wyczytałam fajny przepis na kurczaka nadziewanego ale rzeba wcześniej pozbawić tego kurczaka kości! kochani jak to zrobić bo ja nie mam pojęcia może ktoś mi pomoże..
Potrzebujesz ostrego noża,ale nie ząbkowanego.Wyłamujesz udka ze stawów.Nacinasz skórę na końcach udek i skrzydełek.Następnie odcinasz kuper i stopniowo odkrawasz mięso od korpusu,aż dojdziesz do udek,te również od środka ,okrężnym cięciem odkrawasz.wyjmujesz i odkładasz kości z udek.Tniesz dalej aż dojdziesz do szyjki.Wówczas wynicowujesz kurczaka na "lewą" stronę,szyjka zwisa w dół,a Ty trzymasz kurczaka za wytrybowaną juz ,dolną część,oblizując" nozem odkrawasz ją,aż zostanie Ci w ręku sam korpus.Ze skrzydełek też możesz wyjąć kości,ale ja tego nie robię,przeważnie zostawiam też udka,bo i tak niewiele nadzienia się tam zmieści,a tak ktoś sobie schrupie rumiane udka.Powodzenia!
dopiero dzisiaj zajrzałam dzieki za odpowiedź tak mnie frapują te przepisy na kurczaka nadziewanego będę próbowała wedle wskazówek twoich jeszcze raz dzięki
Bardzo lubię kurczaka faszerowanego pieczarkami. Trzeba jednak wcześniej pozbawic go kości. Na początku myślałam, że to bardzo trudne, ale teraz luzowanie kurczaka zajmuje mi 30 min. Więc cześciej gości na naszym stole. Najlepiej jest od razu 2 szt. wyluzować i jedna zamrozić potem mamy szybki i efektowny obiad. Wstawiam pomocny link: http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=823&Itemid=4
wyczytałam fajny przepis na kurczaka nadziewanego ale rzeba wcześniej pozbawić tego kurczaka kości!
kochani jak to zrobić bo ja nie mam pojęcia
może ktoś mi pomoże..
Potrzebujesz ostrego noża,ale nie ząbkowanego.Wyłamujesz udka ze stawów.Nacinasz skórę na końcach udek i skrzydełek.Następnie odcinasz kuper i stopniowo odkrawasz mięso od korpusu,aż dojdziesz do udek,te również od środka ,okrężnym cięciem odkrawasz.wyjmujesz i odkładasz kości z udek.Tniesz dalej aż dojdziesz do szyjki.Wówczas wynicowujesz kurczaka na "lewą" stronę,szyjka zwisa w dół,a Ty trzymasz kurczaka za wytrybowaną juz ,dolną część,oblizując" nozem odkrawasz ją,aż zostanie Ci w ręku sam korpus.Ze skrzydełek też możesz wyjąć kości,ale ja tego nie robię,przeważnie zostawiam też udka,bo i tak niewiele nadzienia się tam zmieści,a tak ktoś sobie schrupie rumiane udka.Powodzenia!
Kuchareczko mam ten sam problem a powiedz mi czy jesli zostawiasz kosci w skrzydelkach i udkach to trzeba je naciąć? Pozdrawiam
W tym wypadku skóry nie trzeba nacinać,ale udka trzeba wyłamać w stawach,żeby usunąć korpus.
dopiero dzisiaj zajrzałam
dzieki za odpowiedź
tak mnie frapują te przepisy na kurczaka nadziewanego będę próbowała wedle wskazówek twoich
jeszcze raz dzięki
a zajrzyj na szkole gotowania
Pozdrawiam serdecznie
Bardzo lubię kurczaka faszerowanego pieczarkami. Trzeba jednak wcześniej pozbawic go kości. Na początku myślałam, że to bardzo trudne, ale teraz luzowanie kurczaka zajmuje mi 30 min.
Więc cześciej gości na naszym stole. Najlepiej jest od razu 2 szt. wyluzować i jedna zamrozić potem mamy szybki i efektowny obiad.
Wstawiam pomocny link:
http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=823&Itemid=4
Może to będzie przydatne:
http://wielkiezarcie.com/przepis14077.html
Pozdrawiam Aleex
Dzięki Alex:) Bardzo pomocne:) Pozdrowionka
A może to Ci pomoże. http://wielkiezarcie.com/przepis16757.html troszke trzeba popracować ale opłaca się. Pozdrawiam Mlena