Forum

Kuchenne porady

ludzie pomóżcie

  • Autor: darek1b Data: 2006-10-12 10:52:28

    MAMA DAŁA  MI BURACZKI, I NIEWIEM CO Z NICH ZROBIC NIE BARDZO LUBIE TAKIE TARTE NA ZIME,CZY NIE MOŻNA JE JAKOS ZROBIĆ MARYNOWANE W PLASREKI ,WIĘKSZE KAWAŁKI MARYMOWANE???PLEEASE POMÓŻCIE,BO TE TARTE JUZ  MAM NA ZUPKĘ.

  • Autor: maniuś Data: 2006-10-12 11:06:33

    ja zaproponował bym Ci to http://wielkiezarcie.com/przepis19399.html
    w prawdzie jeszcze tego nie robiłem bo dopiero dzisiaj znalazłem ale kto wie może się skusze pozdrawiam

  • Autor: sylwia123 Data: 2006-10-12 11:07:01

    A może wypróbuj http://wielkiezarcie.com/przepis18851.html

  • Autor: maniuś Data: 2006-10-12 11:11:46

    Użytkownik sylwia123 napisał w wiadomości:
    > A może wypróbuj  http://wielkiezarcie.com/przepis18851.html

    sylwia a kapuste normalną białą czy czerwoną?

  • Autor: darek1b Data: 2006-10-12 12:16:48

    no winko było by spoko he he tylko ze ja jescze mam bardzo smaczne jablkowe i  cały galon jescze z wiśni   he he

  • Autor: Lusy Data: 2006-10-12 12:33:13

    To Ci się spodoba. Przepis ekstra

    Buraczki na zimę

  • Autor: alman Data: 2006-10-12 18:27:52

    tak, te są pyszne, potwierdzam, bo też je robię

  • Autor: gosik Data: 2006-10-16 12:48:41

    Witam!!! Jestem nowa i nie zdążyłam jeszcze powpisywać swoich przepisów. Ja robię buraczki konserwowe:
    malutkie buraczki ugotować i obrać ze skórki - jeżeli większe, to pokroić na kawałki, np. ćwiartki. Poukładać w słoikach. Zalewa: 4 części wody, 1 część octu, liść laurowy, goździki (4-5), ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól i cukier do smaku. Zagotować i gorącą zalewą zalać buraki. Pasteryzować. Podam ci również przepis na sałatkę z takich buraczków: buraczki konserwowe, jabłko, cebula, ogórek konserwowy, jajka na twardo, majonez, sól i pieprz. Posiekać i wymieszać. Ma świetny kolor. Smacznego!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu