Forum

Kuchenne porady

białka, bezy i co dalej??

  • Autor: Wróbelek Data: 2007-06-19 14:31:49

    liczę na waszą szybką pomoc. Wczoraj robiłam ciasto "dziury" w dwóch sztukach. No i zostało mi 16 białek. Na beziki to już patrzeć nie mogę. Myślalam żeby zrobić spody bezowe (znalazłam tu pare przepisów) z podwujnej porcji (przepisy na 8 białek). Ale wyjdzie tych spodów duużo. Nie przełoże wszystkich kremem bo w życiu nikt tego tyle nie zje.Jak dłuugo mozna takie spody przechowywać i czy wogule można??
    A może macie inny pomysł na wykorzystanie tych spodów lub tych białek, które narazie w lodówce stoją i czekają na mój powrót z pracy??

  • Autor: Ave Data: 2007-06-19 14:39:20

    Moze tu znajdziesz natchnienie http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=102480&post=102480&offset=0 , mnie ta pavlowa zainteresowała . Pozdrawiam. Ewa

  • Autor: panda25 Data: 2012-03-29 12:33:02

    kokosanki :)

     

  • Autor: Evica Data: 2007-06-19 14:50:35

  • Autor: Wróbelek Data: 2007-06-19 15:24:59

    a no właśnie, nie byłam pewna czy mogę bezy zamrozić.

  • Autor: e_ra Data: 2012-03-29 10:54:27

    A bezy włożyłaś do nagrzanego piekarnika?

  • Autor: as Data: 2012-03-29 13:17:40

    Możesz zamrozić surowe białka. Zapakowane w odpowiednich ilościach i wykorzystać kiedy będziesz mieć ochotę, a nie kiedy musisz.

  • Autor: Evica Data: 2007-06-19 14:53:07

  • Autor: kasia.terlecka Data: 2007-06-19 15:15:30

    polecam ci szczerze sernik bialy puch http://wielkiezarcie.com/przepis21639.html

  • Autor: Wróbelek Data: 2007-06-19 15:23:56

    dzięki, mozę sięfaktycznie skuszę. Mnie ta ilość białek poprostu przeraża, kompletnie nie wiem jak się za nie wziąść.

  • Autor: malbec Data: 2007-06-19 15:34:15

    15 białek to akurat tyle co potrzeba na fenomenalny lojalnie tort sąsiadki. Do wglądu w moich przepisach

  • Autor: kasia.terlecka Data: 2007-06-19 15:36:07

    gwarantuje ci ze warto robilam ten sernik wiele razy i zawsze`wychodzil. z bezy mozesz tez zrobic tort lodowy z przepisu ilki 76.

  • Autor: alidab Data: 2007-06-19 17:08:18

    Miło mi,że tak ciepło rozmawiacie o moim serniku...:))) Kasi powinnam chyba wysłać sernik gratis za reklamę przepisu , bo póki co robi to zupełnie bezinteresownie :)))
    Wróbelku, wiem, że masz doświadczenie w pieczeniu i najlepiej zacząć od... ubijania białek - dobrą chwilę z tym schodzi ale naprawdę warto.
    Pozdrawiam wszystkie fanki tego serniczka :))))

  • Autor: Wróbelek Data: 2007-06-19 19:13:22

    A wiesz, że z ubijaniem białek nigdy nie miałam problemu:):) Zobazcymy czy i tym razem tak świetnie mi pujdzie bo zdecydowałam się na zrobienie Twojego serniczka i właśnie się za niego zabieram.

  • Autor: kasia.terlecka Data: 2007-06-19 21:11:09

    a tam reklame... po prostu mowie co dobre!!!!

  • Autor: domia Data: 2012-03-29 15:12:31

    A ja  ten serniczek zrobię na święta. Białka leża w zamrażarce i juz znalazłam ich przeznaczenie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu