Forum

Kuchenne porady

znowu do glumandy pytanie o Motyla.

• Autor: kasia d Data: 2007-12-03 14:33:03

ja przepraszam ze tak nudze, ale... przygladalam sie twoim zdjeciom torta motyla i w glowe zachodze jak ty wykonczylas boki tego torta, bo na zdjeciu nie widac...  normalnie kremem tylko? no bo zeby pasowalo do tak pieknie wykonanaej gory....

obiecuje ze to ostatni raz sie pytam! :)

• Autor: Glumanda Data: 2007-12-03 14:51:46

Kasiu :) mozesz pytac sto razy.. mozesz tez na gg jesli chcesz.
    Moj motyl nie byl nigdy wysokim ciastem i dlatego nie wykanczalam specjalnie jego bokow. Jedynie co robilam to ukladalam owoce aby wychodzily ponad brzegi ciasta. Kasiu, kazdy taki motyl wychodzi inny a ty sie tak juz na wyrost zamartwiasz... kazdy jaki zrobisz, bedzie w nim czesc Ciebie i Twojej milosci do syneczka, i tak bedzie piekniejszy od wszystkich inynch motyli :) ucalowania papappa Glumanda A tu moj jesienno-zimowy motyl :)

• Autor: kasia d Data: 2007-12-03 23:46:29

oj no widzisz, bo to na pierwsze urodziny ma byc i chce zeby byl idealny, a ze ja nigdy torta w zyciu nie robilam to sie stresuje na zapas.
    a ty to zasze cieple slowo znajdziesz i otuchy dodasz... dziekuje.. :)
    a to moze jeszcze mi podpowiesz z jakieg o przepisu biszkopta pieczesz? i jaki krem robisz. no jak pozwolilas pytac, to pytam! :) hihi

• Autor: kasia d Data: 2007-12-03 23:47:59

ach, no i oczywiscie twoje motyle sa niesamowicie piekne, jeden od drugiego cudowniejszy...... oj chcialabym zeby mi tak moj wyszedl.......
    posle zdjecie za 2 tyg..... :)

• Autor: Glumanda Data: 2007-12-04 10:22:16

http://wielkiezarcie.com/przepis28063.html

Kasiu, to jest moj przepis na biszkopt, ktory jest dla mnie wyjsciowym przepisem na wszystkie moje ciasta biszkoptowe. W Artykulach szkoly gotowania, tez juz go dalam...(najpierw) ale tam sie gubil.. nie byl taki dostepny jak tutaj. Biszkopt z tego przepisu wychodzi zawsze, obojetnie z ilu jaj chcesz go zrobic.. za pomoca budyniu (dodawanego w proszku, w miejsce zwyklej maki ziemniaczanej) decydujesz o smaku i kolorze biszkoptu. Kremu do ciasta motyl nie dawalam wcale.. za to duzo owocow. Oczywiscie mozesz dodac krem, moze jakis budyniowy, jak do karpatki?? Kasiu, trzymam kciuki za twojego motyla!! na pewno bedzie najpiekniejszy :) pozdrawiam - Glumanda

• Autor: Ave Data: 2007-12-04 11:08:59

Przepiekny ten motyl jesienny, jak tak sie tym motylom przyglądam, to nabieram chęci na zrobienia takiego cuda :)

• Autor: anna-gu Data: 2007-12-04 12:34:01

Ja też! :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu