Włożyć do doniczki pestke i utrzymać ziemię wilgotną. Jeżeli owoc był dostatecznie dojrzały jest szansa że otrzymasz roślinę. Mam już 2-letnią. Latem wystawiam ją na dwór. Jezeli woda do podlewania będzie zbyt twarda to nastąpi zjawisko zasolenia a wówczas liście rośliny będą brązowieć i opadac.
Moje avokado ma już około 1,5 m i niedawno właśnie zaczęły mu dolne listki brązowieć. Niewiedziałam co jest tego przyczyną, ale moze faktycznie to twarda woda.Pozdrawiam
tez wlasnei nie wiedzialam od czego te brazowe listki.Rzeczywiscie chyba woda bo u nas jest twarda.Dzieki za wskazowke. Moje awokado ma juz ponad 3 lata :)) Pozdrawiam
moje też już ma ponad 3 lata i 1,5 metra wysokości, zaczęło nawet wypuszczać boczne gałęzie i teraz byłoby mi go szkoda, gdyby całe się zmarnowało.Trzymajmy kciuki za nasze roslinki!
Moj rachityk ma z piec metrow dlugosci, jedenascie lat!!!!, i aktualnie dziewiec listkow (policzone). Przez pierwsze piec lat obchodzilam sie z nim wedlug wszystkich przepisow i podpowiedzi, a teraz pozywa sobie z nami jako domownik pelna geba, czyli jak chce .Jesli za bardzo przesadzi w obwijaniu sie na specjalnym naczyniu do robienia tadziny, ustawionym na gorze zamrazarki, to przywoluje go do porzadku na dol. Przesadzam co dwa lata, nawoze wedlug informacji z netu, ale wiem, ze nigdy nic wspolnego nie bedzie mial z najgorszym specymenem w Meksyku. W momentach najlepszej swojej swietnosci wegetacyjnej miewa dziesiatki wielkich lisci. I na tym koniec, jesli nie jestes Miczurinem. A moze cos przeoczylam, albo niedokladnie doczytalam? W takim razie czekam na nowe podpowiedzi.
http://wielkiezarcie.com/przepis15168.html
wielkie dzięki Till
Włożyć do doniczki pestke i utrzymać ziemię wilgotną. Jeżeli owoc był dostatecznie dojrzały jest szansa że otrzymasz roślinę. Mam już 2-letnią. Latem wystawiam ją na dwór. Jezeli woda do podlewania będzie zbyt twarda to nastąpi zjawisko zasolenia a wówczas liście rośliny będą brązowieć i opadac.
Moje avokado ma już około 1,5 m i niedawno właśnie zaczęły mu dolne listki brązowieć. Niewiedziałam co jest tego przyczyną, ale moze faktycznie to twarda woda.Pozdrawiam
tez wlasnei nie wiedzialam od czego te brazowe listki.Rzeczywiscie chyba woda bo u nas jest twarda.Dzieki za wskazowke. Moje awokado ma juz ponad 3 lata :)) Pozdrawiam
moje też już ma ponad 3 lata i 1,5 metra wysokości, zaczęło nawet wypuszczać boczne gałęzie i teraz byłoby mi go szkoda, gdyby całe się zmarnowało.Trzymajmy kciuki za nasze roslinki!
Hej! O tym jest na pewno mowa w przepisie eNki "pasta kanapkowa z awpkado Ani" Pozdrawiam! Ja tez zamierzam wyhodowac roslinke z awokado...
Przez pierwsze piec lat obchodzilam sie z nim wedlug wszystkich przepisow i podpowiedzi,
a teraz pozywa sobie z nami jako domownik pelna geba, czyli jak chce .Jesli za bardzo przesadzi
w obwijaniu sie na specjalnym naczyniu do robienia tadziny, ustawionym na gorze zamrazarki, to przywoluje go do porzadku
na dol. Przesadzam co dwa lata, nawoze wedlug informacji z netu, ale wiem, ze nigdy nic wspolnego nie bedzie mial
z najgorszym specymenem w Meksyku.
W momentach najlepszej swojej swietnosci wegetacyjnej miewa dziesiatki wielkich lisci. I na tym koniec, jesli nie
jestes Miczurinem. A moze cos przeoczylam, albo niedokladnie doczytalam? W takim razie czekam na nowe podpowiedzi.