Od czasu jak przeczytalam "gdzies" ,ze sezam ma duzo wapna to panieruje w nim mielone i cycki kurze. Cycki tylko w jajku i sezamie -bez maki ! Ze slonecznikiem nie robilam ale sprobowac moge ,wkoncu to tez zdrowsze niz bulka tarta.
a ja normalnie marynuje w mieszance 4 otrab, troche platkow owsiany i jeszcze jakis ziarenkach. mieszam to wczesniej w puszcze i uzywam zamiast buli. smaczniejsze wychodzi. a dzisiaj dodalam jeszcze troche slonecznika.musze sprobowac z sezamem:_)
Witam, Mam problem. Czy ktoś wie w jaki sposób panieruje się pierś kurczaka w słoneczniku?
czesć , nigdy tak nie robilam , ale myslę ze mozesz dodac slonecznika do bulki tartej ? powodzenia i daj znac jak smakowalo.
np coś takiego, zamień tylko składniki,może się uda..
http://wielkiezarcie.com/przepis18323.html
Od czasu jak przeczytalam "gdzies" ,ze sezam ma duzo wapna to panieruje w nim mielone i cycki kurze. Cycki tylko w jajku i sezamie -bez maki ! Ze slonecznikiem nie robilam ale sprobowac moge ,wkoncu to tez zdrowsze niz bulka tarta.
a ja normalnie marynuje w mieszance 4 otrab, troche platkow owsiany i jeszcze jakis ziarenkach. mieszam to wczesniej w puszcze i uzywam zamiast buli. smaczniejsze wychodzi. a dzisiaj dodalam jeszcze troche slonecznika.musze sprobowac z sezamem:_)