Mam pytanie. Czy ktoś z Was robi przetwory z marchwi? Tzn. sama marchewka taka na sałatkę jarzynową (ew. z pietruszką i selerem) i warzywa starte pszygotowane tak jak do ryby po grecku. Proszę o pomoc Z góry wielkie dzięki
Ja marchewke,pietruszke i seler ścieram na tarce o grubych oczkach.Potem wkładam do pojemników i do zamrażalki a w zimie mam dodatek w postaci jarzynki do zupy.Również kroje warzywa w grubą kostke i też mroże a potem robie z tego zupe jarzynową.
Mam pytanie. Czy ktoś z Was robi przetwory z marchwi? Tzn. sama marchewka taka na sałatkę jarzynową (ew. z pietruszką i selerem) i warzywa starte pszygotowane tak jak do ryby po grecku.
Proszę o pomoc Z góry wielkie dzięki
Ja marchewke,pietruszke i seler ścieram na tarce o grubych oczkach.Potem wkładam do pojemników i do zamrażalki a w zimie mam dodatek w postaci jarzynki do zupy.Również kroje warzywa w grubą kostke i też mroże a potem robie z tego zupe jarzynową.
Z marchewki można też zrobić pyszny dżem , dodając do niej cukier i cytryny. Gotowy wyrób przypomina kolorem i smakiem mandarynki. Tu jest przepis:
http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=2909
A może takie coś http://wielkiezarcie.com/przepis11368.html