Droga alidab. Mam takie małe do Ciebie pytanie otóż kiedyś pisałaś o tym, że smażone wiśnie wykorzystujesz do makowca. Pamiętam jedynie, że podałaś taki przepis w komentarzach przy okazji pisania komentarza do innego przepisu. Bardzo prosze Ciebie o pomoc, bo mam ogromną ochote już od dłuższego czasu takie ciasto zrobić:) Prosze o pomoc i z góry dziekuję
Bardzo Ci till i alidab dziekuje za szybką odpowiedz. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo sie ciesze, bo miałam ogromna ochote to ciasto z wiśniami i makiem zrobić. jeszcze raz bardzo dziekuje
Przyłącze się, bo też mam pytanie do alidab: w użytkownikach w opisie masz wstawiona fotkę z tortem obłożonym biszkoptmi. Który to z Twoich przepisów? wyglada smakowicie:) dzieki za odpowiedz.
Bunia...:))) Ja ten tort robiłam na święta wielkanocne i trochę się przy nim nakombinowałam, bo w oryginale był krem na bazie surowych jaj, których ja nie uzywam pod żadnym pozorem (choćby kury przysięgały,że nie mają pojęcia o salmonelli..:))) Chwaliłam się tym tortem przy okazji wypieków wielkanocnych i obiecałam,że podam link do oryginalnego przepisu, który był inspiracją do powstania tego mojego zmodyfikowanego. Czas mija tak szybko, że do tej pory tego nie zrobiłam . Ktoś z WZ nawet sugerował łudzące podobieństwo do przepisu z naszej strony o istnieniu którego nie miałam pojęcia i na nim się nie wzorowałam. To ostatecznie zniechęciło mnie do dzielenia się swoimi uwagami. Tort był naprawdę pyszny i bardzo efektowny a link do oryginału jest tutaj :http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56961623,66276209,0,2.html?v=2
Rozbroiłaś mnie tą pochwałą...:))) A tak serio, to widziałam różne zdjęcia tej autorki i myślę, że nie dorastam jej nawet do pięt... Pozdrawiam...:)))))
Ja nie mam żadnych doświadczeń z makiem z puszki - za krótko chyba żyję...:))))))) Takiego "nowoczesnego" maku użyła chyba Maddalena i była zadowolona z efektu. Jej uwagi są w komentarzach. Taki mak z puszki podobno dobrze sie spisuje. Zyczę powodzenia...:)))
Alu, ja tez w Twoim przepisie uzywalam maku z puszki i wisni z kompotu (!!!!!) Wiem, wiem to profanacja, ale mak z puszki, bo jestem leniwa i lubie zyc na skroty, a wisnie z kompotu, bo innych niestety u nas nie mozna dostac ........ a ciasto bylo SUPER !!!!
Nonka4...:))) Oczywiście, że możesz zrobić tak samo czy podobnie - po to tutaj umieszczamy zdjęcia żeby inni mogli skorzystać no i może troczeczkę po to żeby się pochwalić...Zawsze to miło jak komuś jeszcze spodoba się mój pomysł.Pozdrawiam...:)))
Droga alidab. Mam takie małe do Ciebie pytanie otóż kiedyś pisałaś o tym, że smażone wiśnie wykorzystujesz do makowca. Pamiętam jedynie, że podałaś taki przepis w komentarzach przy okazji pisania komentarza do innego przepisu. Bardzo prosze Ciebie o pomoc, bo mam ogromną ochote już od dłuższego czasu takie ciasto zrobić:) Prosze o pomoc i z góry dziekuję
http://wielkiezarcie.com/przepis21632.html myślę, że chodzi o to ciasto... ale nie jestem pewna, czy Ty nie pytasz o przepis na smażone wiśnie?
Dzięki till...:)))
http://wielkiezarcie.com/przepis24008.html - a tutaj jest przepis na wiśnie...:)))
Bardzo Ci till i alidab dziekuje za szybką odpowiedz. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo sie ciesze, bo miałam ogromna ochote to ciasto z wiśniami i makiem zrobić. jeszcze raz bardzo dziekuje
Przyłącze się, bo też mam pytanie do alidab: w użytkownikach w opisie masz wstawiona fotkę z tortem obłożonym biszkoptmi. Który to z Twoich przepisów? wyglada smakowicie:) dzieki za odpowiedz.
Bunia...:))) Ja ten tort robiłam na święta wielkanocne i trochę się przy nim nakombinowałam, bo w oryginale był krem na bazie surowych jaj, których ja nie uzywam pod żadnym pozorem (choćby kury przysięgały,że nie mają pojęcia o salmonelli..:)))
Chwaliłam się tym tortem przy okazji wypieków wielkanocnych i obiecałam,że podam link do oryginalnego przepisu, który był inspiracją do powstania tego mojego zmodyfikowanego. Czas mija tak szybko, że do tej pory tego nie zrobiłam . Ktoś z WZ nawet sugerował łudzące podobieństwo do przepisu z naszej strony o istnieniu którego nie miałam pojęcia i na nim się nie wzorowałam. To ostatecznie zniechęciło mnie do dzielenia się swoimi uwagami.
Tort był naprawdę pyszny i bardzo efektowny a link do oryginału jest tutaj :http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56961623,66276209,0,2.html?v=2
I na niebiesko (nie wiem dlaczego przedtem się nie udało..) :http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56961623,66276209,0,2.html?v=2 - gruszkowo-czekoladowa poezja w oryginale...:)))
A tutaj w moim wydaniu i po moich zmianach :
i tu bardzo rozjaśnione zdjęcie...:)))
Twój i tak jest piękniejszy o 100 razy od tamtych!
Rozbroiłaś mnie tą pochwałą...:))) A tak serio, to widziałam różne zdjęcia tej autorki i myślę, że nie dorastam jej nawet do pięt...
Pozdrawiam...:)))))
jeśli chodzi o wariacje wiśniowo makowe to można użyć maku z puszki?
Ja nie mam żadnych doświadczeń z makiem z puszki - za krótko chyba żyję...:))))))) Takiego "nowoczesnego" maku użyła chyba Maddalena i była zadowolona z efektu. Jej uwagi są w komentarzach. Taki mak z puszki podobno dobrze sie spisuje. Zyczę powodzenia...:)))
Alu, ja tez w Twoim przepisie uzywalam maku z puszki i wisni z kompotu (!!!!!) Wiem, wiem to profanacja, ale mak z puszki, bo jestem leniwa i lubie zyc na skroty, a wisnie z kompotu, bo innych niestety u nas nie mozna dostac ........ a ciasto bylo SUPER !!!!
Dziękuje za odpowiedz:))) pozdrawiam:)
Alidab tę obwódkę zgapię od Ciebie na jutrzejszy tort urodzinowy dla córy.Narazie biszkopt upieczony i czeka na pączowanie.
Nonka4...:))) Oczywiście, że możesz zrobić tak samo czy podobnie - po to tutaj umieszczamy zdjęcia żeby inni mogli skorzystać no i może troczeczkę po to żeby się pochwalić...Zawsze to miło jak komuś jeszcze spodoba się mój pomysł.Pozdrawiam...:)))