mam zamiar robic tego http://wielkiezarcie.com/przepis18166.html torta na pierwsze urodziny mojego synka... ogladalam wszystkie zdjecia i strasznie mi sie podoba twoj sposob udekorowania, moglabys zdradzic tajemnice jak to zrobilas? czy to na wierzchu to normalna galaretka? myslisz ze moglabym w to wbic swieczke? bo musze miec swieczke... :)
Ogladalam tego motyla i mysle ze to na gorze to torten gus ,jest to przezroczysta galaretka kupuje ja na zachodzie,ale mysle ze autorka napewno odpowie na twoje pytanie a jak nie odpowie to proponuje ci zalac owoce cytrynowa galaretka. No a co do swieczki to nie ma problemu ja wbic
Taką przezroczystą galaretkę można kupić w kauflandzie w takich opakowaniach małych jak śmietan-fix. Produkowane dla kauflandu. NA opakowaniu są jakieś takie kolorowe owoce, a pakowane są po 5 sztuk ;) GLazura do tortów czy jakoś tak ? :P
dzieki za pomoc, ja w anglii mieszkam, ale zobacze moze w polskim sklepie cos znajde. bo tu na ichnich galaretkach sie nie znam, nie wiem nawet czy istnieje cos takiego... bo np budyni w proszku nie maja.. :) a galaretka zastyga na kazdych owocach?? bo mi sie cos pamieta ze ktos mi kiedys mowil, ze nie. nie mam ZADNEGO doswiadczenia z galaretkami! hehe dzieki wiec za wszelka pomoc!
Hej Kasiu d! nie bylo mnie w domu caly weekend, dopiero wrocilam. Polewa na ciescie, to tortenguss, jak dobrze podpowiedziala Ci Natka. Reszta to owoce, roznych kolorow i smakow, roznie pokrojone, niektore uformowane spacjana wycinaczka do kulek. Wlasciwie nie ma tu zadnej specjalnej recepty.. fantazja ... i wyobraznia! Kasiu do dziela... przeciez tez tak samo potafisz :) powodzenia! Glumanda
z fantazja to nie powinno byc problemu , tylko jak mi sie to na wierzchu nie zastygnie to zadna dawka fantazji nie pomoze! hehe czy normalna galaretka mi zastygnie? nie wiem czy znajade takie tortenguss... :)
Z tego co pamiętam to normalna galaretka nie zastyga na kiwi i ananasie. Widziałam już specjalne galaretki zastygające właśnie na tych owocach ale pojawiły się i zniknęły.
Kasiu d ja co prawda nie mieszkam w Angli ale gwoli wyjasnienia - bo moze znajdziesz cos podobnego - niemiecki Tortenguss jest produktem na bazie skrobi, ma konsystencje kisielu, ladnie zastyga i nie peka przy krojeniu. Jeszcze mozesz uzyc Agar-agar. Pozdrawiam serdecznie
mam zamiar robic tego http://wielkiezarcie.com/przepis18166.html torta na pierwsze urodziny mojego synka... ogladalam wszystkie zdjecia i strasznie mi sie podoba twoj sposob udekorowania, moglabys zdradzic tajemnice jak to zrobilas? czy to na wierzchu to normalna galaretka? myslisz ze moglabym w to wbic swieczke? bo musze miec swieczke... :)
dzieki!!!
Ogladalam tego motyla i mysle ze to na gorze to torten gus ,jest to przezroczysta galaretka kupuje ja na zachodzie,ale mysle ze autorka napewno odpowie na twoje pytanie a jak nie odpowie to proponuje ci zalac owoce cytrynowa galaretka. No a co do swieczki to nie ma problemu ja wbic
Taką przezroczystą galaretkę można kupić w kauflandzie w takich opakowaniach małych jak śmietan-fix.
Produkowane dla kauflandu.
NA opakowaniu są jakieś takie kolorowe owoce, a pakowane są po 5 sztuk ;) GLazura do tortów czy jakoś tak ? :P
dzieki za pomoc, ja w anglii mieszkam, ale zobacze moze w polskim sklepie cos znajde. bo tu na ichnich galaretkach sie nie znam, nie wiem nawet czy istnieje cos takiego... bo np budyni w proszku nie maja.. :)
a galaretka zastyga na kazdych owocach?? bo mi sie cos pamieta ze ktos mi kiedys mowil, ze nie.
nie mam ZADNEGO doswiadczenia z galaretkami! hehe dzieki wiec za wszelka pomoc!
Hej Kasiu d! nie bylo mnie w domu caly weekend, dopiero wrocilam.
Polewa na ciescie, to tortenguss, jak dobrze podpowiedziala Ci Natka.
Reszta to owoce, roznych kolorow i smakow, roznie pokrojone, niektore uformowane spacjana wycinaczka do kulek.
Wlasciwie nie ma tu zadnej specjalnej recepty.. fantazja ... i wyobraznia! Kasiu do dziela... przeciez tez tak samo potafisz :)
powodzenia! Glumanda
z fantazja to nie powinno byc problemu , tylko jak mi sie to na wierzchu nie zastygnie to zadna dawka fantazji nie pomoze! hehe
czy normalna galaretka mi zastygnie? nie wiem czy znajade takie tortenguss... :)
Z tego co pamiętam to normalna galaretka nie zastyga na kiwi i ananasie. Widziałam już specjalne galaretki zastygające właśnie na tych owocach ale pojawiły się i zniknęły.
no wlasnie mnie sie tez tak wydawalo...
Kasiu d ja co prawda nie mieszkam w Angli ale gwoli wyjasnienia - bo moze znajdziesz cos podobnego - niemiecki Tortenguss jest produktem na bazie skrobi, ma konsystencje kisielu, ladnie zastyga i nie peka przy krojeniu. Jeszcze mozesz uzyc Agar-agar. Pozdrawiam serdecznie
dzieki, bede pamietac!
:)