Kochani ile dodać żelatyny do 0,5 litra kremówki (i w jakiej ilości wody ją rozpuścić), tak by tort się łądnie trzymał do wieczora, ale nie był przy tym jakaś zbitą pianą? Robię tort bez żadnych śmietan-fixów i śnieżek, a chciałabym do śmietany dodać jeszcze wiórki kokosowe.. Błagam ratujcie, bo zaraz się za niego zabieram.
Dzięki dziewczyny. 3 łyżki wydawało mi się dużo za dużo. Dałam 3 łyżeczki i powinno być ok. Podchodziłam do tej żelatyny jak do jeża, ale okazało się, że to nic trudnego :)
Kochani ile dodać żelatyny do 0,5 litra kremówki (i w jakiej ilości wody ją rozpuścić), tak by tort się łądnie trzymał do wieczora, ale nie był przy tym jakaś zbitą pianą? Robię tort bez żadnych śmietan-fixów i śnieżek, a chciałabym do śmietany dodać jeszcze wiórki kokosowe.. Błagam ratujcie, bo zaraz się za niego zabieram.
http://wielkiezarcie.com/przepis17374.html tu masz przepis ze śmietaną i żelatyną, spróbuj, ja robiłam ostatnio ale dawałam galaretkę cytrynową zamiast żelatyny
Ja mam swoj patent na pyszna smietane do tortu: http://wielkiezarcie.com/przepis22385.html
pozdrawiam
Shanna
Dzięki dziewczyny. 3 łyżki wydawało mi się dużo za dużo. Dałam 3 łyżeczki i powinno być ok. Podchodziłam do tej żelatyny jak do jeża, ale okazało się, że to nic trudnego :)