Ja w tym roku robiłam. W sumie zgodnie z przepisem na żelfixie 3:1 - kilogram owoców, 30 dag cukru ( u mnie było mniej), żelfix. Owoce pokroiłam w kawałki, zagotowałam - chyba 5 minut i gorące do słoikow. Wrażenie smakowe - dolałabym do tego wody bo całość jest za bardzo zbita (ale to też moze być efekt korzystania do tej pory z gotowych dżemów brzoskwiniowych, ktore sporadycznie mają owoce)
"Brzoskwiniowe lub nektarynkowe konfitury tradycyjne" - z moich przepisow. Robilam w tym roku, pyszne! Poniewaz nie przepadam za przetworami z zelfixem wiec moje prawie zawsze sa z tradycyjnym cukrem. Przeczytaj prosze i moj komentarz!
bardzo prosze moze ktos zna dobry przepis na dżem lub konfiture z brzoskwiń??Licze drodzy moi ze szybko mi pomozecie z góry dziekuje!
Ja w tym roku robiłam. W sumie zgodnie z przepisem na żelfixie 3:1 - kilogram owoców, 30 dag cukru ( u mnie było mniej), żelfix. Owoce pokroiłam w kawałki, zagotowałam - chyba 5 minut i gorące do słoikow. Wrażenie smakowe - dolałabym do tego wody bo całość jest za bardzo zbita (ale to też moze być efekt korzystania do tej pory z gotowych dżemów brzoskwiniowych, ktore sporadycznie mają owoce)
Bardzo dziekuje gnam do sklepu
a tak dla pewnosci owoce nalezy obrac?
ja obierałam, bo wydaje mi się, że skóry w trakcie gotowania się oddzielą
Może tu:
http://wielkiezarcie.com/przepis18263.html
http://wielkiezarcie.com/przepis18873.html
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=118732&post=118761
bardzo bardzo dziekuje
"Brzoskwiniowe lub nektarynkowe konfitury tradycyjne" - z moich przepisow. Robilam w tym roku, pyszne! Poniewaz nie przepadam za przetworami z zelfixem wiec moje prawie zawsze sa z tradycyjnym cukrem. Przeczytaj prosze i moj komentarz!
bardzo dziekuje tez skłaniam sie do zwykłego cukru