Forum

Kuchenne porady

Wodka mietowa

• Autor: Juciaaa Data: 2007-09-26 17:08:19

Witam
    Wrocilam z Włoch i kupilam tam mietowa wodke moze to nie jest wodka ale mietowe to jest napewno i ma 25%. Mnie to samo nie smakuje nie mam pojecia z czym to wypic. Moze ktos pil cosik takiego z czym jak gdzie kiedy (samo jest okropne- nawet z lodem). Prosze o mala podowiedz

Pozdrawiam

Juciaaa

• Autor: ekkore Data: 2007-09-26 19:11:29

jest taki drink - ten likier (wódka ) z wódką co ma opiłki złota na dnie.. ja nie jestem zwolenniczką tego drinku - kojarzy mi się z płynem do naczyń, ale znajomi byli zachwyceni.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2007-09-27 14:34:03

a ta z tym zlotem to gdanska zdaje sie w niemczech tak na nia mowia

• Autor: Kry Data: 2007-09-26 19:44:31

Jamaica green:
    6 kostek lodu
    30 ml soku cytrynowego
    20 ml syropu z cukru
    40 ml bialego rumu
    20 mi likieru miętowego
    plasterek cytryny

lub   Grasshopper:
    po 1/3 części
    likieru miętowego
    likier kakaowy bialy lub cacao choix
    slotka śmietanka
    Na zdrowie!

• Autor: miauka Data: 2007-09-27 11:01:02

no to siup :)

mieta z czekolada miammmmm

• Autor: gosik Data: 2007-09-27 17:54:57

Skoro lubisz takie połączenie to polecam http://wielkiezarcie.com/przepis26514.html
    może nie na zagrychę, bo co za dużo to niezdrowo, ale do kawki

• Autor: collin Data: 2007-11-20 12:53:00

Jejku ja uwielbiam ten likier jest wspanialy. Nigdy nie probowalam robic z niego jakis eksperymentow tylko kostki lodu i heja. Pilam go na wlasnym slubie. Postawiony byl w karafce przed panna mloda rzecz jasna. Przez cale wesele wypilam jedna szklaneczke ale za to jakie zaineresowanie wzbudzil ten moj likier wsrod gosci. Szok tez padaly stwierdzenia ze to ludwik i smakuje jak ludwik. Ale ja go i tak uwielbiam i jak stawiam na stol na imprezkach to nie mam konkurencji co do lokieru. hihihi pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu