Witam wszystkich serdecznie . Mam ogromna prosbe do wszystkich zarloczkow . Mieszkam za granica od 3 lat i od 3 lat tesknie za naszym polskim , chrupiacym chlebusiem . Bardzo mi go brakuje, ci ktorzy sa na obczyznie napewno mnie rozumieja . Marzy mi sie chrupiacy chlebek lub buleczka na sniadanko mmmmm.... Prosze , moze ktos z was zna przepis , na taki prawdziwy nasz polski chlebek lub buleczki .
Użytkownik Ave napisał w wiadomości: > tak jest ;))) ale to z sympatii, a poza tym niech sie szkoli... > :))))))))) nie zawsze będzie miał z górki :))))))))
zerknij do artykułów - tam w poradach masz kilka części pt pieczemy chleb - może coś dla siebie znajdziesz. zerknij też w moje przepisy - tam też jest sporo receptur - moze któraś się przyda. Linków nie podaję, bo sporo tego
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja mieszkam w Nowym Yorku od 23 lat i nigdy nie mialam problemu z kupieniem dobrego chrupiacego pieczywa, pamietam nawet jak moja mama przyjechala pierwszy raz 20 lat temu i nie mogla sie nadziwic, ze moge kupic takie doskonale chleby, kiedys nawet poszla ze mna do piekarni wloskiej tylko po to, zeby liczyc ile rodzajow chleba maja na codzien :)) i juz wtedy bylo ich ok. 15 wspanialych chrupiacych chlebkow z czosnkiem, ziolami, z oliwkami itp. itd. a teraz jest jeszcze wiekszy wybor..... ale pewnie co kraj to obyczaj no i nie twierdze, ze wszedzie w Stanach jest tak samo....:)
Ja mieszkam na polnocy Szwecji ( teraz mamy piekna zime :) Jest tu chlebow rozne rodzaje przewaznie slodkie . Tu gdzie mieszkam czasem mozna kupic fancuska bulke oczywiscie mam swoj ulubiony chleb ktory kupuje ale to nie to co nasz . Nie wiem , moze gdzies w Sztockholmie albo w Göteborg czyli bardziej na poludnie jest wiecej polakow i napewno mozna kupic polska zywnosc . Kupuje jeszcze czasem chleb w Lidlu taki do upieczenia i pieke w maszynie ale to wszystko nie to samo co Nasz polski chlebus . Ale dzis dzieki Wam ( choc kucharka ze mnie mizerna , nie raz juz spaskudzilam tyle potraw) mam przepisy i napewno z nich skozystam . Dziekuje jeszcze raz
Witam wszystkich serdecznie . Mam ogromna prosbe do wszystkich zarloczkow .
Mieszkam za granica od 3 lat i od 3 lat tesknie za naszym polskim , chrupiacym chlebusiem .
Bardzo mi go brakuje, ci ktorzy sa na obczyznie napewno mnie rozumieja .
Marzy mi sie chrupiacy chlebek lub buleczka na sniadanko mmmmm....
Prosze , moze ktos z was zna przepis , na taki prawdziwy nasz polski chlebek lub buleczki .
Z gory dziekuje
przeniesiony do gawed o jedzeniu :)
chyba raczej powinien być w kuchennych poradach Panie Moderatorze :))) a dla autorki watku
na spotkaniu w Krakowie jadła chleb Krysi - cudo http://wielkiezarcie.com/przepis26180.html
chleb z czosnkiem http://wielkiezarcie.com/przepis24429.html
ponadto dobrą opinia cieszą się http://wielkiezarcie.com/przepis20888.html bułeczki jak z piekarni
a jak zajrzysz w przepisy/pieczywo... to znajdziesz mnóstwo przepisów i komentarzy, z pewnością coś wybierzesz :)))
dziekuje za upomnienie --- hmmmmm ale sie ucze :) i prosze o wyrozumialosc:)
albo tu albo tu - heheh. Bo rozmarzony początek to już gawędy...A gdzie przenieść ustalaliśmy razem...I proszę nie peszyć mi tu praktykanta - heheheh
tak jest ;)))
ale to z sympatii, a poza tym niech sie szkoli... :))))))))) nie zawsze będzie miał z górki :))))))))
Użytkownik Ave napisał w wiadomości:
> tak jest ;))) ale to z sympatii, a poza tym niech sie szkoli...
> :))))))))) nie zawsze będzie miał z górki :))))))))
a no nie zawsze:)
zerknij do artykułów - tam w poradach masz kilka części pt pieczemy chleb - może coś dla siebie znajdziesz. zerknij też w moje przepisy - tam też jest sporo receptur - moze któraś się przyda. Linków nie podaję, bo sporo tego
Dziekuje Wam , naprawde z calego serca
Nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie idzie kupic smaczny chlebek jak w polsce no i w polskich sklepach ale masz racje co swojskie to swojskie
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja mieszkam w Nowym Yorku od 23 lat i nigdy nie mialam problemu z kupieniem dobrego chrupiacego pieczywa, pamietam nawet jak moja mama przyjechala pierwszy raz 20 lat temu i nie mogla sie nadziwic, ze moge kupic takie doskonale chleby, kiedys nawet poszla ze mna do piekarni wloskiej tylko po to, zeby liczyc ile rodzajow chleba maja na codzien :)) i juz wtedy bylo ich ok. 15 wspanialych chrupiacych chlebkow z czosnkiem, ziolami, z oliwkami itp. itd. a teraz jest jeszcze wiekszy wybor..... ale pewnie co kraj to obyczaj no i nie twierdze, ze wszedzie w Stanach jest tak samo....:)
Ja mieszkam na polnocy Szwecji ( teraz mamy piekna zime :) Jest tu chlebow rozne rodzaje przewaznie slodkie . Tu gdzie mieszkam czasem mozna kupic fancuska bulke oczywiscie mam swoj ulubiony chleb ktory kupuje ale to nie to co nasz . Nie wiem , moze gdzies w Sztockholmie albo w Göteborg czyli bardziej na poludnie jest wiecej polakow i napewno mozna kupic polska zywnosc . Kupuje jeszcze czasem chleb w Lidlu taki do upieczenia i pieke w maszynie ale to wszystko nie to samo co Nasz polski chlebus . Ale dzis dzieki Wam ( choc kucharka ze mnie mizerna , nie raz juz spaskudzilam tyle potraw) mam przepisy i napewno z nich skozystam . Dziekuje jeszcze raz