Dzisiaj jest piątek więc dania mięsne odpadają. Chciałabym zrobić makaron z sosem, ale nie wiem jak się makaron gotuje ;d. Czy ktoś mnie wesprze? Sos mogę zakupić w sklepie. Chodzi mi tylko a) ile trzeba makaronu na 3-4 osoby b) jak się go gotuje c) jaki sos preferujecie d) ile on może kosztować.
ja dzisiaj mialam tak samo makaron ale zrobilam go z tarta bulka przysmazona na masle tak jak do kalafioru A tak na 4 osoby to okolo pol kilograma makaronu do wody dodaje sol i troche oleju i gotuje do miekkosci
Każdy makaron ma inny czas gotowania. Na opakowaniu producent informuje jaki jest czas gotowania. Ja jednak zawsze sprawdzam przed odlaniem wody, czy jest już dostatecznie miękki. A co do sosu to można zrobić pieczarkowy, serowy, pomidorowy, z suszonych grzybów i wiele innych.Zależy od Ciebie na jaki sos masz ochotę.
Proponuję wykorzystanie tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis10692.html Naprawdę smaczne i szybkie danie. Pomidory mozesz użyć z puszki (nie pomyl z koncentratem).
Spaghetti goscilo dzisiaj na moim stole ;) Sos zrobilam przysmazajac pokrojona cebulke w kostke, dodalam maki, przyprawe do spaghetti, czosnek w kostce, sol, pieprz, papryke i inne...dodalam 2 lyzeczki koncentratu pomid.i odpowiednia ilosc wody. Sos doprawilam do smaku a makaron ugotowalam wg przepisu na opakowaniu ;)
Dzisiaj jest piątek więc dania mięsne odpadają. Chciałabym zrobić makaron z sosem, ale nie wiem jak się makaron gotuje ;d. Czy ktoś mnie wesprze?
Sos mogę zakupić w sklepie.
Chodzi mi tylko
a) ile trzeba makaronu na 3-4 osoby
b) jak się go gotuje
c) jaki sos preferujecie
d) ile on może kosztować.
Pomożecie? ;d
może ten przepis http://wielkiezarcie.com/przepis18964.html
Ale ile trzea tego makaronu? Pół opakowania?
Użytkownik Mała Ja napisał w wiadomości:
> Ale ile trzea tego makaronu? Pół opakowania?
< w przepisie jest 300g ale spokojnie możesz dać wiecej
ja dzisiaj mialam tak samo makaron ale zrobilam go z tarta bulka przysmazona na masle tak jak do kalafioru
A tak na 4 osoby to okolo pol kilograma makaronu do wody dodaje sol i troche oleju i gotuje do miekkosci
Rurki lub wstazki
Każdy makaron ma inny czas gotowania. Na opakowaniu producent informuje jaki jest czas gotowania. Ja jednak zawsze sprawdzam przed odlaniem wody, czy jest już dostatecznie miękki. A co do sosu to można zrobić pieczarkowy, serowy, pomidorowy, z suszonych grzybów i wiele innych.Zależy od Ciebie na jaki sos masz ochotę.
Proponuję wykorzystanie tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis10692.html Naprawdę smaczne i szybkie danie.
Pomidory mozesz użyć z puszki (nie pomyl z koncentratem).
Spaghetti goscilo dzisiaj na moim stole ;)
Sos zrobilam przysmazajac pokrojona cebulke w kostke, dodalam maki, przyprawe do spaghetti, czosnek w kostce, sol, pieprz, papryke i inne...dodalam 2 lyzeczki koncentratu pomid.i odpowiednia ilosc wody. Sos doprawilam do smaku a makaron ugotowalam wg przepisu na opakowaniu ;)
Nadia, jak swiat swiatem, maka do spaghetti????
Sprobuj bez, moze bedzie jeszcze lepsze.
musialam sos zagescic maka ;)