Kochane żarłoczki za tydzień wyjeżdżam na prawie miesiąc i chciałam moim domownikom zostawić jakis smakołyk , tylko nic oprócz piernika nie przychodzi mi do głowy może macie jakieś sprawdzone przepisy, z których gdy upieke ciastka lub ciasto będą mogli go mieć chociaż 3 tygodnie i będzie smaczne?:)
Witam jak za dużo sernika lub jakiegoś innego ciasta a nawet tortu mi zostanie to natychmiast ląduje w zamrażalniku.Jeżeli przyjdzie mi ochota to wyjmuję i zostawiam sobie do odmrożenia,smakuje jak świeże.,natomiast na 3-4dni to ciasto wkładam do pudełeczka nawet po lodach i do lodówki i jest też smaczne .Pozdrawiam
zrób ogromną chatke - puchatka - ją i tak się mrozi. Potem będą musieli tylko polać polewą czekoladową. Polewę z przepisu można przechowywać w lodówce - przed polaniem tylko ponownie rozgrzać http://wielkiezarcie.com/przepis7313.html.
Poza tym każde ciasto można zamrozić. Nie wszystkie co prawda potem smakują tak jak zaraz po wykonaniu, szczególnie z masą budyniową i galaretką, ale nie jest to jakaś kolosalna różnica. I zawsze można zrobić babki, chocby taką http://wielkiezarcie.com/przepis7334.html albo ciasta drożdżowe - już proponowaną drożdżówkę nocną. One doskonale się mrożą. dalej - marchewkowy piernik - też nadaje sie do mrożenia - przetrenowałam właśnie teraz http://wielkiezarcie.com/przepis9912.html. doskonale mrożą sie też wszelkiego rodzaju szarlotki i ciasta z makiem
Kochane żarłoczki za tydzień wyjeżdżam na prawie miesiąc i chciałam moim domownikom zostawić jakis smakołyk , tylko nic oprócz piernika nie przychodzi mi do głowy może macie jakieś sprawdzone przepisy, z których gdy upieke ciastka lub ciasto będą mogli go mieć chociaż 3 tygodnie i będzie smaczne?:)
keks.przepisu nie podaje ale jest mnustwo. polecam z midem
Kruche ciasteczka - smaczne i też mogą dłużej poleżeć.
a moze drozdzówka nocna , podziel na kawalki , wloż do zamrażalnika , po wyciągnieciu do mikrofalowki i jest super
Witam
jak za dużo sernika lub jakiegoś innego ciasta a nawet tortu mi zostanie to natychmiast ląduje w zamrażalniku.Jeżeli przyjdzie mi ochota to wyjmuję i zostawiam sobie do odmrożenia,smakuje jak świeże.,natomiast na 3-4dni to ciasto wkładam do pudełeczka nawet po lodach i do lodówki i jest też smaczne .
Pozdrawiam
zrób ogromną chatke - puchatka - ją i tak się mrozi. Potem będą musieli tylko polać polewą czekoladową. Polewę z przepisu można przechowywać w lodówce - przed polaniem tylko ponownie rozgrzać http://wielkiezarcie.com/przepis7313.html.
Poza tym każde ciasto można zamrozić. Nie wszystkie co prawda potem smakują tak jak zaraz po wykonaniu, szczególnie z masą budyniową i galaretką, ale nie jest to jakaś kolosalna różnica.
I zawsze można zrobić babki, chocby taką http://wielkiezarcie.com/przepis7334.html albo ciasta drożdżowe - już proponowaną drożdżówkę nocną. One doskonale się mrożą. dalej - marchewkowy piernik - też nadaje sie do mrożenia - przetrenowałam właśnie teraz http://wielkiezarcie.com/przepis9912.html.
doskonale mrożą sie też wszelkiego rodzaju szarlotki i ciasta z makiem
A może piernik? Można go dla przykładu poprzekładać powidłami śliwkowymi i jak ktoś lubi "potraktować" polewą czekoladową.