Forum

Kuchenne porady

Pokruszone biszkopty ????

  • Autor: kurczaczek Data: 2007-11-23 00:41:59

    I znowu prosze was o pomoc! Mam sporo pokruszonych biszkoptow. Jak moge je wykorzystac? Za wszelkie porady bede bardzo wdzieczna.

  • Autor: nutella Data: 2007-11-23 00:53:25

    Ja bym zrobiła bajaderkę! http://wielkiezarcie.com/przepis10553.html

  • Autor: ekkore Data: 2007-11-23 07:47:05

    A ja polecę inny Twój przpis - pycha http://wielkiezarcie.com/przepis3097.html. Na spód można wykorzystać dowolne herbatniki, nie koniecznie czekoladowe. Ja kiedyś robiłam z resztek pierników.

  • Autor: kurczaczek Data: 2007-11-23 12:59:16

    Bardzo dziekuje! Proste i ciekawe przepisy. Jeden z nich napewno wyprobuje, ale nie dzisiaj - brak czasu. Oczysiscie dam znac jak smakowalo. Pozdrawiam.

  • Autor: Natka64 Data: 2007-11-23 13:06:32

    Mozesz do tych biszkoptow dodac masla zagniesc ciasto dac na dno tortownicy i na to sernik na zimno ,no i ciasto gotowe

  • Autor: lubczyk69 Data: 2007-11-23 14:11:26

    W ogromnej ilości przepisów zaleca się przed pieczeniem ciasta wysmarowac formę małem i wysypać tartą bułką. W oryginale formę wysypuje się tartym (mielonym) biszkoptem. Przepisy podają bułkę bo nikt w domu nie ma suchego sypkiego biszkoptu. Więc teraz Ty masz ten skarb. Stosować go możesz w ten sposób do pieczenia wszystkich słodkich ciast.

  • Autor: kurczaczek Data: 2007-11-23 20:50:29

    Sernik na zimno to rowniez ciekawe i szybkie rozwiazanie. Dziekuje! Aby wykorzystac pokruszone biszkopty do posypania blachy - na to nigdy bym nie wpadla! Super! Rowniez dziekuje!

Przejdź do pełnej wersji serwisu