21:11:20

    Poczekam, aż będzie w "przepisach". ...pospiesz się.
    Pozdrawiam "czekająco".
    Janek

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-20 22:15:41

    uszanowanie informuje ,że potrawa jest już dostępna bynajmniej ja ja widze w liście prpopnowanych dańCZAPUCZI-pasta do sosow na kanapki zamiast ketchupu-nowe proszę spawdzic chyba że coś żle zapislalam a interesuje Pana ten przepis to zgadamy sie na gg lub napisze emailem .

  • Autor: ulala Data: 2006-08-28 12:38:34

    a skąd ta nazwa - czapuczi, wiesz może?

  • Autor: till Data: 2006-08-20 23:12:34

    Z całą pewnoscią nie udostępniłaś przepisu ;))))

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-20 23:33:52

    TERAZ POWINNO BYC DOBRZE MUSIAŁAM UWAŻNIE DOCZYTAĆ DZIEKI ZA UWAGI

  • Autor: till Data: 2006-08-21 08:25:35

    Ostatnia uwaga :)))))
    Duże litery w necie oznaczają krzyk .

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-21 14:01:04

    ok postaram się  

  • Autor: marinik Data: 2006-08-28 14:38:04

    http://wielkiezarcie.com/przepis4885.html
    he he

  • Autor: ulala Data: 2006-08-28 17:47:05

    Też skojarzyłam to początkowo z adżiką marinika, ale tam są jabłka i nie ma oleju, więc pewnie smakuje inaczej.

  • Autor: marinik Data: 2006-08-30 12:05:47

    w adżice jest olej, ale mniejsza o to - widać przepisy mogą być zbliżone choc z różnym rodowodem. Najważniejsze - że to PYCHOTKA.

  • Autor: BOŻENA Data: 2006-08-28 21:16:18

    czemu he he mam ten przepis orginalny .

Przejdź do pełnej wersji serwisu