Forum

Kuchenne porady

BOCZEK WĘDZONY moze jakies ciekawe pomysły?

  • Autor: ciacho Data: 2006-09-18 22:01:48

    Witam ;-] moi drodzy mam duuzoo boczku wędzonego.Moje pytanie co moge smacznego z niego przygotowac? wiem ze kapusniak bigosik da rade amoze jeszcze cosik innego. Dziekuje z góry za podpowiedzi pozdrawiam wszystkich

  • Autor: zosia-k Data: 2006-09-18 22:09:07

    http://wielkiezarcie.com/przepis11430.html zobacz tu sałetke z boczkiem

  • Autor: Sweetya Data: 2006-09-19 15:35:07

    przecieraki z boczusiem i białym serkiem!
    Mniam ,pycha!!!!!!!!!!!!!

  • Autor: ciacho Data: 2006-09-20 23:36:36

    DZIEKUE ;-]

  • Autor: Wróbelek Data: 2006-09-18 22:22:02

    u nas się kiedyś robiło takie dobre parówki z serkiem i boczkiem właśnie. A mianowicie parówkę zawija sie w ser żółty i boczek i wkałda się to do piekarnika. Dobre to jest:))

  • Autor: bergamotka Data: 2006-09-18 22:36:51

    Jeśli ktoś lubi, to polecam spaghetti z boczkiem  wędzonym...jeśli przepisu tu nie ma chętnie podam:)

  • Autor: jola Data: 2006-09-18 23:39:18

    Boczek ugotować i taki ciepły zjeść z musztardą i chlebem mmmmmmmm pycha ,a z wywaru zrobić żurek.

  • Autor: malbec Data: 2006-09-18 23:55:39

    Jeśli masz go naprawdę sporo i chcesz część wykorzystać także na zimno to polecam zrobienie pasty do kanapek- u mnie w domu znika błyskawicznie. Boczek zmiel na drobnym sitku, po czy przypraw rozgniecionym czosnkiem, pieprzem i majerankiem. Jeśli boczek był bardzo chudy, to możesz dodać 2-3 łyżki oleju, bedzie łatwiejszy w smarowaniu. Taka pasta przypomina metkę, ale jest znacznie smaczniejsza. Pozdrawiam!

  • Autor: EWA007 Data: 2006-09-19 00:03:23

    Jak już mielisz, możesz w maszynkę wrzucić czosnek, cebulę, a nawet jabłko. Dodajesz to pod koniec  (zeby razem się podusiło z 15-20 minut). Mozesz dodać na sam koniec zioła, ulubione przyprawy.

  • Autor: ciacho Data: 2006-09-20 23:39:56

    Użytkownik EWA007 napisał w wiadomości:
    > Jak już mielisz, możesz w maszynkę wrzucić czosnek, cebulę, a nawet jabłko.
    > Dodajesz to pod koniec  (zeby razem się podusiło z 15-20 minut). Mozesz
    > dodać na sam koniec zioła, ulubione przyprawy.
    DZIEKUJE BARDzO ;-]]]

  • Autor: ekkore Data: 2006-09-19 07:40:21

    sałatka z boczkiem http://wielkiezarcie.com/przepis7721.html
    makaron carbonara http://wielkiezarcie.com/przepis19965.html - tam też są linki do dwóch innych wersji tej potrawy

    Możesz też obgotować - wystudzony zjeść do chlebka, a na wodzie ugotować żurek czy grochówkę - już wyobraźnia podpowiada mi ten cudny zapach i smak.

    Możesz smażyć jajecznicę na boczku- wszyscy będą się zajadali.

    Zrobić grila - wędzony boczek się super nadaje

    zrobić parówkowe zawijaski - parówkę nafaszerować serem owinąć plastrem boczku i zapiec

  • Autor: bahus Data: 2006-09-19 16:51:27

    A również ugotować (wywar wykorzystać jak wyżej) a boczek zmielić i zrobić pyszną pastę do chleba.
    Bahus

  • Autor: ciacho Data: 2006-09-20 23:38:40

    Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > A również ugotować (wywar wykorzystać jak wyżej) a boczek zmielić i zrobić
    > pyszną pastę do chleba. B
    DZOEKUJE ;-]]]]

  • Autor: ciacho Data: 2006-09-20 23:39:24

    Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
    > sałatka z boczkiem http://wielkiezarcie.com/przepis7721.htmlmakaron
    > carbonara http://wielkiezarcie.com/przepis19965.html - tam też są
    > linki do dwóch innych wersji tej potrawyMożesz też obgotować - wystudzony
    > zjeść do chlebka, a na wodzie ugotować żurek czy grochówkę - już wyobraźnia
    > podpowiada mi ten cudny zapach i smak.Możesz smażyć jajecznicę na boczku-
    > wszyscy będą się zajadali.Zrobić grila - wędzony boczek się super
    > nadajezrobić parówkowe zawijaski - parówkę nafaszerować serem owinąć plastrem
    > boczku i zapiec
    DZIEKUje bardzo ;-]]]]

  • Autor: kawa3 Data: 2006-09-19 20:34:37

    najlepiej nadmiar zamrozic a nie robic nic na siłę.

  • Autor: ciacho Data: 2006-09-20 23:37:47

    Użytkownik kawa3 napisał w wiadomości:
    > najlepiej nadmiar zamrozic a nie robic nic na siłę.
    DZIEKUJE ;-]]]]

  • Autor: tetryk Data: 2006-11-01 20:53:19

    Ja najbardziej lubię boczek wysmażony "na sztywno". Na zimno dobry jest na kanapki a tłuszcz też się przyda. 

  • Autor: smakosia Data: 2006-11-01 21:08:17

    Albo to http://wielkiezarcie.com/przepis17274.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu