5kg-pomidorow 1kg-marchwi 1kg papryki 1łyzka mielonej ostrej papryki 200gr- czosnku rozdrobnionego 300gr-cebuli drobno posiekanej 4-łyżki stołowe soli 250 gr -cukru 120gr-octu 250gr- olejuPomidory,marchewke i paprykę mielimy przez maszynkę do mięsWszystko wkładamy do jednego garnka dodajemy mieloną paprykę i gotujemy aż uzyskamy gęstą masę.Wmniejszym naczyniu gotujemy czosnek z cebula dokłądamy pozostałe składniki.Po rozgotowaniu łaczymy wszystko razem ,Nakladac do sloikow pasteryzować.Dodwać można do sosow nadaje dobry smak świetnie smakuje z wędlinąPRZY GOTOWANIU CZOSNKU I CEBULI WYDZIELA SIĘ DUSZĄCY ZAPACH ALE POTRAWA W ZIMĘ JEST ZNAKOMITA GORĄCO POLECAM ROBIE JUŻ JĄ KILKA LAT PRZEPIS PRZYWIZŁAM Z MOŁDAWII
Nie zapomnij zaznaczyć opcji , w przeciwnym wypadku nikt oprócz Ciebie nie będzie widział tego przepisu ;)))) I jak wszystkich nowoprzybyłych zachęcam do lektury faq i regulaminu
uszanowanie informuje ,że potrawa jest już dostępna bynajmniej ja ja widze w liście prpopnowanych dańCZAPUCZI-pasta do sosow na kanapki zamiast ketchupu-nowe proszę spawdzic chyba że coś żle zapislalam a interesuje Pana ten przepis to zgadamy sie na gg lub napisze emailem .
Jest to pasta z pomidorow,papryki ,marchewki, czosnku ,cebuli itp.na zimę znakomita bo dodaje się do sosów i używa zamiast ketchupu
Ja chetnie poprosze
5kg-pomidorow 1kg-marchwi 1kg papryki 1łyzka mielonej ostrej papryki 200gr- czosnku rozdrobnionego 300gr-cebuli drobno posiekanej 4-łyżki stołowe soli 250 gr -cukru 120gr-octu 250gr- olejuPomidory,marchewke i paprykę mielimy przez maszynkę do mięsWszystko wkładamy do jednego garnka dodajemy mieloną paprykę i gotujemy aż uzyskamy gęstą masę.Wmniejszym naczyniu gotujemy czosnek z cebula dokłądamy pozostałe składniki.Po rozgotowaniu łaczymy wszystko razem ,Nakladac do sloikow pasteryzować.Dodwać można do sosow nadaje dobry smak świetnie smakuje z wędlinąPRZY GOTOWANIU CZOSNKU I CEBULI WYDZIELA SIĘ DUSZĄCY ZAPACH ALE POTRAWA W ZIMĘ JEST ZNAKOMITA GORĄCO POLECAM ROBIE JUŻ JĄ KILKA LAT PRZEPIS PRZYWIZŁAM Z MOŁDAWII
Zapisz go do '' przepisów użytkownika '' będzie nam z niego lepiej korzystać pozdrawiam
ale jak moge sie dowiedziec w jaki sposob mam to zrobić! zabardzo nie wiem jeszcze jak sie poruszać
Wejdź w <moje> na zakładce , tam w <dodaj przepis> i wypełniaj wszystko co trzeba . Awaria już usunięta ;)))))
DZięki za pomoc-pozdrawiam serdecznie
Nie zapomnij zaznaczyć opcji , w przeciwnym wypadku nikt oprócz Ciebie nie będzie widział tego przepisu ;))))
I jak wszystkich nowoprzybyłych zachęcam do lektury faq i regulaminu
Będę tą pastę robić,przepis jest bardzo ciekawy.
Pozdrawiam zapewniam że bedzie smakowała.Pamietać należy o wygotowaniu wody z warzyw musi byc papka .
Czy pomidory obierasz ze skórki?
dzien dobry nie trzeba wszystko sie tylko mieli-smacznego bedzie dobre
Poczekam, aż będzie w "przepisach". ...pospiesz się.
Pozdrawiam "czekająco".
Janek
a skąd ta nazwa - czapuczi, wiesz może?
Z całą pewnoscią nie udostępniłaś przepisu ;))))
TERAZ POWINNO BYC DOBRZE MUSIAŁAM UWAŻNIE DOCZYTAĆ DZIEKI ZA UWAGI
Ostatnia uwaga :)))))
Duże litery w necie oznaczają krzyk .
ok postaram się
http://wielkiezarcie.com/przepis4885.html
he he
Też skojarzyłam to początkowo z adżiką marinika, ale tam są jabłka i nie ma oleju, więc pewnie smakuje inaczej.
w adżice jest olej, ale mniejsza o to - widać przepisy mogą być zbliżone choc z różnym rodowodem. Najważniejsze - że to PYCHOTKA.
czemu he he mam ten przepis orginalny .