U mnie były gołąbki ( z niedzieli ) - to dla ciała. Za to dla ducha - prawdziwa uczta ! Wybieram się na Koncert pamięci Miry Kubasińskiej i Tadeusza Nalepy w ramach I Festiwalu BREAKOUT. Koncert odbywa sie oczywiście w "moim" Rzeszowie...:))) Wystąpią : Perfekt, Ewa Bem, Paweł Kukiz, Kasia Kowalska, M. Maleńczuk i inni oraz Piotr Nalepa - syn Miry Kubasińskiej i T. Nalepy. :)))
a ja mam obiado-kolacje czyli: ziemniaki pieczone do tego zielona salata z sosem jogurtowym no i rybka zwana tilapia z grila.Na deser - jak ktos chce - wlasmorecznie przelozone wafle z masa migdalowo- karmelowa.
Ja dziś ( i dość często) robię sałatki na bazie fety lub mozzarelli. Do tego pomidory, oliwki, papryka, kukurydza, ogorek i co tam jeszcze mam. No i sos, zazwyczaj gotowy, knorra. Pyszotka.
Pomidorki obieram ze skórki, kroje w półksiężyce i układam w salaterce. Pomidory posypuje grubo startym serem żółtym i zalewam sosem czosnkowym. Sos robie ze smietany 14% lub 18%, majonezu, soli, pieprzu i czosnku, wszystkie składniki daje wg smaku i gustu. I przed podaniem wstawiam na minimum godzine do lodówki zeby pomidory naszly czosnkiem. Przewaznie robie na 3 osoby i wystarcza wtedy 2 duze pomidory i ok 150 dag sera. Polecam bo jest pyyyszna :)
U mnie dzisiaj była iście królewska kolacja...:))) Jako, że sezon grzybowy w pełni więc pozwalam sobie na takie sezonowe szaleństwa.... Były pyszne...:)))
wow pięknie wyglądają te rydzyki, domyslam się że smakowały jeszcze lepiej. U nas dziś mazidło grzybowe czyli coś na kształt smalcu grzybowego przepis Kasi z Płocka. Podeszliśmy do niego z dystansem ale polecam, naprawdę smaczny
ja mam .....mięso z grilla!
ja planuję parówki owinięte wędzonym boczkiem i zapieczone
ja robie ryz zapiekany z jablkami i cynamonem.....mniam mniam.....
a u mnie bigosik z młodej kapustki z pieczarkami ,papryką kolorową ,pomidorkami i kiełbaską
a u mnie kolacji nie jadamy tylko pozny obiad ...
czyli skrzydelka z grilla i do tego salatka z pomidorow i fety ...
u mnie koktajl truskawkowy
a ja upieklam pizze z tunczykiem :)
a`ja sie ciastem zapycham - kruche z bita smietana i beza kokosowa
zazdroszczę...
A u mnie kawalek arbuza
Ja miałam hot dogi
U mnie były gołąbki ( z niedzieli ) - to dla ciała. Za to dla ducha - prawdziwa uczta ! Wybieram się na Koncert pamięci Miry Kubasińskiej i Tadeusza Nalepy w ramach
I Festiwalu BREAKOUT. Koncert odbywa sie oczywiście w "moim" Rzeszowie...:))) Wystąpią : Perfekt, Ewa Bem, Paweł Kukiz, Kasia Kowalska, M. Maleńczuk i inni
oraz Piotr Nalepa - syn Miry Kubasińskiej i T. Nalepy. :)))
Zapiekanki i moze jakas salatke do nich zrobie :)
u nas dzis bober no bo sezon krótki :)
A ja nie jadam kolacji.
Resztki gołabków, bób i jakies kanapeczki, na co kto bedzie mial ochote to bedzie to jadl :)
Wczoraj miałam kanapki na ciepło :)
Ja też na ciepło zrobiłam tosty z szynką serem i cebulką, a mąż jajecznice na boczku ze szczypiorkiem
dzisiaj mam kielbaske smazona, do tego salatka z pomidorow i sera zoltego w sosie czosnkowym
a ja mam obiado-kolacje czyli: ziemniaki pieczone do tego zielona salata z sosem jogurtowym no i rybka zwana tilapia z grila.Na deser - jak ktos chce - wlasmorecznie przelozone wafle z masa migdalowo- karmelowa.
Ja dziś ( i dość często) robię sałatki na bazie fety lub mozzarelli.
Do tego pomidory, oliwki, papryka, kukurydza, ogorek i co tam jeszcze mam.
No i sos, zazwyczaj gotowy, knorra. Pyszotka.
Dzisiaj bedzie wedlinka i sałatka z selerowa :)
Dzisiaj do wędlinki zrobie sałatkę z pomidorów i sera żółtego w sosie czosnkowym (nasza ulubiona w sezonie letnim :)
Piszczałko proszę podaj przepis na tę wasza ulubioną sałatkę z pomidorów, może i my polubimy
Pomidorki obieram ze skórki, kroje w półksiężyce i układam w salaterce. Pomidory posypuje grubo startym serem żółtym i zalewam sosem czosnkowym. Sos robie ze smietany 14% lub 18%, majonezu, soli, pieprzu i czosnku, wszystkie składniki daje wg smaku i gustu. I przed podaniem wstawiam na minimum godzine do lodówki zeby pomidory naszly czosnkiem. Przewaznie robie na 3 osoby i wystarcza wtedy 2 duze pomidory i ok 150 dag sera. Polecam bo jest pyyyszna :)
Chyba 15 dag sera !!!!!!!
No tak 15 a nie 150
pewnie jakas wedlinka i sałatka z tuńczyka :)
Dzisiaj spróbuje meksykańskich kiełbasek w cieście kukurydzianym http://wielkiezarcie.com/przepis16472.html Do tego zrobie salatke grecka :)
dzis na kolacje byly swiezo zlowione pstragi z grilla.
U mnie dzisiaj była iście królewska kolacja...:))) Jako, że sezon grzybowy w pełni więc pozwalam sobie na takie sezonowe szaleństwa.... Były pyszne...:)))
wow pięknie wyglądają te rydzyki, domyslam się że smakowały jeszcze lepiej. U nas dziś mazidło grzybowe czyli coś na kształt smalcu grzybowego przepis Kasi z Płocka. Podeszliśmy do niego z dystansem ale polecam, naprawdę smaczny