Forum

Kuchenne porady

Snikers.. pasuje tak ?

  • Autor: sunny Data: 2007-08-10 09:46:10

    Rozpisałam się... ale będę przygotowywała małe przyjęcie urodzinowe, więc popytam się troszkę... a co mi tam ;)

    Więc tak - zrobię duży tort z kremem budyniowym. Jako drugie ciasto solenizant zasugerował jakiegoś miodownika - więc zaraz pomyślałam o snikersie ( bo mam do wykorzysatnia orzechy). Ale znowu z kremem na bazie mała... ? To mi jakoś nie spasowało, więc pomyślałam o bitej śmietance. Całość miałaby wyglądać tak : 3 placki miodowe z przepisu Basi19 na  "miodowe", na dwóch warstwa dżemu i bitej śmietany  a na wierzchu orzechy karmelizowane i polane polewą krówkową. Może być ??....
    A śmietanę to chyba usztywnię, co nie ?


  • Autor: vena1980 Data: 2007-08-10 10:23:01

    Moim zdaniem pasuje. Osobiście gotuję krem budyniowy z mleka, mąki, jajek i cukru oraz cukru waniliowego bez masła.

  • Autor: sunny Data: 2007-08-10 10:43:07

    Oj.. chyba jednak zrobię jakiś maślany. Albo z kaszki.. ? Chociaż jeszcze zobaczę, ale dziękuję za rady...

  • Autor: Krystyna911 Data: 2007-08-10 10:57:39

    A może tak miodownik z serem ? http://wielkiezarcie.com/przepis22900.html

  • Autor: sunny Data: 2007-08-10 11:04:43

    Krystynko, coś nie tak z linkiem ;)

  • Autor: Krystyna911 Data: 2007-08-10 11:50:43

    Nie wiem co się dzieje. Ale ja otworzyłam teraz troszkę inaczej: zaznaczyłam, zrobiłam prawym przyciskiem myszy:kopiuj i najechałam na pasek i wtedy:wklej. No i się otworzyło.

  • Autor: MonikaK Data: 2007-08-10 11:54:01

    http://wielkiezarcie.com/przepis22900.html tutaj otwiera się poprawnie

  • Autor: Krystyna911 Data: 2007-08-10 13:04:07

    Bardzo Ci dziękuję za zaniebieszczenie. A jeżeli chodzi o miodownik serowy, to uważam, że spokojnie można wierzchnie ciasto upiec łącznie z orzechami smażonymi (z cukrem, miodem i masłem) i wyłożonymi na wierzch ciasta przed wstawieniem do pieczenia. Orzechy mają wtedy taki wspaniały smak i aromat a dodatkowo wspaniale komponują się z ciastem miodowym.

Przejdź do pełnej wersji serwisu