Witam ;-] moi drodzy mam duuzoo boczku wędzonego.Moje pytanie co moge smacznego z niego przygotowac? wiem ze kapusniak bigosik da rade amoze jeszcze cosik innego. Dziekuje z góry za podpowiedzi pozdrawiam wszystkich
u nas się kiedyś robiło takie dobre parówki z serkiem i boczkiem właśnie. A mianowicie parówkę zawija sie w ser żółty i boczek i wkałda się to do piekarnika. Dobre to jest:))
Jeśli masz go naprawdę sporo i chcesz część wykorzystać także na zimno to polecam zrobienie pasty do kanapek- u mnie w domu znika błyskawicznie. Boczek zmiel na drobnym sitku, po czy przypraw rozgniecionym czosnkiem, pieprzem i majerankiem. Jeśli boczek był bardzo chudy, to możesz dodać 2-3 łyżki oleju, bedzie łatwiejszy w smarowaniu. Taka pasta przypomina metkę, ale jest znacznie smaczniejsza. Pozdrawiam!
Jak już mielisz, możesz w maszynkę wrzucić czosnek, cebulę, a nawet jabłko. Dodajesz to pod koniec (zeby razem się podusiło z 15-20 minut). Mozesz dodać na sam koniec zioła, ulubione przyprawy.
Użytkownik EWA007 napisał w wiadomości: > Jak już mielisz, możesz w maszynkę wrzucić czosnek, cebulę, a nawet jabłko. > Dodajesz to pod koniec (zeby razem się podusiło z 15-20 minut). Mozesz > dodać na sam koniec zioła, ulubione przyprawy. DZIEKUJE BARDzO ;-]]]
Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > A również ugotować (wywar wykorzystać jak wyżej) a boczek zmielić i zrobić > pyszną pastę do chleba. B DZOEKUJE ;-]]]]
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości: > sałatka z boczkiem http://wielkiezarcie.com/przepis7721.htmlmakaron > carbonara http://wielkiezarcie.com/przepis19965.html - tam też są > linki do dwóch innych wersji tej potrawyMożesz też obgotować - wystudzony > zjeść do chlebka, a na wodzie ugotować żurek czy grochówkę - już wyobraźnia > podpowiada mi ten cudny zapach i smak.Możesz smażyć jajecznicę na boczku- > wszyscy będą się zajadali.Zrobić grila - wędzony boczek się super > nadajezrobić parówkowe zawijaski - parówkę nafaszerować serem owinąć plastrem > boczku i zapiec DZIEKUje bardzo ;-]]]]
Witam ;-] moi drodzy mam duuzoo boczku wędzonego.Moje pytanie co moge smacznego z niego przygotowac? wiem ze kapusniak bigosik da rade amoze jeszcze cosik innego. Dziekuje z góry za podpowiedzi pozdrawiam wszystkich
http://wielkiezarcie.com/przepis11430.html zobacz tu sałetke z boczkiem
przecieraki z boczusiem i białym serkiem!
Mniam ,pycha!!!!!!!!!!!!!
DZIEKUE ;-]
u nas się kiedyś robiło takie dobre parówki z serkiem i boczkiem właśnie. A mianowicie parówkę zawija sie w ser żółty i boczek i wkałda się to do piekarnika. Dobre to jest:))
Jeśli ktoś lubi, to polecam spaghetti z boczkiem wędzonym...jeśli przepisu tu nie ma chętnie podam:)
Boczek ugotować i taki ciepły zjeść z musztardą i chlebem mmmmmmmm pycha ,a z wywaru zrobić żurek.
Jeśli masz go naprawdę sporo i chcesz część wykorzystać także na zimno to polecam zrobienie pasty do kanapek- u mnie w domu znika błyskawicznie. Boczek zmiel na drobnym sitku, po czy przypraw rozgniecionym czosnkiem, pieprzem i majerankiem. Jeśli boczek był bardzo chudy, to możesz dodać 2-3 łyżki oleju, bedzie łatwiejszy w smarowaniu. Taka pasta przypomina metkę, ale jest znacznie smaczniejsza. Pozdrawiam!
Jak już mielisz, możesz w maszynkę wrzucić czosnek, cebulę, a nawet jabłko. Dodajesz to pod koniec (zeby razem się podusiło z 15-20 minut). Mozesz dodać na sam koniec zioła, ulubione przyprawy.
Użytkownik EWA007 napisał w wiadomości:
> Jak już mielisz, możesz w maszynkę wrzucić czosnek, cebulę, a nawet jabłko.
> Dodajesz to pod koniec (zeby razem się podusiło z 15-20 minut). Mozesz
> dodać na sam koniec zioła, ulubione przyprawy.
DZIEKUJE BARDzO ;-]]]
sałatka z boczkiem http://wielkiezarcie.com/przepis7721.html
makaron carbonara http://wielkiezarcie.com/przepis19965.html - tam też są linki do dwóch innych wersji tej potrawy
Możesz też obgotować - wystudzony zjeść do chlebka, a na wodzie ugotować żurek czy grochówkę - już wyobraźnia podpowiada mi ten cudny zapach i smak.
Możesz smażyć jajecznicę na boczku- wszyscy będą się zajadali.
Zrobić grila - wędzony boczek się super nadaje
zrobić parówkowe zawijaski - parówkę nafaszerować serem owinąć plastrem boczku i zapiec
A również ugotować (wywar wykorzystać jak wyżej) a boczek zmielić i zrobić pyszną pastę do chleba.
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> A również ugotować (wywar wykorzystać jak wyżej) a boczek zmielić i zrobić
> pyszną pastę do chleba. B
DZOEKUJE ;-]]]]
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
> sałatka z boczkiem http://wielkiezarcie.com/przepis7721.htmlmakaron
> carbonara http://wielkiezarcie.com/przepis19965.html - tam też są
> linki do dwóch innych wersji tej potrawyMożesz też obgotować - wystudzony
> zjeść do chlebka, a na wodzie ugotować żurek czy grochówkę - już wyobraźnia
> podpowiada mi ten cudny zapach i smak.Możesz smażyć jajecznicę na boczku-
> wszyscy będą się zajadali.Zrobić grila - wędzony boczek się super
> nadajezrobić parówkowe zawijaski - parówkę nafaszerować serem owinąć plastrem
> boczku i zapiec
DZIEKUje bardzo ;-]]]]
najlepiej nadmiar zamrozic a nie robic nic na siłę.
Użytkownik kawa3 napisał w wiadomości:
> najlepiej nadmiar zamrozic a nie robic nic na siłę.
DZIEKUJE ;-]]]]
Ja najbardziej lubię boczek wysmażony "na sztywno". Na zimno dobry jest na kanapki a tłuszcz też się przyda.
Albo to http://wielkiezarcie.com/przepis17274.html