Zrobiłam Malibu domowym sposobem. Zostały mi z tego wiórki kokosowe nasączone spirytusem. Można by je wykorzystać do jakiegoś kremu do ciasta. Czy ktoś ma pomysł do jakiego?. Pozdrawiam.
Na sobotę musze zrobić tort - olbrzym. Chcę zrobić krem truflowy z wiśniami. I tak myślę czy można do niego sypnąć te wiórki?. Jak by to smakowało. Za pomysł z budyniowym dziękuję. Na pewno go wykorzystam.
Ja już tego nie uprażę bo te wiórki są wilgotne no i procentowe. Muszę trochę zmodyfikować przepis. Coś napewno wymyślę. Wszystkim bardzo dziękuję za porady. Pozdrawiam.
Następnym razem wykorzystam do kotletów. Teraz użyłam do kremu. Upiekłam łaciaty biszkopt, przekroiłam na pół i przełożyłam masą :1kostka margaryny -utarta, dodałam papke z kakao, trochę cukru pudru do smaku i wiórki kokosowe. Rozsmarowałam na biszkopcie, wcisnęłam w tę masę wiśnie smaone w lekkim syropie, przykryłam drugim blatem. Na wierzch wylałam trochę masy z przepisu na wafle z masą galaretkową (super masa - dzięki) na to mnóstwo wiśni i polałam resztą masy. Ciacho super. Zrobione w sobotę i zostało po nim wspomnienie.
chociaz nie lubie takich cist i kremow to ciekawy pomysl z tego wymyslilas..:) a swoja droga jest na wz przepis na ciasto kefirowe i tam tez 2 szklanki wiorkow sie daje i to taka kokosanka wychodzi:)a tak w ogole to wiorki sa zdrowe:)
Zrobiłam Malibu domowym sposobem. Zostały mi z tego wiórki kokosowe nasączone spirytusem. Można by je wykorzystać do jakiegoś kremu do ciasta. Czy ktoś ma pomysł do jakiego?.
Pozdrawiam.
Ja tradycyjnie pakuję je do budyniowego kremu do murzynka, dodatkowo sypie hojnie po polewie czekoladowej. Pysznie smakuje
Na sobotę musze zrobić tort - olbrzym. Chcę zrobić krem truflowy z wiśniami. I tak myślę czy można do niego sypnąć te wiórki?. Jak by to smakowało.
Za pomysł z budyniowym dziękuję. Na pewno go wykorzystam.
właśnie najczęściej piekę to ciasto z takich wiórków wielkiezarcie.com/przepis23530.html -polecam - rosa
Tutaj mam przepis na krem, można wykorzystać te wiórki : http://wielkiezarcie.com/przepis14915.html
a ja bym zamiast bulki tartej do panierki uzyla w kotlecie.niedawno tak robilam kurczaka
Ja już tego nie uprażę bo te wiórki są wilgotne no i procentowe. Muszę trochę zmodyfikować przepis. Coś napewno wymyślę.
Wszystkim bardzo dziękuję za porady.
Pozdrawiam.
ale nie musissz ich prazyc.wystarczy ze troche odcisniesz a to ze sa procentowe to tylko dobrze dla miesa na kotlety:)
Następnym razem wykorzystam do kotletów. Teraz użyłam do kremu. Upiekłam łaciaty biszkopt, przekroiłam na pół i przełożyłam masą :1kostka margaryny -utarta, dodałam papke z kakao, trochę cukru pudru do smaku i wiórki kokosowe. Rozsmarowałam na biszkopcie, wcisnęłam w tę masę wiśnie smaone w lekkim syropie, przykryłam drugim blatem. Na wierzch wylałam trochę masy z przepisu na wafle z masą galaretkową (super masa - dzięki) na to mnóstwo wiśni i polałam resztą masy. Ciacho super. Zrobione w sobotę i zostało po nim wspomnienie.
Elas, mozesz podac ten przepis ma wafle z masa galaretkowa? Niestety, nie znalazlam przez wyszukiwarke a jestem zainteresowana.
To nie jest mój przepis, ale świetna masa i można ją wykorzystać nie tylko do wafli. /wielkiezarcie.com/przepis22760.html
Elas, dziekuje Ci bardzo. Pozdrawiam.
chociaz nie lubie takich cist i kremow to ciekawy pomysl z tego wymyslilas..:) a swoja droga jest na wz przepis na ciasto kefirowe i tam tez 2 szklanki wiorkow sie daje i to taka kokosanka wychodzi:)a tak w ogole to wiorki sa zdrowe:)