Forum

Kuchenne porady

Jak zrobić dobry lukier?

  • Autor: monami9 Data: 2007-05-24 17:13:19

    Powiedzcie mi jak zrobić dobry lukier. Ja za nic nie mogę sobie z tym poradzić chociaż może się wydawać że to taka prosta rzecz. Ostatnio zrobiłam taki lukier, że cały wsiąkł w herbatniki położone na cieście i zrobiła się z nich przy krojeniu ciapka. Proszę o pomoc.

  • Autor: smakosia Data: 2007-05-24 18:11:53

    Ostatnio Teresa55 odzyskała po awarii swój przepis na lukier więc może zerknij na to: http://wielkiezarcie.com/przepis22755.html

  • Autor: smakosia Data: 2007-05-24 18:39:11

    Dziękuję :-)

  • Autor: kasia.terlecka Data: 2007-05-24 18:22:57

    http://wielkiezarcie.com/przepis21053.html moze moj lukier? bardzo szybko zastyga wiec nie wsiaknie.

  • Autor: kasia.terlecka Data: 2007-05-24 18:22:59

    http://wielkiezarcie.com/przepis21053.html moze moj lukier? bardzo szybko zastyga wiec nie wsiaknie.

  • Autor: monami9 Data: 2007-05-24 19:03:35

    Dzięki, myślę że wreszcie mi się uda. Pozdrawiam

  • Autor: sabia Data: 2007-05-24 20:25:33

    Polecam lukier z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis21640.html :). Jest naprawdę rewelacyjny i zastygał mi już na ciepłym cieście :)

  • Autor: aleczka Data: 2007-05-28 09:28:02

    Witaj,a ja lukier robie tak:wsypuje pół szklanki cukru pudru,dodaje do tego sok z ćwiartki cytryny(lub pomarańczy)ciut gorącej wody,ciut masła(tak na czubek noża),ciut smietany(18%),wszystko mieszam,a gdyby było niezbyt geste dosypuje cukru.Lukier nie peka,niewsiąka i jest smaczny:-)

  • Autor: monami9 Data: 2007-06-08 16:01:26

    Dzięki za podpowiedzi. Chyba popróbuję każdego i zobaczę, który mi najlepiej pasuje. Bardzo dziękuję i pozdrawiam.

  • Autor: bartek_tsw Data: 2013-12-19 15:19:50

    Ja korzystam z tego przepisu. Trochę bardziej profesjonalny, ale wciąż amatorski;) LINK

  • Autor: anrubi Data: 2013-12-19 16:28:54

    Odkryłam ten http://wielkiezarcie.com/recipe95114.html i jest naprawdę do rzeczy :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu