Forum

Gawędy o jedzeniu

Pilna sprawa z żelatyną

  • Autor: inga_m Data: 2007-05-17 06:51:36

    Kochani ile dodać żelatyny do 0,5 litra kremówki (i w jakiej ilości wody ją rozpuścić), tak by tort się łądnie trzymał do wieczora, ale nie był przy tym jakaś zbitą pianą? Robię tort bez żadnych śmietan-fixów i śnieżek, a chciałabym do śmietany dodać jeszcze wiórki kokosowe.. Błagam ratujcie, bo zaraz się za niego zabieram.

  • Autor: alman Data: 2007-05-17 08:00:38

    http://wielkiezarcie.com/przepis17374.html tu masz przepis ze śmietaną i żelatyną, spróbuj, ja robiłam ostatnio ale dawałam galaretkę cytrynową zamiast żelatyny

  • Autor: Shanna Data: 2007-05-17 09:34:54

    Ja mam swoj patent na pyszna smietane do tortu: http://wielkiezarcie.com/przepis22385.html
    pozdrawiam
    Shanna

  • Autor: inga_m Data: 2007-05-17 10:14:12

    Dzięki dziewczyny. 3 łyżki wydawało mi się dużo za dużo. Dałam 3 łyżeczki i powinno być ok. Podchodziłam do tej żelatyny jak do jeża, ale okazało się, że to nic trudnego :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu