Cześć .Szukam przepisów na ogórki i dobrym powodzeniem cieszą się ogórki meksykańskie.Chcę takie zrobić tylko nie rozumiem troszkę przepiu chodzi mi o samą końcówkę.Jak mam wkładać do słoików same czy z tą zalewą?
ogórki włożyć do słoików i zalać zalewą w której się moczyły. ja rocię takie ogórki od lat (chociaz przepis mam nie z tej strony i pod onną nazwą) i muszę przyznać że dla pewności pasteryzuję słoiczki z ogórkami bardzo króciutko. może w tym roku spróbuję zrobić bez pasteryzacji, ale jeszcze zobaczę. pozdrawiam Wiesia
Też robię takie ogórki /i też mam przepis z innego źródła/, podpisuję się pod tym, że wg mnie ogórki należy b. krótko pasteryzować. Ja pasteryzuję ok. 5 minut.
Z moich doświadczeń: - ogórki wpakowałam do słoików, dodałam zalewę, zakręciłam i wsio - po paru miesiącach przechowywania- straciły na smaku, najlepsze do bieżącej konsumpcji. Sugestia Mamywiesi jak najbardziej wskazana, też tak zrobię, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Cześć .Szukam przepisów na ogórki i dobrym powodzeniem cieszą się ogórki meksykańskie.Chcę takie zrobić tylko nie rozumiem troszkę przepiu chodzi mi o samą końcówkę.Jak mam wkładać do słoików same czy z tą zalewą?
ogórki włożyć do słoików i zalać zalewą w której się moczyły.
ja rocię takie ogórki od lat (chociaz przepis mam nie z tej strony i pod onną nazwą) i muszę przyznać że dla pewności pasteryzuję słoiczki z ogórkami bardzo króciutko. może w tym roku spróbuję zrobić bez pasteryzacji, ale jeszcze zobaczę.
pozdrawiam Wiesia
Też robię takie ogórki /i też mam przepis z innego źródła/, podpisuję się pod tym, że wg mnie ogórki należy b. krótko pasteryzować. Ja pasteryzuję ok. 5 minut.
Z moich doświadczeń:
- ogórki wpakowałam do słoików, dodałam zalewę, zakręciłam i wsio
- po paru miesiącach przechowywania- straciły na smaku, najlepsze do bieżącej konsumpcji.
Sugestia Mamywiesi jak najbardziej wskazana, też tak zrobię, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
ps. Spróbuj wściekłych ogórków marinika, pycha są
D orka, nie podalabys namiarow na te wsciekle ogorki Marinika, nie znalazlam ich ani w przetworacj ani u marinika. Dzieki z gory.
Proszę Cię bardzo http://wielkiezarcie.com/przepis10189.html