liczę na waszą szybką pomoc. Wczoraj robiłam ciasto "dziury" w dwóch sztukach. No i zostało mi 16 białek. Na beziki to już patrzeć nie mogę. Myślalam żeby zrobić spody bezowe (znalazłam tu pare przepisów) z podwujnej porcji (przepisy na 8 białek). Ale wyjdzie tych spodów duużo. Nie przełoże wszystkich kremem bo w życiu nikt tego tyle nie zje.Jak dłuugo mozna takie spody przechowywać i czy wogule można?? A może macie inny pomysł na wykorzystanie tych spodów lub tych białek, które narazie w lodówce stoją i czekają na mój powrót z pracy??
Miło mi,że tak ciepło rozmawiacie o moim serniku...:))) Kasi powinnam chyba wysłać sernik gratis za reklamę przepisu , bo póki co robi to zupełnie bezinteresownie :))) Wróbelku, wiem, że masz doświadczenie w pieczeniu i najlepiej zacząć od... ubijania białek - dobrą chwilę z tym schodzi ale naprawdę warto. Pozdrawiam wszystkie fanki tego serniczka :))))
A wiesz, że z ubijaniem białek nigdy nie miałam problemu:):) Zobazcymy czy i tym razem tak świetnie mi pujdzie bo zdecydowałam się na zrobienie Twojego serniczka i właśnie się za niego zabieram.
liczę na waszą szybką pomoc. Wczoraj robiłam ciasto "dziury" w dwóch sztukach. No i zostało mi 16 białek. Na beziki to już patrzeć nie mogę. Myślalam żeby zrobić spody bezowe (znalazłam tu pare przepisów) z podwujnej porcji (przepisy na 8 białek). Ale wyjdzie tych spodów duużo. Nie przełoże wszystkich kremem bo w życiu nikt tego tyle nie zje.Jak dłuugo mozna takie spody przechowywać i czy wogule można??
A może macie inny pomysł na wykorzystanie tych spodów lub tych białek, które narazie w lodówce stoją i czekają na mój powrót z pracy??
Moze tu znajdziesz natchnienie http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=102480&post=102480&offset=0 , mnie ta pavlowa zainteresowała . Pozdrawiam. Ewa
kokosanki :)
a no właśnie, nie byłam pewna czy mogę bezy zamrozić.
A bezy włożyłaś do nagrzanego piekarnika?
Możesz zamrozić surowe białka. Zapakowane w odpowiednich ilościach i wykorzystać kiedy będziesz mieć ochotę, a nie kiedy musisz.
polecam ci szczerze sernik bialy puch http://wielkiezarcie.com/przepis21639.html
dzięki, mozę sięfaktycznie skuszę. Mnie ta ilość białek poprostu przeraża, kompletnie nie wiem jak się za nie wziąść.
15 białek to akurat tyle co potrzeba na fenomenalny lojalnie tort sąsiadki. Do wglądu w moich przepisach
gwarantuje ci ze warto robilam ten sernik wiele razy i zawsze`wychodzil. z bezy mozesz tez zrobic tort lodowy z przepisu ilki 76.
Miło mi,że tak ciepło rozmawiacie o moim serniku...:))) Kasi powinnam chyba wysłać sernik gratis za reklamę przepisu , bo póki co robi to zupełnie bezinteresownie :)))
Wróbelku, wiem, że masz doświadczenie w pieczeniu i najlepiej zacząć od... ubijania białek - dobrą chwilę z tym schodzi ale naprawdę warto.
Pozdrawiam wszystkie fanki tego serniczka :))))
A wiesz, że z ubijaniem białek nigdy nie miałam problemu:):) Zobazcymy czy i tym razem tak świetnie mi pujdzie bo zdecydowałam się na zrobienie Twojego serniczka i właśnie się za niego zabieram.
a tam reklame... po prostu mowie co dobre!!!!
A ja ten serniczek zrobię na święta. Białka leża w zamrażarce i juz znalazłam ich przeznaczenie.