Forum

Kuchenne porady

Ciasto na naleśniki - pytanko

  • Autor: Daneczka69 Data: 2006-11-03 10:39:29

    Witam :)
    Zrobilam wczoraj ciasto nalesnikowe z 1 kg maki.
    No i nie zdazylam wszystkiego usmazyc a to co zostalo przelalam do szczelnie zamykanego pojemniczka i wstawilam do lodowki.
    Do tej pory tak nie robilam. Jak uwazacie, czy bedzie sie nadawalo do smazenia dzisiaj?

  • Autor: MonikaK Data: 2006-11-03 10:50:06

    Daneczko myślę, że powinny się usmażyć bez problemu, pozdrawiam
    A może wykorzystasz to co Ci zostało w taki sposób http://wielkiezarcie.com/przepis21180.html

  • Autor: Daneczka69 Data: 2006-11-03 10:55:57

    Dziekuje jak nie wiem co :) Akurat mam w zamrazalniku kawal boczku i od jakiegos czasu zastanawiam sie co z nim zrobic :)
    Super :) Zawsze to cos nowego. Pozdrawiam cieplutko.

  • Autor: ekkore Data: 2006-11-03 11:06:13

    Możesz smażyć na drugi dzień bez problemów.
    Ja jednak smażę zawsze więcej naleśników - w pierwszy dzień jemy z dżemem, na drugi  twarogiem, aby były podsmażane. Jak wiem, że planuję inną wersję niż twarogowa, wtedy połowę naleśników robię w wersji "bezpłciowej" (gdy wiem, że będą tylko słodkie to odrobinę ciasto słodzę), natomiast resztę doprawiam na pikantno lub ziołowo, zależnie od nastroju.
    Potem usmażone naleśniki mrożę - albo w postaci już przygotowanej do użycia (krokiety, naleśniki z serem) albo same placki i co z nimi robić wymyślam dopiero po rozmrożeniu.

  • Autor: gosia111 Data: 2006-11-03 11:10:52

    napewno się uda,ja już kiedyś tak zrobiłam i były tak samo dobre-pozrawiam

  • Autor: niunia44 Data: 2006-11-03 12:53:58

    napewno nic sie niestanie

  • Autor: gosia111 Data: 2006-11-03 13:35:31

    jedynie co może się stać to to, że ciasto będzie gęstsze,ale dodaj mleka albo wody i możesz smażyć.Ja też dzisiaj piekę naleśniki-smacznego

Przejdź do pełnej wersji serwisu