Forum

Kuchenne porady

Krem waniliowy lub smietankowy-POMOCY

  • Autor: sadunia Data: 2007-11-12 15:33:11

    poszukuje bardzo pilnie latwego i w miare szybkiego przepisu na krem do tortu, smietankowy lub waniliowy ale nic z budyniem, nie przepadam :) jakis pasujacy do czekoladowego biszkopta i wisni :) z gory dziekuje :)

  • Autor: dana39 Data: 2007-11-12 16:34:49

    ja czasem używam gotowego kremu Delecty, szybko się robi, łatwo no i jest bardzo dobry, zaczęłam robić takie kremy bo maślane nam nie podchodzą; do tych gotowych można dodawać owoce, bakalie, czekoladę, co kto chce w zależności od rodzaju biszkoptów i kremu

  • Autor: sadunia Data: 2007-11-12 16:37:36

    problem w tym, ze nie mam dostepu do tego typu rzeczy, zajmuje mi dosc duzo czasu znalezienie angielskich odpowiednikow albo zamowienie sprowadzanego... musze miec cos, co da sie samemu zrobic :)

  • Autor: dana39 Data: 2007-11-12 16:49:31

    http://wielkiezarcie.com/przepis20489.html to przepis na lekki tort smietankowy, jest tam przepis na krem; wpisz w wyszukiwarce to wyskoczy więcej przepisów, przejrzyj i wybierzesz coś napewno
    może z tego przepisu? http://wielkiezarcie.com/przepis6589.html

  • Autor: sunny Data: 2007-11-12 17:14:35

    To może spróbujesz tak..
    1. 500 g serka homogenizowanego wmieszać do utartej kostki masła z 3/4 szkl cukru pudru.
    2. 250 ml kremówki ubić i połączyć z 500 g serka waniliowego ( typu Danio) i 5 łyżeczkami rozpuszczonej żelatyny.
    3. A może żółtkowy ?
    4. może taka - http://wielkiezarcie.com/przepis15602.html
    5. Najprostsze wyjście - ubita kremówka. Z wiśniami i czekoladowym biszkoptem smakuje genialnie...

  • Autor: Natka64 Data: 2007-11-12 17:23:19

    To jest moj przepis na tort zwykly na masle http://wielkiezarcie.com/przepis22279.html

  • Autor: Alaewa Data: 2007-11-12 17:34:30

    A może przełóż tort bitą śmietaną, z niewielkim dodatkiem cukru. Czarny, czekoladowy biszkopt, przełożony bitą śmietaną z dodatkiem wiśni, to klasyczny tort schartzwaldzki, czyli Czarny las. Tort delikatny i pyszny. Jeśli dodatkowo naponczujesz biszkopt sokiem spod wiśni, z dodatkiem alkoholu, sukces murowany. Wierzch tortu można obsypać tartą czekoladą i udekorować wiśniami.

Przejdź do pełnej wersji serwisu