Witam , mam pytanie moze ktos wie jak zrobic ciasto marcepanowe , ale tylko zeby na kruchym spodzie byla sama masa marcepanowa (gotowa masa ze sklepu) bez zadnych dodatkow , jesli ktos zna taki przepis to bardzo bym prosila
ja mam u siebie szarlotkę marcepanową http://wielkiezarcie.com/przepis26343.html -nie jest to dokładnie to o co Ci chodziło, ale może zainspiruje, co prawda masę marcepanową wgniotłam w ciasto - ale równie dobrze można ją rozwałkować pod jabłka lub na jabłka. Jako ostatniej warstwy chyba nie odważyłabym się jej piec
Ciekawa prozycja tylko czy ten kardamon trzeba dac koniecznie do ciasta , nigdy go nie uzywalam , a nie mieszkam w Polsce i nie wiem czy kupie . Pozdrawiam
Nie szkodzi ze nie mieszkasz w polsce ale w kazdym wiekszym sklepie powinnas dostac kardamon.Ja tez nie mieszkam w polsce a kardamon dostalam ,kupilam w Rewe byl na polce z przyprawami do pieczenia.
Witam , mam pytanie moze ktos wie jak zrobic ciasto marcepanowe , ale tylko zeby na kruchym spodzie byla sama masa marcepanowa (gotowa masa ze sklepu) bez zadnych dodatkow , jesli ktos zna taki przepis to bardzo bym prosila
ja mam u siebie szarlotkę marcepanową http://wielkiezarcie.com/przepis26343.html -nie jest to dokładnie to o co Ci chodziło, ale może zainspiruje, co prawda masę marcepanową wgniotłam w ciasto - ale równie dobrze można ją rozwałkować pod jabłka lub na jabłka. Jako ostatniej warstwy chyba nie odważyłabym się jej piec
Ciekawa prozycja tylko czy ten kardamon trzeba dac koniecznie do ciasta , nigdy go nie uzywalam , a nie mieszkam w Polsce i nie wiem czy kupie . Pozdrawiam
Nie ma potrzeby - możesz zastąpić go np cynamonem (którego ja akurat nie trawię), albo pominąć.
Dziekuje spodobal mi sie twoj przepis , napewno zrobie
Nie szkodzi ze nie mieszkasz w polsce ale w kazdym wiekszym sklepie powinnas dostac kardamon.Ja tez nie mieszkam w polsce a kardamon dostalam ,kupilam w Rewe byl na polce z przyprawami do pieczenia.