Rozpisałam się... ale będę przygotowywała małe przyjęcie urodzinowe, więc popytam się troszkę... a co mi tam ;)
Więc tak - zrobię duży tort z kremem budyniowym. Jako drugie ciasto solenizant zasugerował jakiegoś miodownika - więc zaraz pomyślałam o snikersie ( bo mam do wykorzysatnia orzechy). Ale znowu z kremem na bazie mała... ? To mi jakoś nie spasowało, więc pomyślałam o bitej śmietance. Całość miałaby wyglądać tak : 3 placki miodowe z przepisu Basi19 na "miodowe", na dwóch warstwa dżemu i bitej śmietany a na wierzchu orzechy karmelizowane i polane polewą krówkową. Może być ??.... A śmietanę to chyba usztywnię, co nie ?
Nie wiem co się dzieje. Ale ja otworzyłam teraz troszkę inaczej: zaznaczyłam, zrobiłam prawym przyciskiem myszy:kopiuj i najechałam na pasek i wtedy:wklej. No i się otworzyło.
Bardzo Ci dziękuję za zaniebieszczenie. A jeżeli chodzi o miodownik serowy, to uważam, że spokojnie można wierzchnie ciasto upiec łącznie z orzechami smażonymi (z cukrem, miodem i masłem) i wyłożonymi na wierzch ciasta przed wstawieniem do pieczenia. Orzechy mają wtedy taki wspaniały smak i aromat a dodatkowo wspaniale komponują się z ciastem miodowym.
Rozpisałam się... ale będę przygotowywała małe przyjęcie urodzinowe, więc popytam się troszkę... a co mi tam ;)
Więc tak - zrobię duży tort z kremem budyniowym. Jako drugie ciasto solenizant zasugerował jakiegoś miodownika - więc zaraz pomyślałam o snikersie ( bo mam do wykorzysatnia orzechy). Ale znowu z kremem na bazie mała... ? To mi jakoś nie spasowało, więc pomyślałam o bitej śmietance. Całość miałaby wyglądać tak : 3 placki miodowe z przepisu Basi19 na "miodowe", na dwóch warstwa dżemu i bitej śmietany a na wierzchu orzechy karmelizowane i polane polewą krówkową. Może być ??....
A śmietanę to chyba usztywnię, co nie ?
Moim zdaniem pasuje. Osobiście gotuję krem budyniowy z mleka, mąki, jajek i cukru oraz cukru waniliowego bez masła.
Oj.. chyba jednak zrobię jakiś maślany. Albo z kaszki.. ? Chociaż jeszcze zobaczę, ale dziękuję za rady...
A może tak miodownik z serem ? http://wielkiezarcie.com/przepis22900.html
Krystynko, coś nie tak z linkiem ;)
Nie wiem co się dzieje. Ale ja otworzyłam teraz troszkę inaczej: zaznaczyłam, zrobiłam prawym przyciskiem myszy:kopiuj i najechałam na pasek i wtedy:wklej. No i się otworzyło.
http://wielkiezarcie.com/przepis22900.html tutaj otwiera się poprawnie
Bardzo Ci dziękuję za zaniebieszczenie. A jeżeli chodzi o miodownik serowy, to uważam, że spokojnie można wierzchnie ciasto upiec łącznie z orzechami smażonymi (z cukrem, miodem i masłem) i wyłożonymi na wierzch ciasta przed wstawieniem do pieczenia. Orzechy mają wtedy taki wspaniały smak i aromat a dodatkowo wspaniale komponują się z ciastem miodowym.